Portrætter

Slægten Reventlow:

Lucie-Marie Ludovika Anastasia Adelheid Karola Hedevig Haugwitz-Hardenberg-Reventlow
(1884 - 1984)



Andre slægter:



Slotte og Herregårde


Christianssæde
Christianssæde

Kilde: Danske Herregårde. Christianssæde - der oprindeligt hed Taastrup - var fra 1729 til 1924 hovedsæde i grevskabet Christianssæde for familien Reventlow. I perioden 1729 til 1741 hed grevskabet Christiansborg. Christian Ditlev Frederik Reventlow indførte store forbedringer i landbruget på grevskabet. Det var fx i hans tid, at de store landboreformer fandt sted her forud for de nationale tiltag, hvor bl.a. bøndergodset overgik til arvefæste og udskiftningen og udflytningen af landsbyfællesskaberne gennemførtes. Også i sin politiske karriere lykkedes det for Christian Ditlev Frederik Reventlow at forbedre bøndernes forhold, idet han var med til at nedsætte Den Store Landbokommission i 1786, der bl.a. havde stavnsbåndets ophævelse til følge. Christianssæde blev da også det første gods på Lolland der afløse hoveriet, dvs. det arbejde som fæstebønderne skulle udføre som betaling for fæstegården blev omsat fra fysisk arbejde til et pengebeløb. I 1827 døde Christian Ditlev Frederik Reventlow på Christianssæde, selv om hans egentlige bopæl var Pederstrup, som op igennem 1800-tallet blev familien faste opholdssted på Lolland.


Heraldik


Marie Reventlow, Preetz
Marie Reventlow, Preetz

Uddrag af tavle i Preetz Klosterkirke over priorinde ved Preetz Kloster. Marie Reventlow


Gravsten og epitafier


Axel Christian Reventlow
Axel Christian Reventlow

Født tirsdag den 20. marts 1894 i Ærøskøbing. Død søndag den 11. december 1955 i København
   

Udskriv Tilføj bogmærke



"Ikke mindre vigtigt er det vist for den gode Bondemand, at kunne faae sine Børn vel oplyste.

At arbeide paa Skole-Væsenets Forbedring er altsaa i mine Tanker det nyttigste af alle Arbeider; thi ved en christelig og fornuftig Opdragelse dannes Mennesker til at blive gode Borgere for Tiden og for Evigheden.

Ved den kan man haabe Bondestanden sat i fuldkommen Stand til, retteligen at bruge og benytte sig af den Friehed og Eiendom, som gives; ja den Sæd, som nu udfaaes til Landvæsenets Forbedring, vil først for en meere opklaret Efterslægt bære fulde og herlige Frugter.

Dersom det altsaa havde været mueligt, burde Skolevæsenets Forbedring været den første af alle Foranstaltninger til Bondestandens Opkomst, men da sammes almindelige Iværksættelse nødvendigen fordrer en Række af Aar, i det mange af de Personer, som siden skulle danne Ungdommen, behøve først selv at dannes, saa kunde alting ikke derefter udsættes, men desto indstændigere vil jeg ønske, at enhver Vedkommende vilde saasnart og saameget som mueligt begynde at arbeide herpaa."

(Beskrivelse over Friderichsborg og Cronborg Amter, s. 106)

Webstedet anvender The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.1, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2025.

Oprettet af Christian Ditlev Reventlow. | EU-persondataforordningen.

Template no. 7