Portrætter

Slægten Reventlow:

Hilda Sophie Charlotte Reventlow
(1828 - 1900)Andre slægter:

Susanne Gøye
(1634 - 1683)Slotte og Herregårde


Pederstrup
Pederstrup

Pederstrup var i henved 200 år underlagt grevskabet Christianssæde og i perioden 1813-1827 hjem for greve Christian Ditlev Frederik Reventlow, der var en af hovedkræfterne bag landboreformernes gennemførelse.

Pederstrup fungerede som forpagtergård under grevskabet, indtil den senere statsminister greve Christian Ditlev Frederik Reventlow, som overtog grevskabet Christianssæde i 1775, gjorde Pederstrup til grevskabets hovedsæde, da han i 1813 trak sig tilbage fra sin embedskarriere i København for at slå sig ned med familien på Lolland.Heraldik


Ridder af Dannebrog
Ridder af DannebrogGravsten og epitafier


Christian Stolberg
Christian Stolberg

Usikkert om det er Frederikke Louise Reventlows gravsten eller Christian Stolbergs
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Herman Schubart

Herman Schubart

Mand 1756 - 1832  (76 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Alle    |    PDF

 • Navn Herman Schubart 
  Fødsel 1756 
  Køn Mand 
  Beskæftigelse
  • Officer, Diplomat
  Titel
  • Baron
  Død 1832 
  Notater 
  • Baron Herman Schubart (1756-1832) var oprindelig officer, mens hans senere diplomatiske karriere førte ham til Dresden, Haag - hvor han blev gift med Jacoba Elisabeth Wieling - Madrid, og fra 1802 somgesandt til Napoli, året efter med stillingsbetegnelsen »General intendant for de danske handelsanliggender i italienske havne, for Levanten og de Joniske øer «. En vurdering af hans indsats for det merkantile i de sidste år af den florissante tid er dog ikke det egentlige emne for denne biografiske skitse, der er centreret om Schubarts mange forbindelser med kunstnere og videnskabsmænd, der belyses med udgangspunkt i hans franske selvbiografi og breve i hans privatarkiv.

   Ægteparret Schubart tog fra 1803 ophold i en villa i Montenero nær Livorno, hvor mange nød godt af stor gæstfrihed indtil baronessens død i 1814. Danske kunstnere som Bertel Thorvaldsen, C.W. Eckersberg og J.L. Lund hørte til dem, der direkte eller indirekte fik støtte, mens arkæologen P.O. Brøndsted hørte til de hyppigste gæster på Montenero - mange flere kunne nævnes. I 1819 fik Schubart sin afsked som handelsintendant, tiderne var ikke, hvad de havde været, men han gjorde i de følgende par år tjeneste som rejseledsager for tronfølgeren, Christian Frederik og dennes gemalinde under deres ophold i Italien og Frankrig. Derefter vendte den kosmopolitiske fynbo tilbage til sit udgangspunkt og levede den sidste halve snes år af sit liv på Sollerupgård nær Brahetrolleborg - søsteren Charlotte(1757-1831) var gift med Ernst Schimmelmann og søsteren Sybille (1753-1828) med J.L. Reventlow, så der var familierelationer i det fynske.
   ________________

   Efter et år i Madrid blev han den 26. juni 1802 udnævnt til gesandt i Napoli. I 1803 etablerede han sig sammen med hustruen fast i Italien, med vinterbolig i Pisa og sommerresidens få kilometer fra Livorno, i Montenero, efter at den danske regering den 10. marts 1803 havde udnævnt ham til "General intendant for de danske handelsanliggender i italienske havne, for Levanten og de Joniske Øer".
   Denne stilling omfattede også handel med Norge og etableringen af nøjagtige forbindelser mellem de forskellige norske og danske konsuler. Den norske handel forbedredes betydeligt i Schubarts periode indtil året 1814, hvor forholdene ændrede sig som følge af adskillelsen mellem Norge og Danmark.
  Person-ID I10958  Reventlow
  Sidst ændret 15 jan. 2018 

  Far Carl Rudolph Schubart,   f. 23 sep. 1714, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 9 okt. 1759, Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 45 år) 
  Mor Inger Hedvig de Løvenskiold,   f. 2 sep. 1732, Borrestad Gård, Gjerpen, Skien, Norge Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 20 dec. 1808, Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 76 år) 
  Ægteskab 1751  Gjerpen Kirke, Skien, Norge Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Familie-ID F26614  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Jacoba Elisabeth Wieling 
  Familie-ID F33426  Gruppeskema  |  Familietavle
  Sidst ændret 25 jan. 2015 

 • Billeder
  schubart_herman_15032.jpg
  schubart_herman_15032.jpg