Portrætter

Slægten Reventlow:

Frederik Detlef Reventlow
(1791 - 1851)

Buste af H.V.Bissen.


Andre slægter:

Hans von Schack
(1609 - 1676)



Slotte og Herregårde


bjornemose.jpg
bjornemose.jpg



Heraldik


1767 vaaben.jpg
1767 vaaben.jpg



Gravsten og epitafier


Clara Sophia Anna Reventlow (1820-1876)
Clara Sophia Anna Reventlow (1820-1876)

   

Udskriv Tilføj bogmærke
Addo Løvenørn Bardenfleth

Addo Løvenørn Bardenfleth

Mand 1861 - 1924  (63 år)

Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Addo Løvenørn Bardenfleth blev født den 1 jan. 1861 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 17 jun. 1861 i Sct. Knuds Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark (søn af Johan Adolph Bardenfleth og Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman); døde den 15 nov. 1924 i Amagertorv 29, København, Danmark ; blev begravet den 20 nov. 1924 i Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:


    Fra en artikel på nettet om Batteri Bardenfleth haves først en nekrolog i Dansk Artelleritidsskrift over ALvB:
    " ... 1881-1883 elev i Officersskolens næstældste klasse på Frederiksberg Slot. 1886-1887 adjudant ved 3. Artilleriafdeling med garnison i Århus. 1887-1890 elev i Officersskolen ældste klasse. 1890-1892 elev ved Ride- og Beslagskolen. 1895 - 1900 chef for 10. Batteri. 1900 - 1905 chef for 3. Batteri. 1906 - 1909 chef for 5. Batteri. 1910 chef for 2. Artilleriafdelings 3. Batteri, alt med garnisoni København. 1910 - 1912 chef for 5. Artilleriafdelings 4. Batteri med garnison i Holbæk. 1914 - 1918 chef for 9cm batteriet på Knudshoved (Batteri Bardenfleth), der i f.m. marinen skulle bevogte minespærringen i Storebælt.

    Ivrig deltager i stiftelsen og administrationen af Samfundshjælpen.

    "Den højere artillerividenskab lå absolut ikke for Bardenfleth; det artilleristiske felt som han beherskede var begrænset, men til gengæld beherskede han det til fuldkommenhed. Som praktiker og troppeofficer fandt han i Feltartilleriet et virkeområde, der i sjælden grad svarede til hans evner, anlæg og interesse. I sin omsorg for sit mandskab, sine heste og sine kanoner var han lige så utrætteligsom i sin umage for at uddanne og samarbejde disse bestanddele til et kampdygtigt batteri, som han havde i sin hånd. Når Bardenfleth i så henseende som chef nåede resultater, der vandt hans overordnedes anerkendelse, skyldes det dels, at han ved personlig pligtopfyldelse stod som eksempel for sine undergivne, og dels at han ved sin omsorg for disse og ved under vanskellige forhold at dele deres kår vandt både deres tillid og hengivenhed, hvad der foreligger talrige vidnesbyrd om, også nu ved hans død, fra mandskab der har stået under hans kommando...

    Billedet af vor afdøde kammerat ville imidlertid savne relief, om skyggerne glemtes. Bardenfleth havde af og til, navnlig i sine yngre dage, nogen vanskelighed ved at kommandere sig selv; når hans blod kom i kog, kunne det hænde, at det, hans stærke vilje til trods, kogte over til skade for ham selv. Han var en stejl natur, men en ærlig mand og retlinet præget personlighed, der ikke bøjede sin overbevisning for at behage hoben.

    På Bardenfleth passer ordet om styrken i begrænsningen; også for venskabets område gælder dette. De var ikke mange, som han kaldte ved vennenavn, men til gengæld var han sine få venners fuldtro ven..." "

    Og fra samme net-side en beskrivelse af Batteri Bardenfleth:

    " 3. Batteri / 1. Artilleriafdeling

    3. Batteri er oprindelig oprettet i 1675, men blev i 1910 overført til Sjællandske Artilleriregiment for at danne stammen i den nyoprettede 5. Artilleriafdeling. Det nuværende 1. Artilleriafdelings 3.Batteri er oprettet den 1. juni 1910 ved en parade på Bådmandsstrædes kaserne i København.

    Under hele første verdenskrig bevogtede batteriet indsejlingen til Nyborg fra en stilling på Knudshoved. Batteriets chef under hele krigen var den navnkundige kaptajn A.L. von Bardenfleth, der har givet batteriet dets navn: Batteri Bardenfleth.

    Kvartermærke og valgsprog

    Batteri Bardenfleths mærke, i sin nuværende form, blev anlagt og autoriseret i 1992. Motivet er en borg og en brændende kanonkugle. Borgmotivet stammer fra Nyborg byvåben og referer til batteriets forlægning til Knudshoved under første verdenskrig. Batteriet fik i 1961 tilladelse fra Nyborg byråd til at lade byvåbnet indgå i batteriets kvartermærke. Den brændende kanonkugle referer til våbenarten,og det kronede navnetræk til kong Christian den 5. i hvis regeringstid artilleriet blev omstruktureret.

    Batteriets latinske valgsprog "Cannae nostra faece non agunt" referer til en episode under første verdenskrig, hvor batterichefen svarede en forespørgsel om at stille hestekøretøjer til rådighed for bortkørsel af gødning. Hertil svarede kaptajn Bardenfleth efter sigende: "Vores kanoner kører ikke med lort!"

    Batteri Bardenfleth under Den første Verdenskrig.

    Korte uddrag af "Erindringer fra svundne tider" af løjtnant G. Orlow-Andersen, stabssergent i batteriet under krigen. Artiklerne har været trykt i "Underofficeren" i årene 1950-54.

    Minespærring af Østersøen.

    I slutningen af juli 1914 forespurgte den tyske gesandt i København vor regering, om Danmark ville minespærre farvandene til og fra østersøen eller overlade det til Tyskland. I hast afholdtes et lukket rigsdagsmøde. Efter dette telegraferede kong Christian resolut til den engelske konge Georg V, der straks, sammen med det engelske admiralitet, gik med til, at opgaven skulle tilfalde Danmark. Umiddelbart derefter udlagdes minerne med bevogtning af 2. eskadre i Storebælt og to detachementer som landfæster, et på Sjælland på Halvskov rev og et på Fyn på isbådsstationen på Knudshoved, sidstnævnteunder kommando af kaptajn Bardenfleth. Efter at jeg havde modtaget detaillerede ordre af kaptajnen, samlede jeg den til ham ankomne artilleristyrke, der bestod af mandskab fra 30 forskellige underafdelinger af felt- og fæstningsartilleriet. Kaptajnens påfølgende ordre lød således: "De vil kl. 7 i aften på godsbanegården modtage kanoner, ammunitionsvogne, ammunition, tæpper, lagner, håndklæder, sadel- og seletøj m.v. samt heste til fire befalingsmænd og indlade alt dette i et af DSB anvist godstog, der skal være parat til afgang inden kl. 4 morgen." Hvorhen vi skulle, vidste kun kaptajnen. Ved15-tiden nåede vi til Nyborg. Her fik vi at vide, at vi, sammen med et halvkompagni fra 6. regiment, skulle besætte isbådsstationen på Knudshoved.

    Mens skytsværnet blev anlagt, havde vi også travlt med at vænne de lejede heste til brug i batteriet, hvilket jo var noget helt nyt for dem. – Øvelser i brug af håndvåben og skytsbetjening m.v. blev heller ikke forsømt. Der var umådelig meget at udrette, inden vi kom ind i en fast gænge.

    Sydfra med søndenvinden hørte vi kanonskud, når de tyske krigsskibe løb ud i Kielerbugten og afholdt skydeøvelser, ligesom vi af og til så tyske luftskibe over den os nærmeste del af Langeland, det fik os bl.a. til at tænke over, hvor hurtigt tyske stridskræfter ville kunne nå os.

    Den første aften på Knudshoved, da infanteristerne skulle til at sove på deres så primitive sovepladser, gav de deres misfornøjelse med disse luft ved at synge så højt de kunne "Det dages nu brødre, det lysner i øst." Kaptajnen, der havde sit værelse oven over bådehallen, gik ned og befalede dem at forholde sig rolige. Kort efter begyndte de igen at skråle. Kaptajnen vækkede derfor halvkompagnietspremierløjtnant, Lind, der havde sit værelse i den modsatte side på loftet, og befalede ham at alarmere halvkompagniet og føre det i ilmarch til Nyborg jernbaneviadukt og tilbage igen, i alt ca. 7 km.Efter at geværerne på ny var sat sammen på pladsen uden for bådehallen, blev infanteristerne strengt tilrådet at gå til ro uden fortsat at lave støj - og det hjalp.

    Vores kanoner kører ikke med lort.

    En såkaldt fiduskasse fremkom senere ved, at Nyborg ungdomsfængsel ønskede at aftage vor hestegødning fra vore 60 heste. Pengene vi fik for gødningen anvendtes til køb af nye noder (til batteriets musikkorps), reparation af instrumenter og til traktement af kaffe og wienerbrød til hele styrken ved ganske særlige lejligheder, når kassens midler tillod det. En dag blev kaptajn Bardenfleth ringet opaf en af Nyborg fængslets kontorister. Han skulle hilse og spørge fra fængselsinspektøren om batteriet fremtidig med sine vogne ville transportere gødningen til fængslet. Bardenfleths svar faldt omgåede: Vil De hilse Deres inspektør og sige ham, at batteriet Bardenfleth kører med kanoner og D.g.m. ikke med lort! - slut! røret på. -

    Batterichefens inspicering af posterne.

    Inspicering af posterne på Knudshoved skete hyppigt. Ikke sjældent lød kaptajnens ordre, f.eks. således: "De vil inspicere posterne klokken 2.15 i nat og ikke standse før efter tredje anråb. Når man kom ud af den lange mole for at inspicere dobbeltposten på molehovedet, og man havde en kraftig blæst eller storm imod sig, kunne man jo med lethed høre posten råbe: Holdt, hvem der! Holdt, hvem der, og derefter: Holdt, eller jeg skyder! Af sine fulde lungers kraft råbte man da: Inspektion og kendeord! og som regel gik det godt. En mørk vinteraften, henimod kl. 12, inspicerede Bardenfleth personligposterne, en vagtmand ledsagede ham. Da han nærmede sig molehovedet og posten tredie gang havde råbt sit: Holdt, eller jeg skyder! sagde Bardenfleth til sin ledsager: Vi løber dem over ende. Og de løb- i samme nu peb et projektil lige forbi Bardenfleths hoved, han sprang frem og gav den mand, der havde skudt, et venligt klap på skulderen og råbte: Bravo! De burde gøres til korporal! Dette fandt jeg, at være en meget mærkværdig handlemåde, thi selv om Bardenfleth næppe havde noget imod selv at blive skudt, så havde han jo dog ansvar for den mand, der ledsagede ham.

    Alarmeringer.

    Af alarmeringer, befalet af 2. eskadre til forhøjet beredskab, havde vi indtil midten af oktober 1917 haft i alt fire.

    Den første skete en novembernat 1914. En vagtmand buldrede med sin geværkolbe på min dør og meldte, at jeg straks skulle melde mig i Bardenfleths kvarter iført feltdragt. Kaptajnens ordre lød således:Der er befalet forhøjet beredskab. Ubåden Havmanden er blevet forsøgt torpederet nær Samsø, måske en forløber for en forcering af minefeltet. De vil alarmere hele styrken, udlevere soldaterbog, forbindepakke og giftmaske (gasmasken på det tidspunkt var så primitivt forarbejdet, at den næppe kunne virke beskyttende), og hurtigst muligt lade betjeningsmandskabet ved skytset gøre klar til kamp, ladehestene sadle, sele og pakke og tømme op og endelig lade konservesrationen koge og folkene bespise, de skal ikke gå sultne i kamp.

    Jeg skyndte mig op på belægningsloftet, vækkede alle og befalede antrædning i forhallen. Alvor var at spore i alles ansigtsudtryk, mens alt blev gjort klart som befalet.

    Bardenfleth postede fire glas bourgogne op og drak med premierløjtnanten, lægen og dyrlægen. Måske mine herrer, sagde han, er dette det sidste glas i denne verden, skål!

    Det forhøjede beredskab varede kun i 16 timer. Angrebet på Havmanden oplystes det senere, skyldtes en fejltagelse. En engelsk ubåd havde antaget Havmanden for en tysk ubåd, heldigvis gik to torpedoerforbi Havmanden. Begge torpedoer strandede på Samsøs kystkant, efter hvad der senere blev sagt.

    Den næste alarmering skete en nat, hvor engelske krigsskibe i Nordsøen havde været i kamp med tyske flådeenheder, og sænket det store tyske slagskib Blücher. Man kan vente, sagde Bardenfleth til mig,at løsrevne tyske flådeenheder vil søge hjem gennem Storebælt. Det skete ikke, hvorfor beredskabet snart blev hævet.

    Den tredje alarmering til forhøjet beredskab, skete som følge af, at der i 1916 var tysk troppesamling ved Haderslev med direktion mod nord. Tyskerne ventede engelsk landgang ved Esbjerg. Beredskabetvarede dog kun i to døgn.

    Fjerde gang var i anledning af en engelsk ubåd E13’s stranding på Saltholmens sydspids. E13 blev skudt sønder og sammen af tyske forpostskibe, til trods for, at E13 var strandet på dansk område. Danske torpedobåde kom til undsætning og den overlevende del af besætningen blev interneret."

    -

    Titel:
    Kammerherre

    Død:
    På sit Kontor I Samfundshjælpen I København.

    Begravelse:
    Assistens Kirkegård, København, Danmark

    Addo blev gift med Ellen Crone den 22 apr. 1890 i Aarhus Domkirke, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark. Ellen (datter af Gustav Valdemar Emil Crone og Olga Marie Glahn) blev født den 25 apr. 1868 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 4 okt. 1914. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. Anna Margrethe Bardenfleth blev født den 17 maj 1891; døde den 15 mar. 1983.
    2. Else Bardenfleth blev født den 6 apr. 1893; døde den 10 jan. 1986.
    3. Nelly Bardenfleth blev født den 2 mar. 1904 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 25 maj 1992.

Generation: 2

  1. 2.  Johan Adolph Bardenfleth blev født den 25 aug. 1825 (søn af Frederik Løvenørn Bardenfleth og Sophie von Ewald); døde den 28 apr. 1874.

    Notater:

    Titel:
    Kammerherre

    Johan blev gift med Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman. Annette (datter af Gregorius Nicolau de Klauman og Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes) blev født den 6 jan. 1828 i Næstved, Danmark; døde den 1 sep. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman blev født den 6 jan. 1828 i Næstved, Danmark (datter af Gregorius Nicolau de Klauman og Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes); døde den 1 sep. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. Frederik Bardenfleth blev født den 17 jun. 1854 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 17 aug. 1865 i Taarbæk, Klampenborg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. Jutta Bardenfleth blev født den 25 mar. 1856 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 jun. 1863 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. 1. Addo Løvenørn Bardenfleth blev født den 1 jan. 1861 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 17 jun. 1861 i Sct. Knuds Kirke, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 15 nov. 1924 i Amagertorv 29, København, Danmark ; blev begravet den 20 nov. 1924 i Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.


Generation: 3

  1. 4.  Frederik Løvenørn BardenflethFrederik Løvenørn Bardenfleth blev født den 15 jul. 1781 i Harritslevgård, Skovby Sogn, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark (søn af Johan Frederik Bardenfleth og Sophie Magdalene de Løvenørn); døde den 19 aug. 1852 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:

    Uddannelse
    Han var søn af generalløjtnant Johan Frederik Bardenfleth (1740-1811, gift 2. gang 1787 med Ingeborg Dorothea de Løvenørn, 1744-1814) og Sophie Magdalene de Løvenørn (1741-1786). Han indtrådte som 10års dreng som vice-frikorporal i faderens regiment, hvor han 1798 blev virkelig kornet og 1801 sekondløjtnant. Fra ung af følte han en levende higen efter at uddanne sin ånd og udvide sine kundskaber,og han tilfredsstillede med stort udbytte denne trang under et treårigt ophold i Kiel, hvor han fra august 1802 til november 1805 studerede ved universitetet, samtidig med at han udviklede sine fortrinlige evner og anlæg for den militære tjeneste ved tillige at deltage i undervisningen i den af Ludvig Jacob Binzer ledede såkaldte Generalstabsskole. Efter tilendebringelsen af disse studier stod Bardenfleth, en smuk og kraftfuld yngling, som en af de første blandt sine jævnlige, selvskrevet til at gøre karriere, og lykken svigtede ham heller ikke.
    Karriere
    Straks ved næste års begyndelse blev han aide-generalkvartermester under Binzer, 1808 udnævntes han til ritmester og blev ansat ved generalkommandoen i Holsten som divisionskvartermester, i hvilken Egenskab han med Ewalds korps, hvis stabschef var prins Vilhelm af Holsten-Beck, året efter deltog i ekspeditionen i Nordtyskland. Han udmærkede sig her ved mod og konduite, frelste efter indtagelsen afStralsund denne by for plyndring og hædredes for sit forhold såvel med den hollandsk-franske Réunionsorden som med det danske Ridderkors. Begivenhederne ved Stralsund 1809 har Bardenfelth selv fortaltom i et smukt udstyret værk (1846), der tillige indeholder en temmelig udførlig beretning om den under stormen faldne friskarehøvding Schills levned og bedrifter. 1812 blev Bardenfleth major, deltog 1813 som souschef hos Frederik af Hessen med udmærket dygtighed i felttoget i Mecklenburg og Holsten og belønnedes herfor med Sølvkorset. I 1814 fungerede han som kommandør for generalkommandostaben iNørrejylland, men blev derpå på ny ansat som souschef hos Frederik af Hessen, da denne 1815 med Auxiliærkorpset drog til Frankrig. Under opholdet her fungerede Bardenfleth 1817 og 1818 som kommandanti den lille fæstning Bouchain.
    Ved tilbagekomsten 1818 fra Frankrig, hvilket land hædrede ham med Ordre du mérite militaire, ventede nye tillidshverv ham, idet Frederik VI, der med interesse havde fulgt hans færd, det følgende år ansatte ham som guvernør for prins Frederik (senere Frederik VII), en post Bardenfleth beklædte, indtil prinsen 1826 nåede myndighedsalderen, hvorefter Kongen tog ham til adjudant hos sig. Bardenflethvar imidlertid 1823 blevet oberstløjtnant, havde i 1824 fået titel af kammerherre og blev 1826 udnævnt til overadjudant i Generalstaben og dekoreret med Kommandørkorset af Dannebrogordenen. Som adjudant hos kongen anvendtes han i flere missioner, således 1831 i sendelse til Frankfurt for at varetage statens interesser i den tyske forbundshær. 1832 blev han oberst, året efter generalkvartermester-løjtnant i staben og i 1834 kommandør for Livgarden til Hest og tillige chef for Landkadetkorpset. Sammen med disse embeder overdroges der ham 1839, umiddelbart efter Frederik VI's død, chefsposten forDen kongelige militære Højskole, for hvilken institution han ligesom for Kadetkorpset vedblev at stå i spidsen til sin død, medens han 1842 fratrådte kommandoen over Hestgarden. 10. juni 1841 benådedes han med Storkorset af Dannebrog, samtidig med at han udnævntes til karakteriseret generalmajor, og 1846 blev han de kongelige ordeners skatmester.
    Sidste år
    I Treårskrigen 1848-50 kom han, som rimeligt var, på grund af sin alder og de stillinger, han beklædte, ikke til at tage aktiv del, men da man efter krigens ophør skulle have en mand, der egnede sig til at overtage den under de stedfindende politiske rorhold ikke lette kommando over det af den forrige insurgentarmé dannede forbundskontingent, sendtes Bardenfleth, der juli 1849 var udnævnt til generalløjtnant, over til Holsten som kommanderende general. December samme år var han medlem af den kommission, der blev nedsat for at pådømme den hjemkaldte generalguvernør over Dansk Vestindien Peter von Scholtens ageren.
    I sit embede døde Bardenfleth det påfølgende år efter et virksomt og dådrigt liv og efter trofast at have tjent staten under fire konger 19. august 1852. Bardenfleth var en meget smuk og anselig soldat. General Christian de Meza bemærker noget spydigt om ham 1849: "[Bardenfleth] besøgte mig [på Als] i Legemsstørrelse, debiterende om sine Bro- og Landgangsforsøg i Assens".
    Bardenfleth blev gift 1816 (ægteskabstilladelse 1. juni) med Sophie Ewald (17. november 1792 i Egernførde - 27. februar 1829 i København), datter af generalløjtnant Johann von Ewald (1744-1813) og Susanne C. Ungewitter (1764-1810).
    Han er begravet på Skovby Kirkegård ved Bogense.


    Beskæftigelse:
    Ordensskatmester, Chef for den kongelige militaire Höiskole og for Landkadetkorpset

    Titel:
    Kammerherre

    Frederik blev gift med Sophie von Ewald den 1 jun. 1816. Sophie blev født den 17 nov. 1792 i Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 27 feb. 1829 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 5.  Sophie von Ewald blev født den 17 nov. 1792 i Eckernförde, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 27 feb. 1829 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    Børn:
    1. Ingeborg Dorothea Caroline Bardenfleth blev født den 22 jun. 1817 i Levarel I Dept. du Nord, ,; døde i 1818.
    2. Susanne Sophie Charlotte Bardenfleth blev født den 30 okt. 1821 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i feb. 1904 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. Pauline Adelaide Benedicte Bardenfleth blev født den 16 jul. 1823 i Kgs. Lyngby, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 14 maj 1854 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    4. 2. Johan Adolph Bardenfleth blev født den 25 aug. 1825; døde den 28 apr. 1874.
    5. Johan Bardenfleth blev født i 1828 i Næstved, Danmark; døde den 1 jan. 1850 i Madeira, Portugal.

  3. 6.  Gregorius Nicolau de Klauman

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Byfoged i Odense

    Titel:
    Kammerherre

    Gregorius blev gift med Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 7.  Jacobine Margrehe Caroline Tværmoes
    Børn:
    1. 3. Annette Dorothea Vilhelmine Theodora de Klauman blev født den 6 jan. 1828 i Næstved, Danmark; døde den 1 sep. 1902 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.


Generation: 4

  1. 8.  Johan Frederik BardenflethJohan Frederik Bardenfleth blev født den 7 okt. 1740 i Holbæk, Danmark,; blev døbt i Holbæk Kirke, Holbæk, Merløse Herred, Danmark (søn af Johan Frederik von Bardenfleth og Anne Elisabeth Lassen); døde den 27 jan. 1811 i Harritslevgård, Skovby Sogn, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark.

    Notater:

    Johan Frederik Bardenfleth (7. oktober 1740 – 27. januar 1811) var en dansk officer og godsejer, far til Carl, Frederik og Johan Frederik Bardenfleth.

    Han var søn af daværende major ved 2. Jyske Kavaleriregiment Johan Frederik Bardenfleth (1695-1771) og Anna Elisabeth født Lasson (født 1715). Han indtrådte med 11 års alderen som kadet i regimentet, hvor faderen stod, gjorde sig her bemærket ved flid og gode anlæg for den praktiske tjeneste, protegeredes og opnåede i en alder af kun 19 år, da faderen avancerede, at få kommandoen over dennes kompagni ryttere som ritmester; 1765 blev han sekondmajor ved regimentet, der da kaldtes Jyske Kyrasserregiment, men nogle år senere fik navn af Sjællandske Regiment Ryttere, og avancerede 1779 til oberstløjtnant, 1784 til oberst. 1789 blev han generalmajor og chef for Slesvigske Regiment Ryttere, hvilken post han beklædte indtil 1808, da han udnævntes til under Carl af Hessen at føre kommandoen i Nørrejylland. Bardenfleth blev Hvid Ridder 9. februar 1808. Han ejede Harritslevgård i Fyn.

    Han var to gange gift: 6. september 1771 ægtede han Sophie Magdalene de Løvenørn (25. august 1741 - 2. september 1786) og året efter hendes død søsteren, Ingeborg Dorothea de Løvenørn (31. juli 1744 - 30. september 1814), døtre af konferensråd og amtmand Frederik de Løvenørn til Bregentved og Frederikke Sophie von Holsten. Bardenfleth døde 27. januar 1811.

    Titel:
    1808 Hvid Ridder

    Johan blev gift med Sophie Magdalene de Løvenørn den 6 sep. 1771. Sophie (datter af Frederik de Løvenørn og Frederikke Sophie von Holsten) blev født den 25 aug. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 2 sep. 1786. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 9.  Sophie Magdalene de LøvenørnSophie Magdalene de Løvenørn blev født den 25 aug. 1741 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark (datter af Frederik de Løvenørn og Frederikke Sophie von Holsten); døde den 2 sep. 1786.
    Børn:
    1. Johan Frederik Bardenfleth blev født den 19 aug. 1772 i Holbæk, Danmark,; døde den 3 feb. 1833 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark.
    2. Poul Christian Ditlev Bardenfleth blev født den 22 mar. 1774 i Holbæk, Danmark,; døde den 25 jun. 1827 i Harritslevgård, Skovby Sogn, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark; blev begravet den 2 jul. 1827 i Skovby Kirke, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark.
    3. Hans Philip Bardenfleth blev født den 7 aug. 1775 i Harritslevgård, Skovby Sogn, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 26 feb. 1805 i Horsens, Nim Herred, Skanderborg Amt, Danmark.
    4. Sophie Elisabeth Bardenfleth blev født den 9 dec. 1778 i Slagelse, Danmark; døde den 21 jun. 1797.
    5. Jens Carl Bardenfleth blev født den 26 feb. 1780 i Slagelse, Danmark; døde den 24 sep. 1855 i Hillerød, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark.
    6. 4. Frederik Løvenørn Bardenfleth blev født den 15 jul. 1781 i Harritslevgård, Skovby Sogn, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 19 aug. 1852 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    7. Detlev Bardenfleth blev født den 18 sep. 1782 i Slagelse, Danmark; døde den 25 dec. 1782.