Portrætter

Slægten Reventlow:

Emilie Augusta Teresita Sparre af Søfdeborg
(1863 - 1955)Andre slægter:

Christian Detlev Reventlow
(1842 - 1908)

Bag på maleriet står skrevet: Målad 1901 af CDReventlow efter ett studie af 1879. Korna efter Lundquist. Rammen dekorerad af CDReventlow 1901. Billedet oprindelig givet af CDReventlow til hans halv-fætter Christian Benedict Reventlow og hænger idag på Tirsbakke.


Slotte og Herregårde


Ahrensburg
Ahrensburg

Slottet Ahrensburg er som Glücksborg en videreførelse af Nütschau. Det er også en velbevaret, mindre vandborg sammensat af tre gavlhuse, der imidlertid er forsynet med vælske gavle. Herudover er bygningskomplekset yderligere flankeret af fire ottekantede hjørnetårne med kobberspir. Oprindelig stod bygningen i rødt murværk med vinduer indrammet af sandsten, men senere er facaden blevet pudset hvid. Slottet er et af Holstens betydeligste renæssance-værker med træk både fra den lokale byggeskik og den nederlandske renæssance og manierisme. Til herregården hører en engelsk-inspireret landskabshave, der sammen med voldgravene og slottet udgør en smuk helhed. Bygningen rummer nu et museum for det tidligere holstenske aristokrati. Heinrich Schimmelmann købte 1759 det gamle rantzauske gods Ahrensburg. Han lod det smukke slot istandsætte og, i stedet for landsbyen Woldenhorn, anlagde han byen Ahrensburg.


Heraldik


Exlibris
Exlibris

Exlibris for Christian-Einar Reventlow. (1910)


Gravsten og epitafier


Sarkofag Luitjenburg Kirke
Sarkofag Luitjenburg Kirke

Otto Reventlow og Dorothea von Ahlefeldt
   

Udskriv Tilføj bogmærke

Familie: Carl Emil Bardenfleth / Sophie Amalie Schmettau (F34327)

g. 3 okt. 1832


Familietavle     |    PDF

Træk eller rul for at se mere af diagrammet. Vis familie med partner Vis familie med forældre Vælg partner Vælg forældre 
Zoom indGendanZoom ud