Portrætter

Slægten Reventlow:

Johan Ludvig Reventlow
(1751 - 1801)

Kunstner: Anton Graff (1736–1813)
Titel Johan Ludvig Reventlow
Dato 1783
Teknik Oil
Nuværende placering
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot


Andre slægter:

Sophie Cathrine Reventlow
(1799 - 1835)

Cathrine Sophie Reventlow, f.- Munk 1799-1835 ? Kvindeportræt. Portræt af ukendt kvinde, men det menes at være Cathrine Sophie Reventlow, der var datter af greve Conrad Georg Reventlow. Hun, hvis mor var Marie Bragh var født uden for ægteskabet og Conrad Georg Reventlow søgte forgæves at få brødrene Christian Ditlev Reventlow og Johan Ludvig Reventlow til at anerkende hende.

Brystbillede. En face til venstre. Brun kjole med stor udskæring, hvori hvid gennemsigtig indsats, der ender som krave. Hvid kyse med to lyserøde sløjfer, den ene bundet under hagen. Lidt brunt hår ses ved siderne. Forgyldt ramme med bladdekoration hele vejen rundt. Malet af J.M.Haas 1836.


Slotte og Herregårde


Clausholm
Clausholm

Clausholm tilhørte i 1300-tallet den danske adelsslægt Panter. Herregården blev belejret og ødelagt i 1359 i forbindelse med stridigheder i de jyske adelsmænds opstand mod Valdemar Atterdag (1320-1375).

I begyndelsen af 1500-tallet var Clausholm ejet af Mogens Gøye, en af landets rigeste og mest indflydelsesrige adelsmænd. Ved hans død i 1544 blev Clausholm delt mellem børnene, Albrecht og Ellen Gøye. Som det ofte skete i 1500-tallet, blev også hovedbygningen delt, således at de flyttede ind med deres familier i hver sin del af bygningen. Det førte til stridigheder, som kulminerede med, at Ellen Gøye opførte en ny bygning så tæt ved broderens del af gården, at vinduerne ikke kunne åbnes.

Efter en kompliceret arvesag overtog Conrad Reventlow (1644-1708) rettighederne til Clausholm ved en højesteretsdom i 1686. Reventlow blev senere storkansler, der var et af hoffets højeste embeder. Han rev de gamle bygninger ned og opførte i stedet en ny hovedbygning, der stod færdig i 1699, og som er et af de bedst bevarede eksempler på herregårde i barokstil fra slutningen af 1600-tallet.

Slottet var indrettet sådan, at storkansleren selv boede i stueetagen, mens etagen ovenover var beregnet til kongeligt besøg. Førstesalen er derfor finere med højere til loftet og mere stuk. Både slot og park er et af de første og mest helstøbte barokanlæg i Danmark.

Conrad Reventlow døde i 1708 og Clausholm blev derefter ejet af enken, Sophie Amalie Hahn.

Parrets datter, Anne Sophie Reventlow, knytter sig til den næste periode af Clausholms liv. Kun 19 år gammel blev hun i 1712 bortført af kong Frederik IV (1671-1733). Kongen giftede sig med Anne Sophie til venstre hånd og udnævnte hende til fyrstinde af Slesvig.

I 1718 købte Frederik IV Clausholm og opførte, i perioden mellem 1722 og 1723, de mindre sidefløje mod syd. Efter dronning Louises død i 1721, giftede Frederik IV sig med Anne Sophie til højre hånd og kronede hende efterfølgende til dronning.

Frederik IV døde i 1730 og Christian VI (1699 - 1746), der ikke var venligt stemt mod sin stedmor, forviste dronning Anne Sophie til Clausholm, hvor hun levede til sin død omgivet af en stor hofstab. Dronningen døde i 1743, hofstaben og hendes ejendele blev spredt, mens Clausholm i 1758 overgik til nordmanden Mathias Vilhelm Huitfeldt.

Yderligere oplysninger: Danske Herregårde



Heraldik


Reventlow Vaabenskjold
Reventlow Vaabenskjold

Einart greve Reventlow blev i maj 1860 optaget i det Svenske Ridderhus med det Reventlowske vaabenskjold.


Gravsten og epitafier


Christian Ditlev Frederik Reventlow
Christian Ditlev Frederik Reventlow

Inskription på gravstenen på Horslunde Kirkegård.
Herunder hviler det, som tilhører Jorden af Christian Ditlev Frederik, Greve af Reventlow, født 11. Marts 1748, død 11. Oktober 1827.
Levende følte han sin Svaghed og sine Mangler, men Gud styrkede ham og gav ham Helbred, Kraft og godt Mod til med Troskab, Iver og Held at tjene Konge og Fædreland, og til i en Række af Aar, understøttet af mange ædle Medarbejdere, at udrette meget til Guds Alre og Danmarks Tarv.
I 48 Aar var han lykkelig gift med F. L. S. C. von Beulwitz, der var gudfrygtig, fornuftig og blid.
Deres Ægteskab velsignedes med 12 Børn, af hvilke 9 overlevede dem. - De elskede Gud og Menneskene, de hadede ingen. Levede og døde i Haabet om en glad Opstandelse ved Jesus Christus vor Frelser. — Du ogsaa, som læser dette, aager med det Pund, Gud betror dig, og giv Gud Æren.
De ovenfor staaende af den hensovede nedskrevne Ord forefandtes efter hans Død.
Velsignet være Fader dit Minde! Fulgt være dit Eksempel!
   

Udskriv
Cathrine Elisabeth Cicignon

Cathrine Elisabeth Cicignon

Kvinde 1747 - 1815  (67 år)

 


Avanceret søgning: Find slægtskaber og andre forbindelser


Person 1:
Cathrine Elisabeth Cicignon (f. 24 jun. 1747) - I10508
Skift til: (Indtast ID)
 
Person 2:
Skift til: (Indtast ID)
Maks. antal stier, der skal tjekkes:
Vis stibeskrivelse: 
Vis kompakte personkasser: 
Sortér stier efter antal af: 
Maks. ægteskaber pr. forbindelse :
Personer fundet i bogmærker  ×
Der er ikke fundet nogen bogmærker

    Enkel slægtskabs søgning