Portrætter

Slægten Reventlow:

Patrick Henry Grinling
(1909 - 1970)Andre slægter:

Jørgen Scheel
(1718 - 1786)Slotte og Herregårde


tranekaer6.jpg
tranekaer6.jpgHeraldik


Våbentegning
Våbentegning

Kilde: DAA 1939Gravsten og epitafier


Frederik Reventlow
Frederik Reventlow

   

Udskriv Tilføj bogmærke
Frederik, Hertug af Augustenborg

Frederik, Hertug af Augustenborg

Mand 1829 - 1880  (50 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Frederik, Hertug af Augustenborg 
  Fødsel 6 jul. 1829  Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Dåb Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Beskæftigelse
  • Hertug
  Død 14 jan. 1880  Primkenau (nu: Przemków), Polen Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Notater 
  • Friedrich (1829-80):

   hertug af Augustenborg. Lod sig, skønt hans fader Christian August 1852 gav afkald på hertugdømmerne, 1863 proklamere som Friedrich der Achte (den Ottende), og anti danske stemninger i Tyskland sluttede op om ham.

   Bismarck skød ham dog til side til fordel for sine egne planer, der gik ud på at indlemme de tidligere danske hertugdømmer i Preussen. Det lykkedes i 1866 efter krigen med Østrig .

   Friedrich der Achte, 1829-1880, hertug af Augustenborg
   Ældste søn af den i 1852 landsforviste hertug Christian August af Augustenborg (1798-1869) og grevinde Louise Danneskiold-Samsøe.

  • http://www.graenseforeningen.dk/leksikon/f/all/4018:

   Friedrich der Achte udråbte hurtigt efter Frederik 7.'s død den 15. november 1863 sig selv som hertug af Slesvig-Holsten, idet han i lige linje var 7. generation i den augustenborgske hertuglinje efter hertug Hans den Yngre. Det skete ved udsendelse af en proklamation den 16. november, hvori han erklærede "som førstefødt prins af den nærmeste linje af det oldenborgske hus, at jeg tiltræder regeringen af hertugdømmerne Slesvig-Holsten". Han sluttede med ordene: "Gennemstrømmet af den overbevisning, at min ret er jeres redning, lover jeg for mig og mit hus at stå ved jeres side, således som jeg stod i slaget (under Treårskrigen), og ikke at skille mig fra jer og vore rettigheder. Og således lover og sværger jeg i henhold til statsgrundloven at overholde hertugdømmerne Slesvig-Holstens forfatning og love og at opretholde folkets rettigheder."

   Proklamationen skabte straks en stærk Slesvig-Holsten bevægelse i den tyske offentlighed, og påvirket heraf anerkendte flere tyske mellem- og småstater Friedrich som hertugdømmernes regent. Men hverken Preussen, Østrig eller Det tyske Forbund bakkede op. Friedrich oprettede en eksilregering i Tyskland og vandt også nogen opbakning i slesvig-holstenske kredse.

   Men Otto von Bismarck ønskede bestemt ikke noget selvstændigt hertugdømme i de nordlige områder og fik hurtigt overbevist Friedrich der Achte, at den idé ingen fremtid havde. Bismarck havde gode argumenter på hånden, bl.a. at Friedrich der Achtes far, hertug Christian August af Augustenborg allerede i 1852 havde fraskrevet sig alle rettigheder til Slesvig-Holsten og modtaget en erstatning på 300.000 rigsdaler mod at han afstod sine godser, flyttede til udlandet og godkendte den nye arvefølge, som ville gøre Christian 9. af Lyksborg til konge, når Frederik 7. døde.

  • https://da.wikipedia.org/wiki/Frederik_Christian_August_af_Slesvig-Holsten-S%C3%B8nderborg-Augustenborg

   Frederik Christian August af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Augustenborg (Friedrich Christian August von Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg, 6. juli 1829 på Augustenborg Slot – 14. januar 1880 i Wiesbaden), i folkemunde Friedrich der Achte, var ældste søn af Christian August 2. af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Augustenborg. Han udråbte sig til hertug af Slesvig-Holsten i 1863, men blev kun en fodnote. Han regnes for at have repræsenteret den mest etnisk danske linje i det oldenborgske hus på den tid, men da familien var stærkt tysksindet, kunne de ikke komme på tale som efterfølgere af den barnløse danske konge Frederik den 7.

   Hans fader Christian August gjorde krav på den danske krone, da det stod klart, at kong Frederik 7. ville dø uden arvinger, og tronen derfor skulle gå videre til en sidelinje i det oldenborgske hus. I 1846 blev kravet afvist af Christian 8., som udnævnte den senere Christian 9. til tronfølger efter Frederik 7. I Treårskrigen 1848-50 deltog Christian August på de slesvigholstenske oprøreres side og blev derefter landsforvist. I 1852 blev tronfølgen bekræftet af stormagterne i London-Protokollen. Faderen fik en enorm erstatning for at give afkald på sine krav og købte et gods i Primkenau (nu Przemków) i Schlesien, hvor han slog sig ned.

   Selv om faderen havde givet afkald på arvekravet, overdrog han det alligevel til sønnen Frederik Christian August i 1863, da det så ud til, at det danske kongehus snart uddøde, og det samtidig trak op til krig mellem Danmark og Preussen. Sønnen hævdede, at faderens arveafkald kun gjaldt ham selv, ikke efterkommerne. På denne måde håbede fader og søn at kunne vende tilbage til det hjemlige hertugdømme.

   Dagen efter Frederik 7.'s død i november 1863 udråbte Frederik Christian August sig til hertug af Slesvig-Holsten som Friedrich 8.. Han erklærede sig villig til at aflægge ed under den slesvig-holstenske forfatning, som oprørerne havde proklameret i 1848, og han udsendte en deklaration, der blandt andet lød: "Slesvig-Holstenere! Min ret er jeres redning." I ly af de tyske forbundstropper kunne han rykke ind i Kiel i december 1863, hvor han modtog hyldest og fakkeltog. De slesvig-holstenere, der håbede at få ham som hertug i et selvstændigt Slesvig-Holsten, gik under navnet den augustenborgske bevægelse.

   Han blev anerkendt som hertug af det Tyske Forbund og af nogle tyske småstater, men hverken af Preussen eller Danmark. Han gled hurtigt i baggrunden, da krigen i 1864 fulgte. Den magtfulde preussiske kansler Otto von Bismarck var ikke interesseret i et selvstændigt Slesvig-Holsten, og i 1867 blev provinserne Slesvig og Holsten annekteret af kongeriget Preussen.

   Frederik Christian August trak sig tilbage til godset i Schlesien, som han overtog, da hans far døde i 1869. Han ejede desuden et gods i Sverige samt Gråsten slot. Han fik dog et plaster på såret, da hans datter Auguste Viktoria i 1881 blev gift med prins Wilhelm, der var søn af den tyske kronprins Frederik (den senere kejser Frederik 3. af Tyskland). I 1888 blev Wilhelm kejser uden navnet Wilhelm 2. af Tyskland. Auguste Viktoria var kejserinde i 1888-1918, og dermed blev hun Tysklands sidste kejserinde.

   Ifølge andre oplysninger trak han sig tilbage til Gotha og døde i Wiesbaden.

   Hans søn var Ernst Günther 2., som overtog hertugtitlen og havde Gråsten slot som sommerresidens. Han solgte det til den danske stat kort tid efter Genforeningen i 1920.

   Der fandtes tidligere et monument for Frederik Christian August i Kiel. Den augustenborgske slægt uddøde i 1931. Augustenborg slot blev indrettet som kvindeseminarium af preusserne og efter genforeningen indrettede den danske stat slottet til sindssygehospital i 1932, hvormed der sattes et sørgeligt punktum for den augustenborgske slægt.

  Person-ID I12448  Reventlow | Efterkommer efter Conrad Reventlow
  Sidst ændret 15 okt. 2016 

  Far Hertug Christian August af Augustenborg,   f. 19 jul. 1798, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 11 mar. 1869, Primkenau (nu: Przemków), Polen Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 70 år) 
  Mor Louise Sophie Danneskiold-Samsøe,   f. 22 sep. 1796, Gisselfeld, Braaby Sogn, Ringsted Herred, Sorø Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 11 mar. 1867, Primkenau (nu: Przemków), Polen Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 70 år) 
  Ægteskab 18 sep. 1820  Øster Broby kirke (nu Bråby), Ringsted Herred, Sorø Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Familie-ID F28632  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Adelheid af Hohenlohe-Langenburg,   f. 20 jul. 1835, Schloss Langenburg, Baden-Württemberg, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 25 jan. 1900, Dresden, Sachsen, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 64 år) 
  Ægteskab 11 sep. 1856  Schloss Langenburg, Baden-Württemberg, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Børn 
  +1. Auguste Victoria af Augustenborg,   f. 22 okt. 1858, Dolzig (nu: Dłużek), Polen Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 11 apr. 1921, Haus Doorn, Holland, Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 62 år)
   2. Ernst Günther II af Augustenborg,   f. 11 aug. 1863   d. 22 feb. 1921 (Alder 57 år)
  Familie-ID F25600  Gruppeskema  |  Familietavle
  Sidst ændret 25 jan. 2015 

 • Begivenhedskort
  Link til Google MapsFødsel - 6 jul. 1829 - Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsDåb - - Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsÆgteskab - 11 sep. 1856 - Schloss Langenburg, Baden-Württemberg, Tyskland Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 14 jan. 1880 - Primkenau (nu: Przemków), Polen Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 

 • Billeder
  augustenburg_friedrich.jpg
  augustenburg_friedrich.jpg
  Frederik, Hertug af Augustenborg
  Frederik, Hertug af Augustenborg