Portrætter

Slægten Reventlow:

Willum Frederik Treschow
(1786 - 1869)

1786 - 1869


Andre slægter:

Knud Henriksen Gyldenstierne
(1490 - 1560)



Slotte og Herregårde


Pederstrup
Pederstrup

Pederstrup var i henved 200 år underlagt grevskabet Christianssæde og i perioden 1813-1827 hjem for greve Christian Ditlev Frederik Reventlow, der var en af hovedkræfterne bag landboreformernes gennemførelse.

Pederstrup fungerede som forpagtergård under grevskabet, indtil den senere statsminister greve Christian Ditlev Frederik Reventlow, som overtog grevskabet Christianssæde i 1775, gjorde Pederstrup til grevskabets hovedsæde, da han i 1813 trak sig tilbage fra sin embedskarriere i København for at slå sig ned med familien på Lolland.



Heraldik


Reventlow, Ditlev 1712-1783
Reventlow, Ditlev 1712-1783

Ridder af Elefanten

Symbolum: Recte faciendo

Kilde: Elefantordenens Våbenbog tome 1, side 330, Ordenskapitlet



Gravsten og epitafier


Eiler Hardenberg
Eiler Hardenberg

 
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Greve Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand Reventlow

Greve Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand Reventlow

Mand 1861 - 1923  (61 år)

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

  • Navn Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand Reventlow 
    Titel Greve 
    Fødsel 25 apr. 1861  Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    Køn Mand 
    Folketælling 1 feb. 1880  Bredgade 35, Sankt Annæ Øster Kvarter, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    https://www.danishfamilysearch.dk/cid11498791 
    Folketælling 1 feb. 1890  St. Annæ Plads 9, Garnisons sogn, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn2887/census1890/opslag11115617 
    Family Line V. Den danske grevelige linje af 1673 
    Det grevelige reventlowske våbenskjold af 1673

    Beskrivelse

    Død 22 jan. 1923  St. Annæ Plads 9, Garnisons sogn, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    • Nekrolog i Politiken d 23. januar 1923:

      I Gaar Eftermiddags ved Tretiden døde Grev Eduard Reventlow, Formand i Østifternes Kreditforenings Direktion. Han blev kun 61 Ar gammel.

      Det var en Hjertelidelse, der gjorde Ende paa hans Liv. I henved et Aarstid havde han været syg; i det sidste halve Aar var han ikke i Stand til at møde Regelmæssigt på Kontoret, men arbejdsivrig og pligtopfyldende til det yderste, som han var, arbejdede han i sit Hjem med Kreditforeningens Sager, saa længe det overhovedet var ham muligt. Han gave ogsaa Møde paa Generalforsamlingen i Oktober, og skønt han allerede på det Tidspunkt var meget syg, mærkede Ingen synderligt dertil.

      De ydre Data i den Afdødes Liv er kun faa. Han var søn af Hofjægermester, Grev Eduard Reventlow, blev juridisk Kandidat i 1886 og Overretssagfører i 1890, men næsten hele hans Livsværk er knyttet til Østifternes Kreditforening, hvor han i en lang Aarrække har været juridisk Direktør og Formand for Direktionen. Som Øverste Leder af den største og mest ansete af Landets Kreditforeninger blev han ogsaa valgt til Formand for samtlige Kreditforeningers staaende Udvalg, ligesom man valgte ham til Medlem af Bestyrelsen for den Raben-Levetzau'ske Find og af Nationalbankens Repræsentantskab.

      I alle disse Hverv gjorde Direktør Reventlow udmærket Fyldest. Skarpsindig og energisk, som han var blev Arbejdet ham en Glæde, og størst Tilfredsstillelse beredte de Opgaver hanm, som krævede den dygeste Indsigt og de mest indgaarnde overvejelser. Han var noget af en Gransker, men samtidig så praktisk trænet ikke blot i sig Fag, Juraen, men tillige i alle økonomiske Spørgsmaal, at man altid kunde være sikker paa, at naar han afgav sit Votum i en Laanesag, var det bygget på en saa alsidig Betragtning, en saa nøje afvejen af alle Synspunkter, at det vanskelig vilde kunne rokkes.

      Grev Reventlow nød da ogsaa en ubegrænset Tillid inden for Østifternes Kreditforening, hvor man ansaa ham for den selvfølgelige Fører. Men skønt han drev en yderst forsigtig Laanepolitik - til Højnelse af Østifternes Kreditforenings fornemme Ry - kunde han glæde sig over ogsaa blandt Laantagerne at nyde en solid Popularitet.

      Han var tjenstvillig og imødekommende til enhver Tid. Hans ydre form var yderst facil, hvad enten han førte Forhandlinger paa Tomandshaand i sit Kontor, eller han stod på Generalforsamlingen og gjorde Rede for Aarets Virksomhed. Han skyede ingen Møje for at overbevise om sit Standpunkts Rigtighed, samtidig med at han viste en smilende Velvilje overfor dem, der hævdede modsatte Synspunkter. Men kom det endelig til Afgørelse, og man ikke vilde bøje sig, stod Grev Reventlow urokkelig fast som den, der forud havde vendt og drejet Problemet saa omhyggeligt, at kun én Udvej var mulig. Og hans Fasthed aftvang i saadanne Tilfælde Respekt.

      Ugift, som afdøde var, ofrede han sig helt for sit Arbejde og hans Omgangskreds var kun snæver. Men de faa Venner, han havde sluttet til sig, skattede ham højt for de rent menneskelige Egensaber, han besad.

      Grev Reventlow indtog for en Række Aar siden en fremskudt Stilling som Studenterforeningspolitiker. Det var den Gang, Studenterforeningen havde til Huse paa Gammelholm (Hjørnet af Holbergsgade og Holbergsgade, dér, hvor nu Hafnias Bygning ligger), og før der endnu havde været noget liberalt Seniorat ved Roret. Grev Reventlow var liberal - i Studenterforenings Betydning - og ledede i mange Aar sammen med den forlængst afdøde Bibliotekar og Forfatter, cand. Theol. A. C. Larsen Oppositionen i Foreningen. Sidstnævnte var Partiets Taler og Agitator, mens Grev Reventlow i sig forenede Diplomatens og Strategens Egenskaber, og det lykkedes til Tider de to Herrer at samle om sig en ret talrig Falanks af Unge. Men ingen Sinde naaede de selv at smage Markens Sødme.

    Bisættelse 27 jan. 1923  Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    Direktør i Østifternes Kreditforening Greve Ed. Reventlow bisattes under stor deltagelse fra Garnisons Kirke. Pastor Hornbeck holdt Talen, hvorefter Koncertsanger Schønberg sang "Dagen går med raske Fjed". Kisten førtes efterfølgende til Familiebegravelsen på Pederstrup 
    Kilde DAA 1939 p69: VII,3,6 
    Begravelse 29 jan. 1923  Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    Reventlow, Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand
    Reventlow, Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand
    Notater 
    • 1880 Stud., 1886 Cand. jur., indtil 1896 Manuduktør til juridisk Examen, 1890 Overretssagfører, 1900 retskyndig Direktør i Kreditforeningen af Grundejere i de danske Østifter, 1906 Formand for samme, s. A. R.* 1907 Medlem af Bestyrelsen for Det Raben-Levetzauske Fond, 1911 Medlem af Landbokommissionen, 1913 Formand for de danske Kreditforeningers staaende Udvalg, 1916 D.M.
      _____________________


    • Eduard Vilhelm Christian Ludvig Ferdinand Reventlow,

      25.4.1861-22.1.1923, greve, overretssagfører, kreditforeningsdirektør.

      Født på Pederstrup, Lolland, død i Kbh., begravet i Theophili skov ved Vesterborg. R. blev student 1880, privat dimitteret og juridisk kandidat 1886. I studenterlivet sluttede han sig varmt til føreren for Studenterforeningens liberale, A. C. Larsen, og som ivrig deltager i utallige diskussioner udviklede han sine betydelige evner som debattør. Efter embedseksamen var han en årrække en meget søgt juridisk manuduktør, og med sin store forståelse af ungdommen kom han til at øve stærk indflydelse på sine elever. 1890 blev han overretssagfører i Kbh., og uagtet hans natur langt mere var forskerens end forretningsmandens fik han efterhånden en meget omfattende sagførervirksomhed. Sin livsopgave fik han dog inden for kreditforeningens ramme. Nærmest ved et tilfælde blev han efter et kampvalg 1900 som neutral tredjemand valgt til retskyndig direktør for Østifternes kreditforening. 1906 blev han direktionens formand, og siden ofrede han sig udelukkende for denne stilling og de interesser der knyttede sig dertil. Det var ikke den store mængde lånesager der tog hans opmærksomhed, men den enkelte vanskelige sag hvor hans indsats da også blev afgørende.

      Til sin død forblev han leder af den store kreditforening, og såvel her som i kreditforeningernes stående fællesudvalg hvis formand han blev 1913 forstod han at forfægte sine velovervejede standpunkter så overbevisende at han som oftest sejrede ved spørgsmålenes afgørelse. Til generalforsamlingerne forberedte han sig meget omhyggeligt for at væbne sig mod alle indvendinger, og hans til de mindste enkeltheder gennemarbejdede forelæggelsestaler bar præget deraf. Bedst var han dog i debatten hvor han i sjælden grad kunne gå ind på andres tankegang og i elegant form og med uimodståelig elskværdighed bøje dem efter sin vilje. Stærkt følte han sit ansvar, og da i begyndelsen af 1920erne den dalende kronekurs gav stigende tab ved indløsningen af dobbeltmøntede obligationer og rentekuponer og en tid ligefrem blev skæbnesvanger for de pågældende serier voldte det ham megen bekymring og fremskyndede utvivlsomt hans død. Stor var hans omsorg for personalet hvis kår var ham en hjertesag, og under krigstidens stærke prisstigning stod han på repræsentantskabsmøderne atter og atter som personalets varme talsmand for lønningernes forbedring. Kun få var de foretagender han i øvrigt lod sig knytte til. Han blev medlem af bestyrelsen for det Raben-Levetzauske fond 1907, af landbokommissionen fra dens oprettelse 1911 og af nationalbankens repræsentantskab 1920. Ellers levede han tilbagetrukket, i sin fritid optaget af sine interesser for historie, skønlitteratur og kunst.

      Familie
      Forældre: hofjægermester, greve Eduard Vilhelm R. (1810–68) og Johanna Amalia Elisabeth Magdalene (Helene) v. Heimbruch (1824–1911). Ugift. – Bror til Ludvig R. (1848–1916).

      Udnævnelser
      R. 1906. DM. 1916.
      _____________________


    • Direktør, Grev Reventlow død.

      Efter længere Tids Svagelighed er den administrerende og juridiske Direktør i Østifternes Kreditforening, Greve Eduard Reventlow igaar afgået ved Døden. Grev Reventlow var lidende af en meget ondartet Hjertesygdom, og hertil stødte nu en Lungebetændelse, der bortrev ham.

      Hans Død vil betyde et smertefuldt Tab for den danske Kreditforeningsverden, blandt hvis Førstemænd han i en Aarrække befandt sig. Det er næppe for meget sagt, at Grev Reventlow var den førende indenfor Realkreditten her i Landet, og naar dette var Tilfældet, skyldtes det ikke alene hans Stilling som Leder af Landets største Kreditforening: ogsaa som Formand for Kreditforeningernes staaende Fællesudvalg gjorde han sig gældende med den personlige Myndighed og Erfaring, han var i Besiddelse af. Et af hans Væsens mest udprægede Træk var Grundighed. Han overvejede et Spørgsmaal tilbunds, før han tog Stilling til det, men derefter forfægtede han ogsaa sin Sag med Iver og Udholdenhed i de Forhandlinger, der var Tale om, i Reglen med det Resultat, at hans Synspunkter blev afgørende for Sagens Udfald.

      Herigennem har han faaet en stor og varig Betydning for den danske Kreditforeningsudvikling i det hele taget, lige som det utvivlsomt vil kunne paavises, at den altid omhyggelige og altid forsigteige Vurdering, han anlagde i selve Laanepolitiken, i allerhøjeste Grad har bidraget til at skabe det smukke Omdømme, som vore Kreditforeninger med Rette nyder i Ind- og Udland paa et Tidspunkt, da Verdenskrigens uheldige Eftervirkninger iøvrigt kan spores på mangfoldige finansielle Felter.

      Naar Grev Reventlow fik en saa fremragende Indflydelse som Foregangsmand inden for de danske Kreditforeninger, hænger det også sammen med, at han i allerhøjeste Grad koncentrerede sig om et enkelt Arbejde. Han var Medlem af Nationalbankens Repræsentantskab og af Bestyrelsen for det Raben-Levetzauske Fond. Men ellers mødte man ikke hans Navn i Forbindelse med hverv som det i og for sig vilde have været naturligt for ham at paatage sig. I Østifternes Kreditforening laa hans Livsopgave, som han løste med de værdifulde Evner, han var udrustet med. Erindres vil det dog, at han var Medlem af Landbokommissionen fra dens Stiftelse. Med sin juridiske indsigt har han i dette Arbejde sat Præget på en række af de Love, som var Resultatet af Kommissionens virksomhed.

      Grev Eduard virkede i en Aarrække, før han blev knyttet til Østifternes Kreditforening, som Overretssagfører og havde en omfattende Praksis. Han fik sin Bestalling i 1890 - fire Aar efter, ar han var blevet Kandidat - og var tillige Manuduktør for en endog meget betydelig Skare af disse Aars juridiske Studenter, der skylder ham Tak for den solide Vejledning, han gav dem under deres Studier. Hans egen Vennekreds var begrænset Han samlede om sig i sit Hjem en snæver Kreds af Venner, som fulgte ham igennem Aarene og med hvem han levede for sine historiske og kunstneriske Interesser. Først og fremmest af dem vil han blive savnet.

      Direktør Reventlow var født 1861 som yngste Søn af Hofjægermester, Greve Eduard Reventlow til 'Ugerup', og Hustru, Grevinde Helene Reventlow, født Heimbruch, der først døde i 1911 i den høje alder af 87 Aar.

      Hans ældste Broder, Hofjægermester, Greve Christian Reventlow til 'Aggerupgaard' ved Sakskøbing og Fideikommisgodset Coppel ('Etelsen' ved Bremen) i Hannover afgik ved døden for et Par Maaneder siden, 77 år gammel, og den næstældste, Folketingsmand, Kammerherre, Hofjægermester, Greve Ludvig Reventlow til 'Rudbjerggaard' døde i 1916. Tilbage af de fire Brødre er nu kun den tidligere Gesandt i Paris, Greve Ferdinand Reventlow til 'Vindeholme' ved Nakskov. Slægten hører til den yngre Linie af den grevelige Slægt, og dens Overhoved er Lensgreve Christian Einar Reventlow til Baroniet Brahetrolleborg og Grevskaberne Christianssæde og Reventlow, Fætter til de fire Brødre.

      Direktør Reventlow var dekoreret med Dannebrogsordenens Ridderkors og Sølvkors. Han var ugift.

      Grev Reventlow havde i længere Tid været ude af Stand til at deltage i det daglige Arbejde i Østifternes Kreditforening. Han var dog tilstede ved det sidste Aarsmøde, hvor han som sædvanlig aflagde beretning.

      Han afgik ved Døden igaar Eftermiddags Kl. 3 i sit Hjem på St. Annæ Plads.
    Person-ID I13938  Reventlow | Efterkommer efter C.D.F. Reventlow, Efterkommer efter Conrad Reventlow
    Sidst ændret 17 jul. 2022 

    Far Greve Eduard Vilhelm Reventlow,   f. 5 apr. 1810, Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 20 sep. 1868, Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 58 år) 
    Mor Johanna Amalie Magdalene Elisabeth von Heimbruch,   f. 21 jul. 1824, Verden, Bremen, Niedersachsen, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette stedd. 16 jan. 1911, St. Annæ Plads 9, Garnisons sogn, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted (Alder 86 år) 
    Ægteskab 12 jul. 1844  Sankt Johannis, Verden, Bremen, Niedersachsen, Tyskland Find alle personer med begivenheder på dette sted 
    Familie-ID F30669  Gruppeskema  |  Familietavle

  • Begivenhedskort
    Link til Google MapsFødsel - 25 apr. 1861 - Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketælling - https://www.danishfamilysearch.dk/cid11498791 - 1 feb. 1880 - Bredgade 35, Sankt Annæ Øster Kvarter, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketælling - https://www.danishfamilysearch.dk/sogn2887/census1890/opslag11115617 - 1 feb. 1890 - St. Annæ Plads 9, Garnisons sogn, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
    Link til Google MapsDød - 22 jan. 1923 - St. Annæ Plads 9, Garnisons sogn, København (Staden), Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
    Link til Google MapsBisættelse - Direktør i Østifternes Kreditforening Greve Ed. Reventlow bisattes under stor deltagelse fra Garnisons Kirke. Pastor Hornbeck holdt Talen, hvorefter Koncertsanger Schønberg sang "Dagen går med raske Fjed". Kisten førtes efterfølgende til Familiebegravelsen på Pederstrup - 27 jan. 1923 - Garnisons Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Link til Google Earth
    Link til Google MapsBegravelse - 29 jan. 1923 - Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Link til Google Earth
     = Link til Google Earth 

  • Portrætter 4 Portrætter