free
web stats
Fornavn:
Efternavn:

Erik Mourier

Erik Mourier

Mand 1908 - 1994  (86 år)Search using:
  
Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Erik Mourier 
  Slægtskabmed Margrethe Frederikke Wagner
  Køn Mand 
  Født 13 aug. 1908 
  Død 9 okt. 1994 
  Begravelse Brahetrolleborg Kirkegård, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Notater 

  • TITEL: Hofjægermester

   Berlingske Tidende ved 85 årsdag i 1993:

   Erik Mourier, hofjægermester, godsejer, »Nøjsomhed«, Egneborgvej 12, Fåborg, fylder 85 år i dag. Efter seks år på Fraugdegård blev han 1938 bestyrer på Brahetrolleborg Avlsgård. 1940 giftede han sig med husets datter, komtesse Naka Reventlow, og fik ansvaret for land- og skovbrug, 1972 overdrog han det til sønnen, Ove Mourier.

   Han har ikke bare været en dygtig og fremsynet godsejer, han har ogselskab, Centralforeningen af Tolvmandsforeninger og Dansk Terrainsport Forbund.

   På den politiske front har han været folketingskandidat for Det konservative Folkeparti 1946-63 i Højrupkredsen, 1953-63 i Otterupkredsen. Fra 1954 til kommunesammenlægningen i 1970 var han medlem afdet lokale sogneråd. Hans store interesse for smukke dyr er kommet til udtryk ved de landskendte årlige hesteskuer på Brahetrolleborgs jorder. For det gode værtsskab blev han og Nanka Reventlow Mourier for nogle år siden udnævnt til æresmedlemmer af Brahetrolleborg-foreningen.
   _________________________________________________

   Nekrolog i Berlingske Tidende 13 oktober 1994:

   Erik Mourier, hofjægermester, forhenværende godsejer, Korinth ved Faaborg, er død, 86 år. Erik Mourier, der var landmandssøn fra Vallekilde, nåede et langt og travlt livs spændende og vidtspændende engagement, der gjorde ham til en kendt og respekteret personlighed i landbrugs-, erhvervs- og politiske kredse. 1938 blev han bestyrer på Brahetrolleborg Avlsgård. Han blev gift med komtesse Naka Reventlow, og i 1960 overtog de Brahetrolleborg Gods, som i 1972 blev overtaget af deres søn. Forinden havde Erik Mourier foretaget en omfattende driftsmodernisering af det store landbrug, nænsomt sammenført med det gamle herresædes bedste traditioner, herunder det kendte årlige hesteskue.

   I flere år var han kompagnichef i Hjemmeværnet og i en snes år folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti. Han var også i mange år medlem af det daværende Brahetrolleborg sogneråd og formand for Haglskadeforsikringsselskabet for Fyens Stift. Gennem 12 år var han formand for Fyns Stifts patriotiske Selskab og i en halv snes år formand for Centralforeningen af Tolvmandsforeninger i Danmark.Også inden for lokale landbofaglige organisationer gjorde Erik Mourier sig gældende. Han havde også været i hovedbestyrelsen for Vanføreforeningen og Danmarks Naturfredningsforening og var i 16 år formand for Dansk Terrainsport Forbund.
  Person-ID I15803  Reventlow
  Sidst ændret 7 mar. 2015 

  Familie Aner Komtesse Naka Reventlow
            f. 9 maj 1920, Brahetrolleborg, (Rantzausholm), Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted
            d. 4 feb. 2001, Nøjsomhed, Brahetrolleborg Sogn, Sallinge Herred, Svendborg amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Age 80 år) 
  Børn 
  +1. Suzanne Lucie Marie Reventlow-Mourier
  +2. Ove Detlev Frederik Reventlow-Mourier
  +3. Alli Christian Einar Reventlow-Mourier
  +4. Steen Reventlow-Mourier
  Sidst ændret 25 jan. 2015 
  Familie-ID F33157  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Begivenhedskort
   = Link til Google Earth 

 • Billeder
  mourier_erik_11798a.jpg
  mourier_erik_11798a.jpg
  * m. Naka Reventlow (1920-2001)
  mourier_erik_11798.jpg
  mourier_erik_11798.jpg
  * m. Naka Reventlow (1920-2001)

  Fortællinger
  Lucie Marie Reventlows kamp for Brahetrolleborg
  Lucie Marie Reventlows kamp for Brahetrolleborg
  Artikel fra Tidskrift.dk udarbejdet af Museumsinspektør Jesper Munk Andersen, Museum Lolland Falster.