Portrætter

Slægten Reventlow:

Benedicte Christiane Reventlow
(1834 - 1893)

Malet af C A Jensen, 1836


Andre slægter:

Arthur Christian Detlev Ludvig Eugenius Reventlow
(1817 - 1878)

min Afsked af Militairetaten for at overtage Amtmandsposten i Tønder. Efter at jeg den 28de October 1864 i Naade og med Pension var bleven entlassiget, fra mine Embeder som Curator for Kiels Universitet samt Amtmand over Kiel, Cronohagen og Bordesholm Amter, har jeg ved Allerhøiste Resolution af 17de Marts 1874 erhvervet Tilladelse til at fortbære den mig af den danske Statskasse tillagte Pension i Udlandet og har antaget Bopæl i Staden Brunsvig. Efter Fredsslutningen af 30. October 1864 er jeg ved sexaarigt Ophold i Hetugdømmet Slesvig bleven Preussisk Undersaat. I Henhold til Foranstaaende og det Kongelige Krigsministeriums Bekjendtgjørelse af 1ste d.M. beder jeg allerærbødigst at Høisamme gunstigen vil lade mig tilstille den for Deeltagelsen i Felttogene 1848-50 indstiftede Medaille. allerærbødigst Reventlow


Slotte og Herregårde


knutstorp.gif
knutstorp.gifHeraldik


Nicolaus v Reventlow Segl 1469
Nicolaus v Reventlow Segl 1469Gravsten og epitafier


Epitafium over Jørgen Skeel, Auning Kirke
Epitafium over Jørgen Skeel, Auning Kirke

I 1699 byggedes Skeelernes pompøse gravkapel med epitafiet til minde om Chresten Skeel den Riges søn, kammerjunker Jørgen Skeel (1656-1695). I kraft af sin arv var han landets rigeste adelsmand. Han var berejst i hele Europa og havde studeret ved Københavns Universitet. Han giftede sig i 1691 med den kun 13-årige Benedicte Margrethe Brockdorff fra Holsten, men døde pludselig 4 år senere, 39 år gammel. Den unge enke, hvis viljestyrke og selvbevidsthed der foreligger adskillige vidnesbyrd om, søgte og fik - efter 4 år - kongens tilladelse til et "tarveligt Epithaphium - med den Vilkor, at Kirken på sin Bygning ej derved tager skade". Denne vanskelige opgave blev da overladt til tidens førende billedhugger, som havde etableret sig med værksted i København, belgieren Thomas Quellinus, hvis gravkapel for oberst Hans Friis ved Hørning kirke ved Clausholm fra 1691 var i frisk erindring. Med Thomas Quellinus´ fornemme gravkapel og epitafium lades ingen tvivl tilbage om enkens ønske i retning af et varigt minde for den afdøde. Det er et af den europæiske barokkunsts fineste arbejder og et fornemt eksempel på, hvordan den kunstneriske og arkitektoniske orientering efter reformationen gik imod Nederlandene.

Smedejernsgitteret, som danner indgang til gravkapellet, er det første i rækken af de stilfulde portalgitre, som er karakteristiske for Thomas Quellinus´gravminder i Danmark, og som med rimelig sikkerhed formodes at være tegnet af billedhuggeren selv. I halvbuen over dørene ses springværk-lignende slyngninger, som omslutter Benedicte Margrethe Brockdorff´s navnetræk. Lågernes nederste felt er udfyldt af en symmetrisk dekoration, mens det øverste felt består af jernstænger og mellem disse bølgeformede jernspidser. På dørrammen er sat rosetter. I et gelænder af smedejern rundt om åbningen til kapellets krypt ses også rosetter i regelmæssigt mønster og over dem en smal frise med akantusslyng.
Kammerjunker Jørgen Skeel´s portrætmedaillon på sarkofagen i kapellets krypt. Bemærk, hvordan paryk og skærf vælder ud over medaillonkanten - et karakteristisk træk for billedhuggeren. Ved kammerjunkerens "Liig-begengelse d. 23. april 1695 var en Høy-Adelig og Høyanseelig Folcke-riig Forsamling" forsamlet i "Estrups Sogne-Kircke i Auning".
Thomas Quellinus´s marmorepitafium i kapellet på nordsiden af Auning kirke er af sagkyndige kaldt "et af billedhuggerens ypperste og mest holdningsfulde værker." Dets flotte rejsning understreges af rummets arkitektoniske udformning, som også er kendetegnende for Quellinus: en indgang gennem en smedejernsportal til et kvadratisk rum, hvor gulvet er hævet nogle trin over kirkens gulv. Midt for indgangen fører en trappe ned til en krypt.
På epitafiet er kammerjunkeren fremstillet hvilende på en svær sarkofag i rødflammet marmor og omgivet af 4 dyder: Retfærdighedens, Klogskabens, Rygtets og Mådeholdets gudinder. Baggrundsudsmykningen er i sort og hvid marmor, hvor 4 søjler bærer en gesims med en brudt fronton. Over kammerjunkeren ses B. M. Brockdorff´s portræt og monogram, og på fløjene ses våben-mærkerne for henholdsvis kammerjunkeren og hustruen.
I dag står både kammerjunkerens og oberstens marmor-sarkofager i krypten sammen med 5 andre, og i niveau med epitafiet står 8 sandstens-sarkofager. Den sidste er fra 1844.
Sammenligner man de våbenmærker og hjelmtegn på epitafiets sidefelter, som udgør Jørgen Skeels og Benedicte Margrethe Brockdorffs anerækker, er det påfaldende, at hjelmtegnene er slået af og våbenmærkerne slebet ned i hustruens side. Det kan skyldes, at hun aldrig gjorde brug af den gravplads, hun havde forberedt for sig selv her, men overlod den til den søn, som var i vente, da hun pludselig stod med ansvaret for et af Jyllands største herresæder. Denne søn, Christen Scheel, blev oberst ved Fynske Livregiment, men døde 36 år gammel - endnu yngre end sin far. Benedicte Margrethe Brockdorff selv blev gift med greve Chr. Ditlev Reventlow i 1700 og flyttede med ham ind på Krenkerup på Lolland.
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Greve Einar Christian Ludvig Conrad Ernst Frederik Reventlow

Greve Einar Christian Ludvig Conrad Ernst Frederik Reventlow

Mand 1839 - 1902  (62 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Einar Christian Ludvig Conrad Ernst Frederik Reventlow 
  Titel Greve 
  Fødsel 18 maj 1839  Aalstrup, Landet Sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Dåb 20 okt. 1839  Landet, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Køn Mand 
  Uddannelse 1859  Lund, Malmöhus Len, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Student 
  Bopæl Bistingsmåla, Kalmar län, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Family Line IV. Den danske grevelige linje af 1673, 3. gren 
  Det grevelige reventlowske våbenskjold af 1673

  Beskrivelse

  Kilde DAA 1939 p65: VI,4,3 
  Død 14 maj 1902  Bistingsmåla, Kalmar län, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Begravelse Mönsterås, Kalmar län, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Person-ID I13236  Reventlow | Efterkommer efter C.D.F. Reventlow, Den svensk, tyske linje (Wulfshagen), Efterkommer efter Conrad Reventlow
  Sidst ændret 1 aug. 2020 

  Far Greve Einert Carl Detlef Reventlow,   f. 6 jan. 1788, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 4 maj 1867, Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 79 år) 
  Mor Komtesse Hildeborg Sophie Reventlow,   f. 12 dec. 1804, Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 6 maj 1868, Pugerup, Gudmuntorp, Skåne, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 63 år) 
  Familie-ID F31599  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Maria Charlotte Jonsson,   f. 18 maj 1867   d. 5 sep. 1948 (Alder 81 år) 
  Ægteskab 22 dec. 1899  Mönsterås, Kalmar län, Sverige Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Familie-ID F25436  Gruppeskema  |  Familietavle
  Sidst ændret 11 mar. 2017 

 • Begivenhedskort
  Link til Google MapsFødsel - 18 maj 1839 - Aalstrup, Landet Sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsDåb - 20 okt. 1839 - Landet, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark Link til Google Earth
  Link til Google MapsUddannelse - Student - 1859 - Lund, Malmöhus Len, Sverige Link til Google Earth
  Link til Google MapsBopæl - - Bistingsmåla, Kalmar län, Sverige Link til Google Earth
  Link til Google MapsÆgteskab - 22 dec. 1899 - Mönsterås, Kalmar län, Sverige Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 14 maj 1902 - Bistingsmåla, Kalmar län, Sverige Link til Google Earth
  Link til Google MapsBegravelse - - Mönsterås, Kalmar län, Sverige Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
  Kort forklaring  : Adresse       : Beliggenhed       : By       : Sogn       : Amt/Region       : Land       : Ikke indstillet

 • Fortællinger Reventlows svenska historie
  Udarbejdet af Magnus Fürst (Mindst én nulevende person er knyttet til dette - Detaljer er udeladt.)

  Dokumenter Reventlows familiegrav vid Gudmundtorp Kyrka
  skrevet af Barbro Maria Reventlid, f. Lindberg (Mindst én nulevende person er knyttet til dette - Detaljer er udeladt.)

  Portrætter
  Einar Christian Ludvig Reventlow
  Einar Christian Ludvig Reventlow