Fornavn: Efternavn:
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Iven Reventlow

Iven Reventlow

Mand Skønnet 1320 - eft. 1391  (> 72 år)

Personlige oplysninger    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Iven Reventlow 
  Fødsel Skønnet 1320 
  Køn Mand 
  Family Line I. Den holstenske linje 
  reventlow.jpg
  reventlow.jpg
  Kilde DAA 1939 p10 - IV,A,1 
  Link 4 dec. 1353  Bülk, Slesvig-Holsten, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  https://diplomatarium.dk/dokument/13531204001

  Ivan Reventlow sælger Altbülk mm. og ti mark guld i Gettorf til Wulf Pogwisch.

  Jeg Ivan von Reventlow, hr. Hartvig von Reventlows søn, væbner, erkender og bevidner i dette skrift åbenbart for alle dem, som læser, hører eller ser det, at jeg med fri vilje og efter råd og med samtykke fra min hustru fru Beke og mine arvinger har solgt til den hæderværdige væbner min kære svoger Wulf Pogwisch og hans retmæssige arvinger som et redeligt stedse blivende køb gården Altbülk med alle rettigheder, som den ligger inden for sine skel, og med al brugsret og privilegier, som jeg og mine arvinger har besiddet og haft den førnævnte gård indtil denne dag og med ubegrænset nytte og fri for retskrav og med alle jordstykker og al dyrkning, som hører til gården: det er den halve mølle i Altbülk og fire stykker jord på Strande, som de ligger på deres sted, og den del, som jeg har i Gowens og skoven ved Birkenmoor, som den ligger efter antal hoveder og hører til, og hvad jeg i det hele taget har i disse førnævnte jordstykker, som er beliggende til gården for godset Schönkirchen og 10 mark guld i Gettorf.

  Til sandhed og sikkerhed så har jeg, førnævnte Ivan, hængt mit segl på dette brev.

  Til stede ved dette køb har været hr. Heinrich von Reventlow, hr. Wulfs søn, som også som vidne har hængt sit segl på dette brev, som er givet efter Guds fødsel 1300 år i det 53. år på den hellige jomfru Sankt Barbaras dag.
   
  Død eft. 1391 
  Notater 
  • Hr. Iven, solgte 1352 (Ywanus filius domini Hartwici Reuentlo militis) den halve Landsby Techelsdorf til Itzehoe Kloster, solgte 1353 med sin Hustru Bekes Samtykke (Ywan van Reventlo heren Hartwiges sone van Reventlo, ein knape) Gaarden Bülk til Svogeren Wulf Pogwisch, havde da Gods i Gowens (Neukirchen S.) ved Plön og i Birkenmoor (i Dänischen Hagen S.); nævnes 1356, da Greverne Johan og Adolf til Helligaandshospitalet i Kiel skænkede Landsbyen Schönkirchen, som de havde købt af ham (Iwanns filius dni. Hartwici de Reuentlow) og hans Hustru, hvis Medgift stod i denne Ejendom, købte 1357 (da Væbner) noget Gods i Langwedel af Otto Schinkel (Ywanus filius dni. Hartwici quondam), var 1361 Vidne, da Greverne Henrik og Claus bekræftede Reinfeld Klosters Privilegier. Skænkede 1376 Gods i Langwedel til Itzehoe Kloster, da han gav sin Datter Wille, Luitgard Alverstorp og Mette, Datter af Elers (Calvus?) Frue i samme, levede 1391, da han bekræftede Grev Claus' og Hertug Gerhards Overdragelsesbrev paa Maarkær til Antoniterhuset i Tempzin. Gift m. Beke Pogwisch, Datter af Otto Pogwisch til Bissee.
  Person-ID I1270  Reventlow
  Sidst ændret 15 maj 2023 

  Far Hartwich Reventlow,   f. Skønnet 1280   d. før 1356 (Alder < 75 år) 
  Notater 
  • Det er uklart, hvorvidt Doso Reventlow er søn af Hartvig Reventlow eller som det antages på nogle slægtsforskningssider er søn af Iven Reventlow, dvs barnebarn af Hartvig.

   Af DAA 1893 p362 står ? Doso som søn af Hartvig, men af DAA 1939 p10, står: "Doso må være broder til Hartvig". Men da han er optaget i DAA 1939 som broder til Iven Reventlow og søn af Hartvig, må det formodes, at der er tale om en skrivefejl i DAA 1939, således at der burde have stået: "Doso må være broder til Iven"
  Familie-ID F31015  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Beke Pogwisch,   f. før 1330   d. eft. 1356 (Alder > 28 år) 
  Børn 
   1. Wille Reventlow,   f. Skønnet 1345   d. eft. 1376 (Alder 32 år)
  Familie-ID F25933  Gruppeskema  |  Familietavle
  Sidst ændret 16 mar. 2017 

 • Begivenhedskort
  Link til Google MapsLink - https://diplomatarium.dk/dokument/13531204001 Ivan Reventlow sælger Altbülk mm. og ti mark guld i Gettorf til Wulf Pogwisch. Jeg Ivan von Reventlow, hr. Hartvig von Reventlows søn, væbner, erkender og bevidner i dette skrift åbenbart for alle dem, som læser, hører eller ser det, at jeg med fri vilje og efter råd og med samtykke fra min hustru fru Beke og mine arvinger har solgt til den hæderværdige væbner min kære svoger Wulf Pogwisch og hans retmæssige arvinger som et redeligt stedse blivende køb gården Altbülk med alle rettigheder, som den ligger inden for sine skel, og med al brugsret og privilegier, som jeg og mine arvinger har besiddet og haft den førnævnte gård indtil denne dag og med ubegrænset nytte og fri for retskrav og med alle jordstykker og al dyrkning, som hører til gården: det er den halve mølle i Altbülk og fire stykker jord på Strande, som de ligger på deres sted, og den del, som jeg har i Gowens og skoven ved Birkenmoor, som den ligger efter antal hoveder og hører til, og hvad jeg i det hele taget har i disse førnævnte jordstykker, som er beliggende til gården for godset Schönkirchen og 10 mark guld i Gettorf. Til sandhed og sikkerhed så har jeg, førnævnte Ivan, hængt mit segl på dette brev. Til stede ved dette køb har været hr. Heinrich von Reventlow, hr. Wulfs søn, som også som vidne har hængt sit segl på dette brev, som er givet efter Guds fødsel 1300 år i det 53. år på den hellige jomfru Sankt Barbaras dag. - 4 dec. 1353 - Bülk, Slesvig-Holsten, Tyskland Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 


Webstedet anvender The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.1, forfattet af Darrin Lythgoe © 2001-2023.

Oprettet af Christian Ditlev Reventlow. | EU-persondataforordningen.

Template no. 7