Portrætter

Slægten Reventlow:

Adolf Ludwig Christian Reventlow
(1835 - 1906)



Andre slægter:

Agnes Annette Christiane Bruun
(1849 - 1873)



Slotte og Herregårde


Sandbjerg
Sandbjerg

Kilde: Sandbjerg Gods Historie - Grevskabet Reventlow - Sandbjerg Sandbjerg Slot kan spores tilbage til 1500-tallet. Omkring år 1500 nævnes Sandbjerggaard første gang, og i 1564 overdrog Kong Frederik II en trediedel af den kongelige del af hertugdømmerne til sin bror Hertug Hans den Yngre (1545-1622), der således kom i besiddelse af Ærø, Als og Sundeved i hertugdømmet Slesvig. Hertugen lod bygge den dæmning ud mod Alssund, som endnu findes. Herved blev en vig af sundet omdannet til Møllesøen. Hans vandmølle, hvis rester endnu kan ses, var i drift, til den brændte i 1916. Ved Hertug Hans' død i 1622 tilfaldt Sandbjerg hans efterkommere af den sønderborgske linie. Da en af disse, Hertug Christian Adolf, i 1667 gik konkurs, overgik Sandbjerg til kronen. Godset blev få år efter, i 1673, solgt til amtmand – senere storkansler – Conrad Reventlow (1644-1708) i Haderslev. Han fik kongens tilladelse til at oprette et len af Sandbjerg og sine øvrige besiddelser i Sundeved, grevskabet Reventlow-Sandbjerg. Hertug Hans' Sandbjerg lå, hvor Sandbjerggaard nu ligger – på den anden side af Møllesøen. I 1788 lod Conrad Georg Reventlow opføre et palæ på pynten ud til Alssund. Bygmester var Christian August Bohlsmann fra Sønderborg. Forpagterboligen, der opførtes i 1783, indgår sammen med Palæet, de øvrige økonomibygninger og parken i et samlet anlæg mellem Møllesøen og Alssund – det nuværende Sandbjerg Gods. Slægten Reventlow ejede Sandbjerg helt frem til 1930. 1787-88 gennemførte Conrad Georg Reventlow Sandbjerggårds udparcellering, hvorved 300 tdr. af hovmarken blev solgt til bønderne i 14 parceller. Husmændene fik godt 100 tdr., og resten, ca. 186 tdr.. Skovene og Møllesøen blev liggende som stamparcel under hovedgården. Den nuværende hovedbygning, Palæet, er opført fra 1787 til 1788 efter tegninger af Christian August Bohlsmann og fredet. I årene fra 1864 til 1920 førte stedet en ret omskiftelig tilværelse som højskole, husholdningsskole og hestestutteri. Ved lensafløsningen i 1924 overgik Sandbjerg til fri ejendom, og efter Christian-Einar Reventlows død i 1929 blev Sandbjerg solgt til den københavnske overretssagfører Knud Dahl og hans hustru, Ellen Dahl, født Dinesen. Ellen Dahls søster var Karen Blixen. Efter Knud Dahls død åbnede hun Sandbjerg for kulturpersonligheder og videnskabsmænd, og i 1954 skænkede hun godset til Aarhus Universitet. Ved hendes død i 1959 overtog universitetet den fulde dispositionsret over Sandbjerg Gods.


Heraldik


Reventlow Vaabenskjold
Reventlow Vaabenskjold

Einart greve Reventlow blev i maj 1860 optaget i det Svenske Ridderhus med det Reventlowske vaabenskjold.


Gravsten og epitafier


Agnes Reventlow (1836-1897)
Agnes Reventlow (1836-1897)

Komtesse Hilda Charlotte Malvina Agnes Reventlow
~ med Greve Christian Detlef Frederik William Ferdinand Reventlow (1837-1904) 
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Greve Ludvig Eduard Alexander Reventlow

Greve Ludvig Eduard Alexander Reventlow

Mand 1848 - 1916  (67 år)

Generationer:      Standard    |    Kompakt    |    Lodret    |    Kun tekst    |    Register    |    Tabeller    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Greve Ludvig Eduard Alexander ReventlowGreve Ludvig Eduard Alexander Reventlow blev født den 5 nov. 1848 i Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 19 jun. 1916 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p68: VII,3,3
    • Folketælling: 1850, Pederstrup, Vesterborg Sogn, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; https://www.danishfamilysearch.dk/cid6612424

    Notater:

    1858-61 Nykøbing p. F. Latinskole, 1872-91 Forpagter af Skjelstofte, 1876-84 Medlem af og 1880 Formand for Vesterborg Sogneraad, 1890 Formand for Vestlollands Landmandsforening, 1892 Formand for Maribo Amts økonomiske Selskab, s. A. Medlem af den lollandske Digebestyrelse, 1893 Medlem af Bestyrelsen for det kgl. Landhusholdningsselskab, 1895-1913 Medlem af Folketinget (Maribo Amts 1. Valgkreds), 1898 R.*, 1907 D.M., 1909 Kmhre.



    R. lærte Landbruget paa Godser paa Lolland og i Slesvig, hvorefter han 1872-91 var Forpagter af Skelstofte under Christianssæde. 1891 erhvervede han Rudbjerggaard ved Nakskov. Hans friske Initiativ ogpraktiske Driftsledelse skaffede ham en enestaaende Anseelse som Landmand, og talrige var de Tillidshverv, han i Aarenes Løb beklædte i Standsfællernes Kreds. 1888-94 var han Formand for Sukkerroedyrkerne paa Vestlolland, 1892-1905 for Maribo Amts økonomiske Selskab, 1896-1911 for De samvirkende lolland-falsterske Landboforeninger, og 1893-1916 var han Medlem af Landhusholdningsselskabets Bestyrelse.

    Tidligt kom han med i det offentlige Liv. 1876-84 var han Medlem af Vesterborg Sogneraad og 1900-10 af Maribo Amtsraad. Som Tilhænger af en maadeholden og fordragelig Agrarpolitik, nærmest paa Linie med den, der forfægtedes af Ministeriet Reedtz-Thott, valgtes han 1895 i Nakskov kredsen til Folketinget. Han stillede sig som Højremand, men hans Valg støttedes ogsaa delvis af Venstre i Kredsen. PaaRigsdagen sluttede han sig til det forligsvenlige Højre under Lars Dinesens Førerskab, og efterhaanden nærmede han sig Venstre mere og mere. 1903 indmeldte han sig at Højre, og 1906 gik han i Valggruppe med Venstrereformpartiet.

    Han stillede sig ved Valget dette Aar som Venstremand og holdt endnu, stærkt trængt at Socialdemokratiet, Kredsen ved Valgene 1909 og 1910. 1913 opgav han at søge Valg. Han stemte 1910 for Neergaardsfremskudte Forter. men var 1912 kun en lunken Tilhænger af Ministeriet Berntsens Grundlovspolitik. 1899-1910 var han Formand for Kommisionen angaaende Jord til Landarbejdere og 1914-16 Medlem af Landmandsbankens Bankraad. - Kammerherre 1909.

    Titel:
    Kammerherre, Hofjægermester

    Begravelse:
    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4

    Død:
    Nekrolog i Politiken d 21. jun 1916:

    Grev Ludvig Reventlow død.

    Han var en Godsejer af en ikke almindelig Støbning. De, der i sin Tid drømte om en Sammenslutning mellem de store og de smaa Bønder, maa for de store Bønders Vedkommende have tænkt på Mænd som ham. Han var virkelig trods sin adelige Afstamning og sine 124 Tdr. Hartkorn en Bonde paa sin Jord, en udmærket Dyrker af den, jævn og ligetil, usnobbet og med Bondens Horisont, hverken videre eller snævrere, end den bliver det, naar man staar fast på sin Jord og ser sig omkring. Lille, tætbygget, rund af Huld og af sind, passede han ind i den fede lollandske Jord hvor han var født, hvor han virkede, hvor han befandt sig vel og nød Tillid.

    Han stammede ned fra selve Christian Ditlev Frederik Reventlow. Han havde Almensans og Fordomsfrihed at slægte paa. Og han blev en af dem, der ikke gør Slægten Skam. Han hørte paa ingen Maade til Banebryderne som den store Statsminister, Sønnen af det store, attende Aarhundrede, men han var en af dem i Slægten, der støt og jævnt værner om en Slægts gode Traditioner, gør dens Arbejde uden Pral, om end ogsaa uden Glans. Man kan, eftersom man ser på dansk Historie og danske Landbrugsforhold være glad for eller ked af, at der mellem vore store Jordejere kun findes saa faa af hans Støbning. Men et Faktum er det, at de snart er talt.

    Han lærte Landbrug, forpagtede 24 Aar gammel en Herregaard under Reventlowernes Grevskab Christianssæde og købte i 1891 sin egen Gaard, Rudbjerggaard ved Nakskov. 26 Aar gammel var han Medlem af Sogneraadet, senere af Amtsraadet. Han var endvidere Formand i sin Egen og sin Landdels Landboforeninger og andre agrariske Sammenslutninger, saasom Sukkerroedyrkernes paa Vestlolland. Selv i Kampaarene hørte han til de mæglende Mænd, der helt talte sig til Rette.

    I 1895, da Etatsraad Hammerich havde ombyttet den altid noget usikre Nakskovkreds med Kjøbenhavns 6te, stilledes Grev Reventlow op. Han var allerede da en meget moderat Højremand, som Estrupperne saa paa med Mistvivl. Omvendt var han egnet til at tage de mest moderate af de fede Lollands Venstrebønder. Han slog Venstrereformmanden Nielsen Grøn. Og ved de følgende to Valg havde han kun socialdemokratiske Modkandidater. Efter Systemskiftet var han en af de første til at indse, at det gamle Højres Saga var ude. Han nærede ikke den da mellem Højremænd ret udbredte Tro, at Højre kunde gro sig stærk i Oppositionens skrappe Friluftsvind, vænnet som det var til Provisorismens Drivhuskultur. Allerede ved Finanslovsdebatten i 1902 udtalte han sig ret regeringsvenligt. Han traadte ud af Højre, stod først som Løsgænger, gik derefter i Valggruppe med Reformpartiet, tilhørte senere den Neergaardske 11-Mandsgruppe og gik endelig efter Militærloven ind i Venstre. Den socialdemokratiske Opposition i Kredsen havde imidlertid vokset sig stærk. End ikke en Sammenslutning mellem Højre og Venstre og hans egen Afholdthed i Kredsen kunde holde den ude. I 1910 var der kun 27 Stemmers Forskel, og i 1913 trak han sig tilbage, hvorpaa Socialdemokraterne tog Kredsen.

    Nogen betydelig Rolle i Rigsdagen spillede han aldrig. Han var ikke Taler. Men i reelle Spørgsmaal, ogsaa i Husmandsspørgsmaal, virkede han, om end langt fra radikal, saa meget mere frisindet end sine Standsfæller og ogsaa end adskillige større Bønder. Og hans Evne til at tale sig til Rette med Folk kom ham til gode i Udvalgene. Han var derfor i Rigsdagskredse en vellidt Mand, der bragte Hygge med sig, hvor han kom hen. En af disse jævne, sunde Naturer, om hvilke man er overbevist, at de selv, hvor man er uenig med dem, vil det bedste uden Smaalighed.

    Signatur: Alonso.

    Noter:
    Grev Ludvig Reventlow var født 5. Novbr. 1848 på Pederstrup pr Horslunde, søn af Grev Edvard Reventlow og Sønnesøn af Statsministeren. Han var gift med en Datter af Hofjægermester Bech til Valdbygaard, en Søster til Kammerherre Bech, Engelsholm, og til den tidligere Landbrugsminister, Knud Sehesteds Hustru. Han efterlader sig 3 Sønner, en er Premierløjtnant, gift med en Datter af Amtmand Grøn i Aalborg, en juridisk Kandidat, den tredje Student og en datter.

    Da Prygleloven i sin tid var for, og Talen privat kom på Prygl som Opdragelsesmiddel, sagde Greven: "Der kom en Dag Fremmede, min ene Søn var undselig, eller hvad der nu gik af ham, han vilde ikke ind. Jeg blev hidsig, tog min Ridepisk og gav ham et par Smæk. Men saa fortrød jeg det og sagde: "Hør, min Dreng, vil du nu love mig, at du ikke vil gøre det mere, skal jeg love, at jeg ikke vil slaa dig mere." Og saa tog jeg Ridepisken og knækkede den og smed den i Komfuret."

    Ludvig blev gift med Benedicte Ulfsparre Bech den 20 jul. 1883 i Humlebæk kirke, Humlebæk, Danmark. Benedicte (datter af Hofjægermester August Villads Bech og Margrethe Christine Rothe) blev født den 6 mar. 1857 i Valbygård, Slagelse, Danmark; døde den 23 feb. 1938 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 2. Komtesse Margrethe Christine Benny Malvine Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 aug. 1884 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 11 jun. 1946 i Amtsgaarden, Nykøbing Falster, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.
    2. 3. Greve Eduard August Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 aug. 1886 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 10 nov. 1918 i Springforbi, Klampenborg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.
    3. 4. Greve Otto Carl Ferdinand Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 dec. 1887 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev døbt den 23 apr. 1888 i Vesterborg Kirke, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 2 mar. 1929 i Rigshospitalet, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 9 mar. 1929 i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.
    4. 5. Greve Frederik Detlev Carl Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 maj 1893 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 27 mar. 1973; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.


Generation: 2

  1. 2.  Komtesse Margrethe Christine Benny Malvine ReventlowKomtesse Margrethe Christine Benny Malvine Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Ludvig1) blev født den 18 aug. 1884 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 11 jun. 1946 i Amtsgaarden, Nykøbing Falster, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p72: VIII,3,1
    • Bopæl: 11 jun. 1946, Vindeholme, Tillitse, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; Boede på Vindeholme og førte hus for sin broder, stiftsamtmand Frederik Reventlow.

    Notater:

    Begravelse:
    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4

    Død:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn766/churchbook/source24600/opslag4976007


  2. 3.  Greve Eduard August ReventlowGreve Eduard August Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Ludvig1) blev født den 29 aug. 1886 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 10 nov. 1918 i Springforbi, Klampenborg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ejendom: Rudbjerggård og Nørre-Gyldenbjerg
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p72: VIII,3,2

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Kammerherre, Hofjægermester, Cand.jur., Godsejer

    Begravelse:
    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4

    Eduard blev gift med Inger Marie Konow den 13 sep. 1917 i Ryde kirke, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark. Inger (datter af Wilhelm August Konow og Alida Albeck) blev født den 12 aug. 1895 i Gammelgaard, Søllested, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 11 feb. 1920 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 6. Greve Einar Ludvig August Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 jun. 1918 i Nørre Gyldenbjerg, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 9 feb. 2006.

  3. 4.  Greve Otto Carl Ferdinand ReventlowGreve Otto Carl Ferdinand Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Ludvig1) blev født den 14 dec. 1887 i Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; blev døbt den 23 apr. 1888 i Vesterborg Kirke, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 2 mar. 1929 i Rigshospitalet, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 9 mar. 1929 i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p72: VIII,3,3
    • Folketælling: 1901, Herlufsholm (før: Skovkloster), Øster Flakkebjerg Herred, Sorø Amt, Danmark
    • Folketælling: 1916, Hasle, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark
    • Folketælling: 1925, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Bopæl: 1928, Rahbeks Alle 24, Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark

    Notater:

    Fødsel:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn752/churchbook/source137638/opslag14997014

    Beskæftigelse:
    Kaptajn, Forpagter

    Begravelse:
    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4

    Død:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn644/churchbook/source18498/opslag3730095

    Otto blev gift med Ada Jessie Howard Grøn den 27 apr. 1915 i Frederiks Kirke, (Marmorkirken), København, Danmark. Ada (datter af Harry Rowland Howard Grøn og Ida Lucinde Henriette Hansen) blev født den 24 aug. 1891 i Gentofte, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 20 okt. 1891 i Sankt Pouls Kirke, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 nov. 1983 i Ordrup Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 18 nov. 1983 i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 7. Greve Ludvig Alfred Otto Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 feb. 1916 i Fødselsanstalten, Sct. Johannes sogn, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark; blev døbt den 23 jun. 1916 i Viborg Domkirke, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 6 apr. 1945 i Ryvangen, Sions Sogn, Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Mindelunden, Ryvangen, Sions Sogn, Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 8. Greve Johan Otto Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 mar. 1917 i Søndersøgaard, Viborg, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; blev døbt den 29 jun. 1917 i Viborg Domkirke, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 25 aug. 1977 i Damgård, Erritsø sogn, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark; blev begravet i Reformerte Kirkegård, Fredericia, Elbo herred, Vejle Amt, Danmark.
    3. 9. Greve Iven Eduard Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 jun. 1926 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 20 jul. 2003; blev begravet den 25 jul. 2003 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.
    4. 10. Greve Claus Detlev Frederik Ferdinand Reventlow  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 dec. 1928 i Platanvej 5, Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 3 mar. 1929 i Rahbeks Alle 24, Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark ; døde den 7 apr. 2008; blev begravet den 14 apr. 2008 i Viby Kirke, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark.

  4. 5.  Greve Frederik Detlev Carl ReventlowGreve Frederik Detlev Carl Reventlow Efterkommere til dette punkt (1.Ludvig1) blev født den 5 maj 1893 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 27 mar. 1973; blev begravet i Tillitse Kirkegård, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Nykøbing, Falsters Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; Stiftamtmand
    • Bopæl: Vindeholme, Tillitse, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Kilde: DAA 1939 p72: VIII,3,4
    • Beskæftigelse: 1934, Vemmetofte, Fakse Herred, Præstø Amt, Danmark; Kurator for Vemmetofte Kloster

    Notater:

    1903 i Herlufsholm Skole, 1910 Student, 1916 cand. jur., 1917 til Tjeneste i Indenrigsministeriet, 1919 Sekretær, 1926 konst. og 1928 virk. Fuldmægtig, 1932 Expeditionssekretær i Socialministeriet, 1930 konst. Stiftamtmand over Viborg Stift, 1931 over Haderslev Amt, 1934 Kurator for Vemmetofte Kloster, s. A. R.* fra 1929 Medejer af Vindeholme, 1936 (9 Nov.) Stiftamtmand over Lolland-Falsters Stift og Amtmand over Maribo Amt, 1936 og 1938 til Genève som Danmarks Repræsentant i en af Folkeforbundet nedsat Komité til Udarbejdelsen af en international Fattigkonvention, 1936 Formand i Bestyrelsen for Stubbekøbing-Nykøbing-Nysted Banen, 1938 Medlem af Bestyrelsen for Lollandsbanen; 1938 D.M.


    Beskæftigelse:
    Stiftsamtmand i Nykøbing

    Begravelse:
    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4



Generation: 3

  1. 6.  Greve Einar Ludvig August ReventlowGreve Einar Ludvig August Reventlow Efterkommere til dette punkt (3.Eduard2, 1.Ludvig1) blev født den 23 jun. 1918 i Nørre Gyldenbjerg, Dannemare, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 9 feb. 2006.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Bopæl: Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Folketælling: 1925, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark

    Notater:

    Einar Reventlow, greve, kammerherre, hofjægermester, Nakskov, var i 1950erne kendt for sin fine kvægbesætning på Rudbjerggaard. Men først i 1960erne, da tiderne var ugunstige for kvægavl, solgte han besætningen. Gården blev i 1981 overdraget til sønnen, Gustav von Rosen Reventlow. Under Anden Verdenskrig var Einar Reventlow aktiv modstandsmand, og senere har han bl.a. været optaget af arbejdet i Amnesty International.

    Hans historiske interesse kom bl.a. til udtryk i forbindelse med Nationalmuseets stavnsbåndsudstilling På Herrens Mark.

    Beskæftigelse:
    Godsejer, Kurator for Vallø Stift 1961-1981

    Titel:
    Kammerherre, Hofjægermester

    Folketælling:
    Da Einar Reventlows forældre døde meget tidligt voksede Einar op hos sin farbroder Otto Reventlow og Ada Reventlow

    Einar blev gift med Grethe Johanne Barfoed Høj den 28 jun. 1962 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Grethe blev født den 24 apr. 1919 i Herritslev, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 6 apr. 2006. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 11. Gustav Reventlow von Rosen  Efterkommere til dette punkt

  2. 7.  Greve Ludvig Alfred Otto ReventlowGreve Ludvig Alfred Otto Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Otto2, 1.Ludvig1) blev født den 16 feb. 1916 i Fødselsanstalten, Sct. Johannes sogn, Aarhus, Hasle Herred, Aarhus Amt, Danmark; blev døbt den 23 jun. 1916 i Viborg Domkirke, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 6 apr. 1945 i Ryvangen, Sions Sogn, Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Mindelunden, Ryvangen, Sions Sogn, Hellerup, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: dommerfuldmægtig v. statsadvokaten i Kolding og København
    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Folketælling: 1925, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Folketælling: 5 nov. 1929, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; Folketælling

    Notater:

    Ludvig Alfred Otto greve Reventlow (16. februar 1916 i Århus – 6. april 1945 i Ryvangen) var en dansk modstandsmand.

    Han var uddannet cand.jur. og arbejdede som fuldmægtig hos statsadvokaten i Kolding og senere i København. Han deltog i arbejde for illegale blade, distribuerede forbudte tryksager, udfærdigede falskepapirer, og i Studenternes Efterretningstjeneste organiserede han transporter for våben og hemmelige informationer fra Sverige. Tyskerne tog hans mor og to brødre som gidsler i februar 1945 for at fåanholdt Ludvig Reventlow. Det lykkedes den 5. marts 1945, da Reventlow blev forrådt af en stikker og anholdt af Gestapo. Han blev henrettet sammen med andre modstandfolk på ordre fra Werner Best i Ryvangen den 6. april 1945 og er begravet i Mindelunden i Ryvangen.

    Samme år blev der opstillet en mindesten for ham i parken ved Pederstrup, som havde været hans berømte forfader Christian Ditlev Reventlows hjemsted og museum siden 1940. Mindesmærket af sandsten blevudformet af den danske arkitekt Mogens Koch. Teksten på stenen lyder:

    "CAND. JUR. GREVE REVENTLOW d. 6. april 1945, født d. 16. april 1916. Død for Danmarks frihed."

    Se yderligere oplysninger i Modstandsbasen

    Fødsel:
    https://www.danishfamilysearch.dk/churchbook/sogn174/churchlisting2078/opslag1413371

    Uddannelse:
    Cand. Jur

    Beskæftigelse:
    Dommerfuldmægtig

    Begravelse:
    Desuden mindesten på Tillitse Kirkegård, Lolland:

    http://www.gravminderegistrering.dk/gravsted_minde_data.asp?Sted=Tillitze%20(715)&Grav=Reventlow-familiegravsted&Nr=4

    Død:
    Henrettet af tyskerne i Ryvangen


  3. 8.  Greve Johan Otto ReventlowGreve Johan Otto Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Otto2, 1.Ludvig1) blev født den 27 mar. 1917 i Søndersøgaard, Viborg, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; blev døbt den 29 jun. 1917 i Viborg Domkirke, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark; døde den 25 aug. 1977 i Damgård, Erritsø sogn, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark; blev begravet i Reformerte Kirkegård, Fredericia, Elbo herred, Vejle Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Link: http://www.fredericiashistorie.dk/html/erritsoe/biografier/Johan_Otto_Reventlow.html
    • Folketælling: 1925, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark
    • Bopæl: 1959, Damgård, Erritsø sogn, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark; Købte Damgård i 1959.

    Notater:

    Fødsel:
    https://www.danishfamilysearch.dk/sogn2025/churchbook/source27809/opslag5593376

    Uddannelse:
    Forstkandidat

    Johan blev gift med Inge Christensen den 13 maj 1965 i Fredercia Rådhus, Fredericia, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark. Inge blev født den 12 nov. 1919 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 13 mar. 2008 i Damgård, Erritsø sogn, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark; blev begravet den 17 mar. 2008 i Reformert Kirke, Fredericia, Elbo Herred, Vejle Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 9.  Greve Iven Eduard ReventlowGreve Iven Eduard Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Otto2, 1.Ludvig1) blev født den 2 jun. 1926 i Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 20 jul. 2003; blev begravet den 25 jul. 2003 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Folketælling: 5 nov. 1929, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; Folketælling

    Notater:

    Iven Reventlow, greve, lektor, dr.phil., Rungsted Kyst.
    Han var søn af Otto Reventlow, der døde tidligt og flyttede med moderen Ada Reventlow til Klampenborg og gik på Ordrup gymnasium. Under 2.verdenskrig husede familien modstandsfolk, Iven Reventlow deltog bl.a. i distribution af Dansk Samlings illegale blad Morgenposten og blev sammen med resten af familien anholdt af Gestapo 1945 og indsat i Frøslevlejren, beskrev siden sine oplevelser i bogen Arresteret af Gestapo. Broderen Ludvig Reventlow blev henrettet sammen med bl.a. Kim Malthe-Bruun.

    Studerede psykologi, blev 1954 magister med speciale i dyre psykologi og fik 1956 tilkendt Københavns Universitets guldmedalje for besvarelsen af spørgsmålet: Om perceptioners udløsende virkning på handletendenser og indstillinger hos mennesker og dyr. Blev tilknyttet A/S Medicinalcos forskningslaboratorium, undersøgte bl.a. psykofarmakologisk inducerede motivationsændringer hos dyr og skrev 1970 sin doktorafhandling, Studier af komplicerede psykobiologiske fænomener.

    Reventlow var lektor ved Psykologisk Laboratorium på Københavns Universitet, medstifter af og siden formand for Stipendiatforeningen, medstifter af Dansk konfliktforskningsgruppe af 1962, initiativtager til amanuensisrådet ved Københavns Universitet, medlem af universitetets konsistorium og en række underudvalg, var censor ved Århus Universitet, Danmarks lærerhøjskole og Danmarks farmaceutiske højskole.

    Uden for sit centrale felt beskæftigede Iven Reventlow sig med konfliktforskning og studier af litteratur-oplevelser. Hans doktorafhandling i 1970 beskrev metoder til analyse af psykologiske helhederi menneskers og dyrs naturlige livsmønstre. Iven Reventlow har ydet en særlig indsats i en militærpsykologisk arbejdsgruppe ved udvælgelsen af kommende jagerpiloter - et arbejde, der med stor sandsynlighed har medvirket til at reducere ulykkesfrekvensen i flyvevåbnet kraftigt.
    ____________

    Mindeord i Politiken

    Med Iven Reventlows bortgang mistede denne verden ikke blot et ualmindeligt fint menneske, men også en af de fineste videnskabsmænd, som Københavns Universitet har fostret gennem de sidste 50 år.

    Iven Reventlow var nyskabende inden for det psykologiske studium af dyrs adfærd, ethologien. Ikke alene var han som sine forgængere Tinbergen og Konrad Lorenz en fremragbende observator, men han anvendte i sin disputats en helt ny statistisk analysemetode på det empiriske materiale, som endnu venter på at blive fuldt udnyttet inden for mange videnskaber. Her samarbejdede han med den geniale og farverige danske statistiker Georg Rasch og kom til at inspirere mange, blandt andet undertegnede i min disputats om metodestudiet i international politik.

    Desværre blev universitetsmiljøet i 1970'erne så politiseret, at jeg anser det for at være en væsentlig årsag til, at Iven Reventlow aldrig fik det professorat som hans videnskabelige habitus berettigede ham til.

    Han var ikke den eneste, der i de år blev offer for konfrontationen mellem konservatisme og revolutionær marxisme (noget tredje gaves ikke), men han var en af dem, der kunne have givet mest til at udvikle samfundsvidenskaberne til egentlige målevidenskaber, såfremt han havde fået lov til at præge udviklingen. Et uhyre levende, engageret og dejligt menneske er gået bort, et menneske som fuldt ud levede op til et gentlemanideal, som nu længst er forsvundet.

    Skrevet af Ib Damgaard Petersen i Politiken den 27. juli 2003.

    Uddannelse:
    Cand. psyk., mag. art., dr. phil.

    Beskæftigelse:
    Lektor

    Familie/Ægtefælle/Partner: Tove Ida Marie Branner. Tove blev født den 24 apr. 1927 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 mar. 2021 i Bukkeballevej, Rungsted Kyst, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Danmark; blev begravet den 22 aug. 2021 i Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 12. Greve Johan Ludvig Thomas Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 13. Komtesse Ida Benedicte Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    3. 14. Komtesse Charlotte Marianne Ingeborg Reventlow  Efterkommere til dette punkt

  5. 10.  Greve Claus Detlev Frederik Ferdinand ReventlowGreve Claus Detlev Frederik Ferdinand Reventlow Efterkommere til dette punkt (4.Otto2, 1.Ludvig1) blev født den 9 dec. 1928 i Platanvej 5, Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev døbt den 3 mar. 1929 i Rahbeks Alle 24, Frederiksberg, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark ; døde den 7 apr. 2008; blev begravet den 14 apr. 2008 i Viby Kirke, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: IV. Den danske grevelige linje af 1673
    • Folketælling: 5 nov. 1929, Rudbjerggård, Tillitze sogn, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark; Folketælling

    Notater:

    Fyns stiftstidende den 9.12.2003:

    Hofjægermester, kammerherre, greve Claus Reventlow, Bøgebjerg, Bøgebjergvej 445, Martofte, fylder 75 år i dag.
    Claus Reventlow er opvokset i Klampenborg. I 1945 blev han arresteret af den tyske besættelsesmagt for via Vestre Fængsel i København at ende i Frøslevlejren på grund af sine aktiviteter i modstandsbevægelsen.

    Han tog studentereksamen i 1947 fra Ordrup Gymnasium. Soldatertiden aftjente Claus Reventlow i marinen som telegrafist på Grønland.

    Efter en både praktisk og teoretisk landbrugsuddannelse blev Claus Reventlow landbrugskandidat. I 1956 overtog han slægtsgodset Agerup ved Sakskøbing.

    Fra 1963 flyttede familien til godset Hverringe, som hans hustru, Ellen Iuel Reventlow, havde arvet efter sin far. Her var han blandt andet drivkraften bag oprettelsen af den nu femstjernede campingplads, Bøgebjerg Strand Camping.

    Hverringe drives nu af en søn, mens forældrene bor pt skrive slægtens historie, så kommende slægtled lærer deres forfædre at kende. Blandt dem er landets store reformator af landbrugets forhold, tiptipoldefaderen Christian Ditlev Reventlow.

    Claus Reventlow har været landbrugskyndig konsulent for Sorø Akademi, i bestyrelsen for lucernemelsfabrikken Karotina og for den lokale naturfredningsforening. Af andre poster kan nævnes medlem af bolignævnet i Kerteminde samt kirkeværge for Viby Kirke .

    Døbt:
    https://www.danishfamilysearch.dk/churchbook/sogn591/churchlisting5941/opslag2241610

    Hjemmedøbt d 3. marts 1929 og fremstillet i Frederiksberg Slotskirke d 7. juli 1929

    Fødsel:
    Født på Dr. Falbings Klinik, Frederiksberg

    Familie/Ægtefælle/Partner: Ellen Marie Iuel. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 15. Greve Niels Otto Rudolph Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 16. Komtesse Eda Thalia Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    3. 17. Greve Otto Frederik Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt


Generation: 4

  1. 11.  Gustav Reventlow von RosenGustav Reventlow von Rosen Efterkommere til dette punkt (6.Einar3, 3.Eduard2, 1.Ludvig1)

    Gustav blev gift med Susanne Birgitta Wedell-Neergaard [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 12.  Greve Johan Ludvig Thomas ReventlowGreve Johan Ludvig Thomas Reventlow Efterkommere til dette punkt (9.Iven3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Susanne Dalsgård Nielsen. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 18. Komtesse Dina Marie Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 19. Greve Bjarke Eduard Rowland Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    3. 20. Komtesse Ida Elisabeth Reventlow  Efterkommere til dette punkt

  3. 13.  Komtesse Ida Benedicte ReventlowKomtesse Ida Benedicte Reventlow Efterkommere til dette punkt (9.Iven3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Ida blev gift med Michael Sørensen [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 21. Malene Louise Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 22. Julie Thalia Reventlow  Efterkommere til dette punkt

  4. 14.  Komtesse Charlotte Marianne Ingeborg ReventlowKomtesse Charlotte Marianne Ingeborg Reventlow Efterkommere til dette punkt (9.Iven3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Charlotte blev gift med Knut Melvær [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 23. Anne-Sofie Reventlow Melvær  Efterkommere til dette punkt
    2. 24. Karoline Benedicte Reventlow Melvær  Efterkommere til dette punkt

  5. 15.  Greve Niels Otto Rudolph Iuel ReventlowGreve Niels Otto Rudolph Iuel Reventlow Efterkommere til dette punkt (10.Claus3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Niels blev gift med Birgitte Benedicte Sand [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 25. Greve Alexander Rudolph Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 26. Greve Ditlev Otto Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    3. 27. Komtesse Charlotte Benedicte Iuel Reventlow  Efterkommere til dette punkt

  6. 16.  Komtesse Eda Thalia Iuel ReventlowKomtesse Eda Thalia Iuel Reventlow Efterkommere til dette punkt (10.Claus3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Eda blev gift med Jean Regis Cogranne [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 28. Thomas Cogranne  Efterkommere til dette punkt

  7. 17.  Greve Otto Frederik Iuel ReventlowGreve Otto Frederik Iuel Reventlow Efterkommere til dette punkt (10.Claus3, 4.Otto2, 1.Ludvig1)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Nina Glarner. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 29. Greve Frederik Georg Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    2. 30. Greve Andreas Ditlev Reventlow  Efterkommere til dette punkt
    3. 31. Greve Mathias Conrad Reventlow  Efterkommere til dette punkt

    Otto blev gift med Sophie Henriette Raben-Levetzau [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 32. Komtesse Sybille Vega Reventlow  Efterkommere til dette punkt