Portrætter

Slægten Reventlow:

Friederikke Juliane (Julie) Schimmelmann
(1763 - 1816)



Andre slægter:

Gunnar Seidenfaden
(1908 - 2001)



Slotte og Herregårde


Sandbjerg
Sandbjerg

Kilde: Sandbjerg Gods Historie - Grevskabet Reventlow - Sandbjerg

Sandbjerg Slot kan spores tilbage til 1500-tallet. Omkring år 1500 nævnes Sandbjerggaard første gang, og i 1564 overdrog Kong Frederik II en trediedel af den kongelige del af hertugdømmerne til sin bror Hertug Hans den Yngre (1545-1622), der således kom i besiddelse af Ærø, Als og Sundeved i hertugdømmet Slesvig.

Hertugen lod bygge den dæmning ud mod Alssund, som endnu findes. Herved blev en vig af sundet omdannet til Møllesøen. Hans vandmølle, hvis rester endnu kan ses, var i drift, til den brændte i 1916.

Ved Hertug Hans' død i 1622 tilfaldt Sandbjerg hans efterkommere af den sønderborgske linie. Da en af disse, Hertug Christian Adolf, i 1667 gik konkurs, overgik Sandbjerg til kronen. Godset blev få år efter, i 1673, solgt til amtmand – senere storkansler – Conrad Reventlow (1644-1708) i Haderslev. Han fik kongens tilladelse til at oprette et len af Sandbjerg og sine øvrige besiddelser i Sundeved, grevskabet Reventlow-Sandbjerg. Hertug Hans' Sandbjerg lå, hvor Sandbjerggaard nu ligger – på den anden side af Møllesøen. I 1788 lod Conrad Georg Reventlow opføre et palæ på pynten ud til Alssund. Bygmester var Christian August Bohlsmann fra Sønderborg. Forpagterboligen, der opførtes i 1783, indgår sammen med Palæet, de øvrige økonomibygninger og parken i et samlet anlæg mellem Møllesøen og Alssund – det nuværende Sandbjerg Gods.

Slægten Reventlow ejede Sandbjerg helt frem til 1930.

1787-88 gennemførte Conrad Georg Reventlow Sandbjerggårds udparcellering, hvorved 300 tdr. af hovmarken blev solgt til bønderne i 14 parceller. Husmændene fik godt 100 tdr., og resten, ca. 186 tdr.. Skovene og Møllesøen blev liggende som stamparcel under hovedgården. Den nuværende hovedbygning, Palæet, er opført fra 1787 til 1788 efter tegninger af Christian August Bohlsmann og fredet.

I årene fra 1864 til 1920 førte stedet en ret omskiftelig tilværelse som højskole, husholdningsskole og hestestutteri.
Ved lensafløsningen i 1924 overgik Sandbjerg til fri ejendom, og efter Christian-Einar Reventlows død i 1929 blev Sandbjerg solgt til den københavnske overretssagfører Knud Dahl og hans hustru, Ellen Dahl, født Dinesen. Ellen Dahls søster var Karen Blixen. Efter Knud Dahls død åbnede hun Sandbjerg for kulturpersonligheder og videnskabsmænd, og i 1954 skænkede hun godset til Aarhus Universitet. Ved hendes død i 1959 overtog universitetet den fulde dispositionsret over Sandbjerg Gods.



Heraldik


Reventlow, Ditlev 1666-1733
Reventlow, Ditlev 1666-1733

Ridder af Dannebrog

Symbolum: Ehrlich währet lang



Gravsten og epitafier


Einert Carl Ditlev Reventlow OG Hildeborg Sophie Reventlow
Einert Carl Ditlev Reventlow OG Hildeborg Sophie Reventlow

Herunder hviler støvet af EJNAR CARL DITLEV greve REVENTLOW og hans Hustru HILDEBORG SOFIE grevinde REVENTLOW Til Pugerup i Sverrig I ømme Ægtefæller, kjærlige Forældre og sande Menneskevenner, Eders ædle Stræben og kjærlige Virksomhed vii længe mindes med Taknemmelighed Ejnar Carl Ditlev Reventlow født den 6. Januar 1788 Formælet den 21. Juni 1829 ✝︎ den 1. Mai 1867. Var den næstyngste Søn af Statsminister, Lehnsgreve C.D.F Reventlow og Hustru født v. Beulewitz Hildeborg Sofie Reventlow født den 21 December 1804 Formælet den 21. Juni 1829 ✝︎ den 6 Mai 1868. Var den ældste Datter af Lehnsgreve C.D. Reventlow og Hustru født von Qualen.
   

Udskriv Tilføj bogmærke

Rapporter


 #   Rapportnavn   Beskrivelse 
1. Adelige Reventlow'er Adelige medlemmer af slægten Reventlow.
Dvs at personer, der bærer navnet Reventlow, men som IKKE er medlemmer af dansk adel er udeladt. Dette gælder fx børn født uden for ægteskab eller børn af kvindelige adelige medlemmer af slægten, som har videreført navnet Reventlow, eller adoptivbørn til adelige medlemmer af slægten Reventlow Dette gælder tilsvarende medlemmer af "den fynske linje". En slægt, der i middelalderen havde taget navnet Reventlow uden at tilhøre slægten. 
2. Ikke adelige Reventlow'er Ikke adelige medlemmer af slægten Reventlow.
Dvs at personer, der bærer navnet Reventlow, men som IKKE er medlemmer af dansk adel. Dette gælder fx børn født uden for ægteskab eller børn af kvindelige adelige medlemmer af slægten, som har videreført navnet Reventlow, eller adoptivbørn til adelige medlemmer af slægten Reventlow Omfatter også personer, der har taget navnet Reventlov eller kombinationer heraf. 
3. Slægten Reventlow - Alle Indeholder alle medlemmer af slægten Reventlow (dog ikke "den fynske linje" og de borgerlige dele af slægten. 
4. Slægten Reventlow - Alle 1 Indeholder alle medlemmer af slægten Reventlow (dog ikke "den fynske linje" og de borgerlige dele af slægten. 
5. Slægten Reventlow - Den Røde Bog Personer med feltet Titel, Family Line og Kilde udfyldt, sorteret på efternavn, Family Line og Fødselsdato 
6. Slægten Reventlow - I 
Våbenskjold.jpg

Den holstenske linje.  

7. Slægten Reventlow - II. Den yngre mecklenburgske linje af Gallentin

 

8. Slægten Reventlow - III. Den ældre mecklenborgske linje

 

9. Slægten Reventlow - IV. 
Våbenskjold.jpg
Våbenskjold 1767

Den grevelige linje af 1767  

10. Slægten Reventlow - V 
Våbenskjold.jpg
Våbenskjold 1673

Den danske grevelige linje af 1673  

11. Slægten Reventlow - VI. 

Den fyenske linje

Den såkaldte "fynske" linje

Den fynske Linje paa Søbo fører Reventlowernes murtinde i våbenet, men et helt andet hjelmtegn (to med blomster besatte tidselstilke). Linjens ældste kendte stamfader er Henrik Jensen som nævnes 1358. Efterkommere af Henrik Jensen, der synes at have hørt hjemme paa Als, på Fyn og i Nordjylland, har lejlighedsvis ført Reventlow - Navnet, og Louis Bobé har denne linje med i stamtavlen over slægten Reventlow i DAA 1939. Senere forskning har dog vist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem denne linje og slægten Reventlow. Den nordjyske/fynske slægts stamfar er formentlig en bror til et medlem af slægten Daa. Der henvises vedr. dette til bogen "Slaget på Sct Jørgensbjerg" af Christian Hau (Aalborg Universitetsforlag, 2016). Til den fynske linje hørte Henrik Tagesen til Bjørnholm i Jylland, som 1441 var anfører i det nørrejyske bondeoprør, hvorfor han blev halshugget og stejlet i Aalborg. Linjen uddøde i mandslinjen med Knud Reventlow, der druknede 1566 ved Gotland som chef for Papegøjen. 

12. Slægten Reventlow - VII. 

Den borgerlige linje.

Conrad Georg Reventlows efterkommere

 

13. Aner til proband Aner til CDR 
14. Ordener Fortegnelse over personer med ordner 
15. Ordener - Reventlow Fortegnelse over personer med ordner 
16. Reventlow, Den mecklenburgske linje  
17. Steder - Begravelser Viser antal begravelser pr sted.  
18. Steder - Dødsfald Viser antal dødsfald pr sted.  
19. Steder - Dåb Viser antal døbte pr sted.  
20. Steder - Fødsler Viser antal fødsler pr sted.  
21. Surname frequency  
22. Slægten Ahlefeldt - Ancestors Slægten Ahlefeldt - grene + slægt  
23. Slægten Rantzau Slægten Rantzau - grene  
24. Slægten Rantzau - Ancestors Slægten Rantzau - grene + slægt  
25. Slægten Reventlow - Ancestors Slægten Reventlow - grene + slægt  
26. Slægten Urne - Ancestors Slægten Urne - grene + slægt  
27. Slægten Ahlefeldt 
Våbenskjold.jpg

 

28. Forældreløse personer (Ahlefeldt) People without any parents, ordered according to the last input.  
29. Forældreløse personer (Rantzau) People without any parents, ordered according to the last input.  
30. Forældreløse personer (Reventlow) People without any parents, ordered according to the last input.  
31. Children born before their mother  
32. Children born before their father  
33. Children born after 9 months after their father's death  
34. individuals: people with nicknames, ordered on nicknames