Portrætter

Slægten Reventlow:

Eduard August Reventlow
(1886 - 1918)

* m. Inger Marie Konow (1895-1920)


Andre slægter:

Otteline Nielsen
(1885 - 1925)



Slotte og Herregårde


Damp
Damp



Heraldik


Reventlow1673.jpg
Reventlow1673.jpg



Gravsten og epitafier


Ellen Gilberg
Ellen Gilberg

* 1. august 1914
† 23. juni 2001

Ellen Gilberg var efterkommer efter Conrad Georg Reventlow
   

Udskriv Tilføj bogmærke
Margrete Pape

Margrete Pape

Kvinde ca. 1620 - 1684  (64 år)

Generationer:      Standard    |    Kompakt    |    Lodret    |    Kun tekst    |    Register    |    Tabeller    |    PDF

Generation: 1

  1. 1.  Margrete PapeMargrete Pape blev født cirka 1620 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde i 1684.

    Notater:


    Ble, ved kongelig patent av 15-9-1683 opphøyet i den danske adelsstand
    som baronesse Løvendal med et våpen som i noen grad peker hen på en viss
    forbindelse med den gamle tyske adelsslekt von Pape.[Egon Calundann.FTW]

    1683: Udnævnt til Friherreinde af Kong Christian V.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Frederik 3, Konge af Danmark. Frederik (søn af Christian 4, Konge af Danmark og Anne Cathrine af Brandenburg) blev født den 18 mar. 1609 i Haderslevhus, Haderslev, Danmark,; døde den 9 feb. 1670 i Københavns Slot, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet i Roskilde Domkirke, Sømme Herred, Roskilde Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 2. Ulrik Frederik Gyldenløve  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 jul. 1638; døde i 1704.

    Margrete blev gift med Daniel Hausmann cirka 1649 i Segeberg, Slesvig-Holsten, Tyskland. Daniel døde i 1670 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 3. ? Hausmann  Efterkommere til dette punkt
    2. 4. Friedrich Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1649; døde den 25 apr. 1689.
    3. 5. Gisella Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født i 1649 i Slesvig-Holsten, Tyskland.
    4. 6. Sophie Amalie Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1650.
    5. 7. Caspar Herman von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 10 jan. 1653 i Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 sep. 1718 i Oslo (Christiania), Norge.
    6. 8. Frederik Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født i 1654.


Generation: 2

  1. 2.  Ulrik Frederik GyldenløveUlrik Frederik Gyldenløve Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født den 20 jul. 1638; døde i 1704.

    Notater:

    BIOGRAFI: Statholder i Norge, en mann som med god grunn fremdeles erindres av nordmenn for s i n betydelige virksomhet for landets oppkomst på alle måter gjennom en periode av over 25 år . ( NSHT XXV- 4 s 317)

    Ulrik Frederik Gyldenløve var en søn af Frederik III og Margrethe Pape. Både fra vort lands historie og litteratur er hans navn bevaret: enhver kender "Marie Grubbe" og "En Landsbyde gns Dagbog". Gyldenløve var uddannet som militær og del tog i svenskekrigene. Fra 1664 til 1699 var han statholder i Norge. Efter Frederik III's død 1670 kom den politiske magt i Danmark i nogle år i hænderne på triumviratet Gyldenløve, Frederik Ahlefeldt og Peder Schumacher; 1670 - 80 var Gyldenløve præsident for kommercekollegiet og ledede derved hele den dansk-norske stats handelsforhold.

    Megen tid til at tage sig af Skjoldenæsholm har han næppe haft , og han har sikkert heller ikke opholdt sig der ret meget. I sit tredie ægteskab med Antonia Augusta, der var en datter af rigsgreve Anton af Aldenburg, havde han bl. a. en datter Charlotte Amalie Danneskiold-Laurvig , der 1696 blev gift med greven af Samsøe, Christian Gyldenløve, der var en søn af Christian V og Sophie Amalie Moth .

    Gyldenløves og Reventlows Fester har Baron Lahontan, der i 1600-tallet gjæstede Danmark, skildret i sine Memoires de l'Amerique septentrionale, Amsterdam III, 1728, 188 ff.:

    Gyldenløve, skriver han, er en af de prægtigste Stormænd i Europa; han sætter sin Fornøjelse i hver Dag at give et stort Taffel med 18 Kuverter, hvortil fornemme Damer saavelsom Herrer indfinde sig og efter Maaltidet spille og spadsere.

    Man træffer det samme og ligesaa kostbare Selskabsliv hos Grev Reventlow, der her anses for at være en af Kongens ivrigste og dygtigste Ministre. Maaltidene varer mig, der er vant til at spise paa Feltfod d. v. s. i 5 á 6 Minutter, for længe, thi de strække sig almindeligvis over tre Timer. De ypperlige Retter, som man her serverer med Ødselhed, tilfredsstille Smagen, Synet og Lugten. Disse Tafler afvige ikke i anden Henseende fra de bedste ved vort Hof, end ved at man her serverer store Stykker saltet Oxekjød.

    Jeg tror, at Danskerne ikke vilde spise det med saa megen Nydelse, hvis de ikke skyllede Ganen med Fader Noahs rare Drik. Blandt de forskjellige Sorter Vin, man drikker her, ere Cahors og Pontae de eneste, en Franskmand kan vænne sig til.

    Det synes, som om det er Skik i Norden at drikke én eller to Pokaler Øl, for man gaar over til Vinen, som man sætter altfor højt til, at man skulde blande den med Vand. Fordums skal disse Tafler have varet 4-5 Timer, i hvilke man drak tappert til Trods for Faren for Gigt, men denne Skik er nu afskaffet; desuden ere Glassene saa smaa, at man staar op fra Bordet i al Sind sro.

    Kun ved visse overordentlige Fester ere Gjæsterne uundgaaeligt nødte til at tømme nogle frygt elig store, til Randen fyldte Pokaler ved de saakaldte "Welcoms".

    Mindet om disse Bægre bringer mig til at skjælve, efter hvad der ulykkeligvis hændte mig ho s Gyldenløve. Vicekongen trakterede 18-20 Personer af begge Kjøn i Anledning af et Barns Føds el. Tilfældetvilde, at jeg var blandt Gjæsterne, der alle maatte tømme to Dusin fyldte Bægre paa de tilstedeværendes og fraværendes Vegne. Jeg tilstaar, at jeg var meget forbavset over min Fatning, thi jeg havde før troet at kunne tømme St. Lorentsfloden end disse Kilder af Vin, men der var ingen Udsigt til at sno sig fra det eller vægre sig derimod, jeg maatte giøre som de andre. Tilsidst bragte man ved Taflets Slutning en stor Velkomst af Guld, der rummede to Flasker, som enhver Kavalér maatte tomme til Bunden paa den kongelige Families Sundhed. Gud ved, om den ulykkelige Skipper, der staar Ansigt til Ansigt med Skibbrudet, har skjælvet mere end jeg ved Synet af denne mægtige Pokal. Jeg bekjender, at jeg tømte den, men jeg vil ikke slutte Beretningen,
    thi jeg agter ikke at beramme mig af den Heltegjerning, jeg derpaa udførte efter tre eller fire andres Exempel, der lettede deres Samvittighed ved Foden af Bordet. Efter denne Skandale var jeg saa elendig, at jeg ikke vovede at vise mig, ja vilde strax have forladt Landet, hvis mine Drikkebrødre ikke havde fraraadet mig det..

    ________________________

    Ulrik Frederik Gyldenløves Efterslægt. †

    Friherrene af Løvendal – Greverne af Danneskiold-Løvendal – Greverne af Løvendal – Greverne Bangemann-Huygens-Løvendal – Løvensøn – Greverne af Danneskiold-Laurvig – de Ulrichsdal – Vagel de Ulrichsdal.

    Ulrik Frederik Gyldenløve (1638-1704) er Søn af Kong Frederik III i hans Forbindelse med Margrethe Pape, der 15. September 1683 fik patent som Friherreinde af Løvendal. Gyldenløve og hans Efterslægt –ægte og uægte – har under forskellige Navne af Kongerne faaet tildelt følgende Standsophøjelser:

    U. F. Gyldenløve fik 21. August 1655 Naturalisationsbrev, ifølge hvilket han ”og rette ægte Børn maa for danske Herremænd af Adelsfolk kiendes, agtes og anses saa og at nyde alle de Friheder, Privilegier og Immuniteter, som danske indfødte Ædelinge ere medforlente og benaadede”.
    Ved Rangforordningen af 25. Maj 1671 tillagdes der ”Kongens naturlige Sønner, som derfor af Kongerne erkendte ere, saasom Hr. Ulrich Frederik Güldenlöwe er”, Rang som Nr. 1, umiddelbart efter Kongehusets Medlemmer, og 14. September samme Aar tillagdes ham Prædikat af ”høje Excellence”; han fik endvidere 29. September af sine Godser i Brunla Amt erigeret Grevskabet Laurvig, som herefter skulde holdes og agtes for det første Grevskab i Rigerne, og som fik tillagt et særligt Vaaben, der viste ”en kronet Leopard med krum, gylden Hellebard eller Stridsøkse i blaat Felt med en grevelig Krone over Skjoldet”. Selv synes han ikke at have erholdt særligt Grevepatent og kaldes i det fornyede Eriktionspatent af 27. Februar 1692 Herr Ulrich Friderich Güldenlew, Herre til Grevskabet Laurwigen, medens der nævnes ”hans Arvinger Grever og Grevinder”.

    U. F Gyldenløves Tvillingesønner med Sophie Urne – Carl (1660-89) og Woldemar (I), senere kursachsisk og kgl. Polsk Overhofmaskal, Kammerpræsident og Kabinetsminister, hvilken sidste ifølge kgl. Res.af 8. Februar 1687 ”skulde for et ægte og Adel Kone Barne af alle og enhver agtes og holdes” – blev ved kgl. Patent af 1. Maj for sig og Ægtefødte Børn optaget i Friherrestanden med Navnet Løvendal. Sidstnævnte Woldemar Friherre af Løvendals Søn Marskal af Frankrig Ulrich Friederich Woldemar (Woldemar II) skal 1738 være bleven russisk Greve og ved kejserligt Diplom af 28. Februar 1741 sammen med Døtrene Benedicte Eugina Antoinette og Dorothea Friederike, optaget i Rigsgrevestanden samt 1743 arveligt Medlem af det esthniske Ridderskab. Hans Søn Generalmajor og Gesandt i St. Petersborg fik 4. August 1786 Patent som dansk Greve med Navnet Danneskiold-Løvendal. Med hans Søn Oberstlieutenant Carl Woldemar († 1829) uddøde Slægten Danneskiold-Løvendal. Hans Søstersøn Rutger von Bangemann Huygens(† 1885) optoges med Patent af 1. Maj 1828 i den danske Grevestand, med Navnet Bangemann-Huygens-Løvendal, men Navnet uddøde med hans som fransk Grevinde af Løvendal naturaliserede Datter Olga Elisabeth Hortense Yolanthe († 1903).

    Den ovenfor nævnte Carl Woldemar Greve af Danneskiold-Løvendal havde 4 uægte Børn: Kaptain Carl Frederik († 1850) og Søsteren Ane Caroline (gift med Biskop S. C. W. Bindesbøll) blev ved kgl. Res. af 28. Marts 1815 anerkendt for at maatte anses som Faderens ægte Børn og føre Navnet Løvensøn samt yderlig ved kgl. Res. af 11. Februar 1823 at maatte nyde adelige Rettigheder.
    Med Frode Waldemar Løvensøns Søn Cand. Polyt. Wilhelm Woldemar Løvensøn († 1915) uddøde denne Linje i Mandsstammen.

    I sit Ægteskab med Antonie Augusta Grevinde af Aldenburg havde Gyldenløve 10 Børn (af hvilke kun Sønnen Gehejmeraad, Overstaldmester Ferdinand Anton Greve af Laurvig († 1754) fortsatte Slægten), som ved kgl. Aabent Brev af 20. Juli 1695 skulde antage navnet Danneskiold-Laurvig. Med dennes Søn Admiral Christian Conrad Greve af Danneskiold-Laurvig († 1783) uddøde denne Linje af U. F. Gyldenløves Slægt i Mandsstammen.

    Udenfor Ægteskab havde U. F. Gyldenløve i en forbindelse med Maria Meng, en Datter af Købmand paa Frederiksberg Ole Christenssøn og Maren Meng (Datter af Præsident Nils Hanssøn) Sønnen Wilhelm († 1765som kommanderende General i Norge), der 1726 optoges i den danske Adelsstand under Navnet de Ulrichsdal med følgende Vaaben: Skjoldet firdelt af Guld og Rødt, i 1. og 4. Felt en med 3 seksoddede GuldStjerner belagt blaa Bjelke, i 2. og 3. Felt to krydsvis satte Guld Standarter med hvide Faner, Hjelmprydelse en gul Strudsfjer mellem 2 røde og hvide. Han havde ikke mindre end 12 Børn og overlevedesaf tre Døtre, af hvilke den ældste Maria Elisabeth i Ægteskab med Kaptain Joachim Vagel havde Sønnen Premltnt. og virk. Krigsraad Christian Vilhelm Vagel († 1790) ved kgl. Brev af 25. Oktober 1782 optoges i den danske Adelsstand med Morfaderens Navn Ulrichsdal, dog har hverken han eller nogen af hans Efterslægt ført dette Navn. Familien, der kun har levet i Norge, uddøde paa Mandssiden med Christian Wilhelm Vagel de Ulrichsdals Sønnesøn Fuldmægtig Jacob Vilhelm Vagel († 1883)

    De her meddelte Oversigter over U. F. Gyldenløves anerkendte Efterkommere, som hidtil har været savnet blandt Adelsaarbogens Stamtavler, fremkommer nu, saagodtsom udelukkende udarbejdet efter den af Hr. Expeditionssekretær i Danmarks Hypotekbank, Kammerjunker O. Munthe af Morgenstiernes offentliggjorte langt fyldigere genealogis-personhistoriske Afhandling om U. F. Gyldenløve og hans Efterslægt (Persh. Tidsskr. 8 R. II), hvilende paa minutiøst grundige Undersøgelser i hjemlige, offentlige og private Arkiver (det Danneskiold-Laurvigske Arkiv paa Tranekær og det Løvensønske Privatarkiv), Studieri Statsarkivet i Dresden og Efterforskninger paa de tidligere Løvendalske Godser i Sachsen. Afhandlingen er ledsaget af Portrætter af Friherre Woldemar Løvendal (I.) og hans Hustru Benedicte Margrethe, født Rantzau og Marskal Woldemar Løvendal (II.) efter Originalerne paa Slottet Dahlen.

    Yderligere har samme Forfatter offentliggjort Carl Woldemar Greve Danneskiold-Løvendals Selvbiografi i Persh. Tidsskr. 7 R. III. 168 ff. Og meddelt dennes Rapport fra Hamborg 1814 i Gads Magasin 1914Maj-Juniheftet.

    Forud for ovennævnte Medd. Om Slægten Løvendal har General A. Tuxen offentliggjort: Oplysninger om Slægten Løvendal: Persh. Tidsskr. 3 VI 77-81 og Mil. Tidsskr. 1891,73 – Andre Kilder: Om Carl Løvendal: Louis Bobé, Mouritz Hartmann og de Danske i Venedig, Kbhvn. 1933 S. 114, Efterladte Papirer fra den Reventlowske Kreds VIII, Till. 23, Charlotte Dorothea Biehls Breve og Selvbiografi, 1909 86 ff.,11 ff., 190 ff. Om Processen ang. Laurvig, Slægten Ahlefeldt VI, (1890), 76, 90. Svenstrup, Et Gods Historie, 1921 258 ff. A. Fjelstrup, Damerne ved Karoline Mathildes Hof, 1909 113 ff. – Stamtavlen over den legitimerede Gren af U. F. Gyldenløves Efterslægt: Familien Ulrichsdal – Vagel de Ulrichsdal er udarbejdet paa Grundlag af E. A. Thomsens Afhandling i Persh. Tidsskr. 6 R. IV, 256.

    Danmarks Adels Aarbog 1937:43 ff. Redigeret af J. V. Teisen og Louis Bobé

    Familie/Ægtefælle/Partner: Maria Meng. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 9. Wilhelm de Ulrichsdal  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 jan. 1692.

    Ulrik blev gift med Sophie Urne i 1659 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Sophie (datter af Jørgen Urne og Margrethe Marsvin) blev født i 1632; døde i 1714 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 10. Carl Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 sep. 1660; døde den 25 sep. 1689 i Sao Thomé, Guineabugten.
    2. 11. Ulrich Friederich Valdemar Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 sep. 1660; døde den 24 jun. 1740.

    Ulrik blev gift med Marie Grubbe den 16 dec. 1660. Marie blev født cirka 1638. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Ulrik blev gift med Antoinette Augusta Aldenburg den 16 aug. 1677. Antoinette (datter af Anton I, Greve af Aldenburg og Augusta Zu Sayn-Wittgenstein) blev født i 1660; døde i 1701. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 12. Margrethe Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt
    2. 13. Charlotte Amalie Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født i 1682; døde den 1 dec. 1699 i Barselseng, ,.
    3. 14. Ulrikke Antoinette Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 jan. 1686; døde den 30 sep. 1755.
    4. 15. Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvigen  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 jul. 1688 i Dresden, Sachsen, Tyskland; døde den 18 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  2. 3.  ? Hausmann? Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Ukendt. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 16. Ida Lobedanz  Efterkommere til dette punkt

  3. 4.  Friedrich HausmannFriedrich Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født cirka 1649; døde den 25 apr. 1689.

    Notater:


    Rittmester i Danmark, døde som tollinspektør i Ribe. (EC)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Anne Cathrine Lund. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Friedrich blev gift med Anne Margrethe Nofocken før 1675. Anne blev født i Slesvig-Holsten, Tyskland; døde i 1683. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 17. Margrethe Sophie Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 jun. 1675 i Segeberg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde i 1722.

  4. 5.  Gisella HausmannGisella Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født i 1649 i Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Notater:


    EC kaller henne Gesilla...?

    Familie/Ægtefælle/Partner: Nicolaus von Brüggemann. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 18. Ulrich Friedrich von Brüggemann  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 feb. 1671 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 1 jun. 1753 i Elvedgård, Veflinge, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark.

  5. 6.  Sophie Amalie HausmannSophie Amalie Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født cirka 1650.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Hans Compoteller. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 19. Cathrine Hedevig Compoteller  Efterkommere til dette punkt blev født i 1672 i Slesvig-Holsten, Tyskland; døde før 20 nov. 1725 i Da Hun Ble Begravet På Toten., ,.

  6. 7.  Caspar Herman von HausmannCaspar Herman von Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født den 10 jan. 1653 i Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 9 sep. 1718 i Oslo (Christiania), Norge.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Link: 1718, Oslo (Christiania), Norge

    Notater:

    [Egon Calundann.FTW]

    Geheimeråd, Generalleutenant af Infanteriet, Højestkommanderende General
    i Norge fra 1712-16.

    Caspar blev gift med Karen Toller cirka 1681. Karen blev født i 1662; døde den 13 aug. 1742. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 20. Karen von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 feb. 1682; døde i apr. 1749.
    2. 21. Ulrika Augusta von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 okt. 1683; døde den 14 dec. 1759.
    3. 22. Christian Ulrich von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 dec. 1684; døde den 27 maj 1732 i Trosvig Ved Fredrikstad., ,.
    4. 23. Margrethe Wilhelmine von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 okt. 1686; døde den 22 aug. 1717.
    5. 24. Helene Margrethe von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 dec. 1687; døde i 1769 i Oslo (Christiania), Norge.
    6. 25. Antoinette Juliane von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1690.
    7. 26. Cathrine Ernestine von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 feb. 1692; døde den 30 maj 1760.
    8. 27. Friedrich Ferdinand von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 mar. 1693.

  7. 8.  Frederik HausmannFrederik Hausmann Efterkommere til dette punkt (1.Margrete1) blev født i 1654.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Anna Margrethe Novachin. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 28. Anna Hedevig von Hausmann  Efterkommere til dette punkt blev født i 1675; døde i 1736.


Generation: 3

  1. 9.  Wilhelm de UlrichsdalWilhelm de Ulrichsdal Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 27 jan. 1692.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Susanna Catharina Erlund. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 10.  Carl LøvendalCarl Løvendal Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 25 sep. 1660; døde den 25 sep. 1689 i Sao Thomé, Guineabugten.

    Notater:

    for sig og ægtefødte Børn optaget 1 Maj 1682 i friherrelig Stand med Navnet Løvendal, opdraget i Nederlandene (1674), var 1677 i Heidelberg, 1678 Adelborst paa den nederlandske Flaade, var 1686 af Faderen udset til at tjene Venetianerne paa Morea, men traadte 1689 i Ostindisk Kompagnis Tjeneste, og fulgte med det til Trankebar bestemte Skib »Den flyvende Ulv«, begik paa Henvejen 25 Sept. paa sin 29. Fødselsdag Selvmord paa Øen Sao Thomé og jordet her 27 s. M. med al militær Honnør.


  3. 11.  Ulrich Friederich Valdemar LøvendalUlrich Friederich Valdemar Løvendal Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 25 sep. 1660; døde den 24 jun. 1740.

    Notater:


    Ble i 1710 Kommanderende general og statholder i Norge intill 1712, Han ledet her under et kortvarig felttog inn i Bohuslen. Han utstedte da til befolkningen i dette gamle norske landskap en proklamasjon, hvor han minnet om forholdet ti
    l dens g

    Ulrich blev gift med Dorothea Margrethe Brockdorff den 16 feb. 1687 i Dockenhuden Ved Blankenese, ,. Dorothea (datter af Cai Bertram Brockdorff og Hedvig Rantzau) blev født i 1672 i Kletkamp, Lütjenburg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 20 aug. 1706. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 29. Ulrich Friederich Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født den 22 jul. 1694 i Bothkamp, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 12 jul. 1754 i Paris, Frankrig.
    2. 30. Hedevig Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1695; døde i 1725.
    3. 31. Kai Bertram Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1696; døde i 1707.
    4. 32. Sophia Margaretha Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1697; døde i 1718.
    5. 33. Ulrich Friederich Valdemar Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1700; døde den 27 maj 1755.
    6. 34. Ulrika Antoinette Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1701; døde i 1778.

    Ulrich blev gift med Benedicte Margrethe Rantzau den 29 jan. 1709. Benedicte (datter af Cai von Rantzau og Catharine Margrethe Blome) blev født i 1683; døde den 26 jul. 1776 i Mückenberg, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 12.  Margrethe Danneskiold-LaurvigMargrethe Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Georg Carl Ludvig von Leiningen-Westerburg. [Gruppeskema] [Familietavle]


  5. 13.  Charlotte Amalie Danneskiold-LaurvigCharlotte Amalie Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1682; døde den 1 dec. 1699 i Barselseng, ,.

    Notater:


    Grevinde.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Christian Gyldenløve. Christian (søn af Christian 5, Konge af Danmark og Sophie Amalie Moth) blev født den 28 feb. 1674; døde den 16 jul. 1703 i Odense, Odense Herred, Odense Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 35. Frederikke Louise, Grevinde Danneskiold-Samsøe  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 okt. 1699 i Akershus, Oslo, Norge,; døde den 2 dec. 1744 i Sønderborg, Danmark,.

  6. 14.  Ulrikke Antoinette Danneskiold-LaurvigUlrikke Antoinette Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 6 jan. 1686; døde den 30 sep. 1755.

    Ulrikke blev gift med Carl von Ahlefeldt den 2 mar. 1702 i Hamburg, Tyskland. Carl (søn af Frederik von Ahlefeldt og Marie Elisabeth Grevinde Leiningen-Dagsburg-Hartenburg) blev født den 25 apr. 1670 i Hardenburg (Bad Dürkheim), Rheinland-Pfalz, Tyskland; døde den 7 sep. 1722 i Graasten, Sønderborg, Danmark; blev begravet i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 36. Frederik von Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 29 dec. 1702 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 18 apr. 1773 i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark.
    2. 37. Ulrich Carl Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 nov. 1704 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 nov. 1757 i Vordingborg, Danmark.
    3. 38. Christian Anton Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 feb. 1706 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1740 i Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    4. 39. Conrad Wilhelm Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 sep. 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 jul. 1791.
    5. 40. Marie Antoinette Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 apr. 1711 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 apr. 1764 i Uetersen, Pinneberg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  7. 15.  Ferdinand Anton Danneskiold-LaurvigenFerdinand Anton Danneskiold-Laurvigen Efterkommere til dette punkt (2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 11 jul. 1688 i Dresden, Sachsen, Tyskland; døde den 18 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ridder af Elefanten
    • Bopæl: Grevskabet Laurvigen Skjoldnæsholm Og Merløsegård
    • Kilde: DAA 1982-84 II - 38h* DAA 2018-20 p655: V,16*

    Notater:

    Ferdinand Anton lensgreve Danneskiold-Laurvig (eller -Laurwigen) (1. juli 1688 – 18. september 1754) var gehejmekonferensråd.

    Han var søn af Ulrik Frederik Gyldenløve og Antonette Augusta af Aldenburg og født 1. juli 1688. Han ejede Grevskabet Laurvig, Herskabet Herzhorn og flere andre store jordegodser og blev i en ung alder kammerherre. I 1713 udnævntes han til gehejmeråd, og 14 dage efter fik han Elefantordenen. I 1714 blev han overstaldmester. I 1711 ægtede han Mette Cathrine Ahlefeldt, datter af Hans Joachim Ahlefeldt til Bukhavn; hun døde barnløs 5. marts 1712, hvorpå Danneskiold-Laurvig 20. december 1713 giftede sig med Ulrike Eleonore Reventlow, f. 1. januar 1690, søster til Frederik IV's dronning Anna Sophie Reventlow. Forholdet mellem nævnte konge og Danneskiold-Laurvig var ikke altid det bedste, da monarken ikke uden grund betragtede sin dronnings talrige, magtsyge og mægtige, skønt indbyrdes splidagtige slægtninger med mistroiske blikke. Heller ikke Christian VI synes at have yndet Danneskiold-Laurvig særligt, og i denne konges tid blev der ham ingen større nådesbevisninger til del; vel fik han 1739 dronningens orden de la fidélité – med hvilken hans hustru først benådedes i begyndelsen af Frederik V's regering, 1747 -, men rang med gehejmeråderne i Konseillet opnaaede han først efter Christian VI's død (2. december 1746).

    En tid lang (fra 11. januar 1723) var Danneskiold-Laurvig direktør for Vestindisk-guineisk Kompagni. Han var den første stifter af hospitalet i Larvik og lod ved bygmesteren Johan Cornelius Krieger udvide det Danneskjold-Laurwigenske (nu Moltkeske) Palais i Bredgade i København. Danneskiold-Laurvig døde 18. september 1754; hans anden hustru var afgået ved døden 6 dage forinden. De efterlod 2 sønner: Frederik Ludvig og Christian Conrad.

    Ferdinand blev gift med Mette Catharina Ahlefeldt den 15 mar. 1711. Mette (datter af Joakim von Ahlefeldt og Anna Margrethe Buchwald) blev født den 25 aug. 1686 i Reinbeck, Stormarn, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 5 mar. 1712 i Hamburg, Tyskland. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Ferdinand blev gift med Grevinde Ulrica Eleonora Reventlow den 20 dec. 1713 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Ulrica (datter af Greve Conrad Reventlow og Sophie Amalie von Hahn) blev født den 1 nov. 1690; døde den 12 sep. 1754 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 28 sep. 1754 i Københavns Domkirke (Vor Frue Kirke), København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 41. Frederik Ludvig Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 maj 1717; døde den 12 aug. 1762 i Lübeck, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    2. 42. Christian Conrad Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 maj 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 apr. 1783 i Roligheden, Larvik, Norge; blev begravet i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  8. 16.  Ida LobedanzIda Lobedanz Efterkommere til dette punkt (3.?2, 1.Margrete1)

    Notater:


    Fadder i 1703 for en av Friedrich Christian Pape/Poppe's søsken (den
    yngste?) (CJP 1953)


  9. 17.  Margrethe Sophie HausmannMargrethe Sophie Hausmann Efterkommere til dette punkt (4.Friedrich2, 1.Margrete1) blev født den 12 jun. 1675 i Segeberg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde i 1722.

    Margrethe blev gift med Thomas Rosing den 9 nov. 1692 i Christiana, ,. Thomas blev født i 1665; døde i 1723. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 43. Ulrich Friederich Rosing  Efterkommere til dette punkt blev født i 1693 i Odalen, Hedmark, Norge; døde før 21 aug. 1764 i Da Han Ble Begravet, ,.
    2. 44. Friedrich Daniel Rosing  Efterkommere til dette punkt blev født den 2 sep. 1703; døde den 1 sep. 1785 i Frederikshald, (nu: Halden), Norge.
    3. 45. Elisabeth Antoinette Rosing  Efterkommere til dette punkt blev født i 1714; døde i 1765.

  10. 18.  Ulrich Friedrich von BrüggemannUlrich Friedrich von Brüggemann Efterkommere til dette punkt (5.Gisella2, 1.Margrete1) blev født den 20 feb. 1671 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 1 jun. 1753 i Elvedgård, Veflinge, Skovby Herred, Odense Amt, Danmark.

  11. 19.  Cathrine Hedevig CompotellerCathrine Hedevig Compoteller Efterkommere til dette punkt (6.Sophie2, 1.Margrete1) blev født i 1672 i Slesvig-Holsten, Tyskland; døde før 20 nov. 1725 i Da Hun Ble Begravet På Toten., ,.

    Cathrine blev gift med Hans Bertelsen Holst i 1698 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Hans blev født i 1662 i Kristianssand, Norge; døde i 1725. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 46. Sophie Amalie Holst  Efterkommere til dette punkt blev født i 1692; døde i 1740.

  12. 20.  Karen von HausmannKaren von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 11 feb. 1682; døde i apr. 1749.

    Karen blev gift med Frederik Christopher von Cicignon i 1697. Frederik (søn af Johan Casper Cicignon og Anna Sophie Hagedorn) blev født i 1667; døde den 15 jun. 1719. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 47. Ulrik Frederik Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født i 1699; døde den 8 jun. 1772 i Sønderborg, Danmark,.
    2. 48. Johan Frederik Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 dec. 1701; døde den 15 dec. 1765.

  13. 21.  Ulrika Augusta von HausmannUlrika Augusta von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 15 okt. 1683; døde den 14 dec. 1759.

    Ulrika blev gift med Caspar Gottlob Moltke i 1704. Caspar blev født den 13 maj 1668; døde den 19 okt. 1728. [Gruppeskema] [Familietavle]


  14. 22.  Christian Ulrich von HausmannChristian Ulrich von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 9 dec. 1684; døde den 27 maj 1732 i Trosvig Ved Fredrikstad., ,.

    Notater:


    Fenrik i 1698, sekondløytnant 1-1-1700, premierløytnant 1702. I 1709 ble
    han dimitert for å gå i utenlandsk krigstjeneste. Han skal ha deltatt i 2
    felttog i Italia o 1 i Flandern med de keiserlige tropper og endelig 3
    felttog i Spania, hvorunder han avanserte til oberstløytnant. I Norge ble
    han oberstløytnant ved Øtkens Søndenfjeldske nationale Dragonregiment
    13-2-1712, fikk obersts karakter 26-11-1725 og ble utnevnt til virkelig
    oberst og sjef for Søndenfjeldske nat. Dragonregiment 19-12-1729.
    De fleste offiserer dengang bodde enten på sine egne eiendommer på landet
    eller på sjefsgårder stillet til disposisjon for innehaverne av deres
    embete, til bruk og som del av deres lønn sålenge de var i embetet. C v H
    bodde i 1725 på Østby i Skjeberg, i 1732 på Trosvig ved Fredrikstad.
    (NSHT XXV-4s 333-4)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Sophie Amalie von Reichau. Sophie blev født i 1689 i Nysted, Musse Herred, Maribo Amt, Danmark; døde den 17 mar. 1745 i Berge I Lyngby Vest-Agder, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]


  15. 23.  Margrethe Wilhelmine von HausmannMargrethe Wilhelmine von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 8 okt. 1686; døde den 22 aug. 1717.

    Margrethe blev gift med Godske Hans von Brüggemann i 1703. Godske (søn af Nicolaus von Brüggemann) blev født i 1677 i Ulriksholm, Kølstrup Sogn, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark; døde i 1736. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 49. Christiane Frederikke von Brüggemann  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 maj 1712 i Ulriksholm, Kølstrup Sogn, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 28 feb. 1760 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 11 mar. 1760 i Holmens Kirke, København, Danmark.
    2. 50. Nicoline Antoinette von Brüggemann  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 jul. 1717; døde i apr. 1759.

  16. 24.  Helene Margrethe von HausmannHelene Margrethe von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 5 dec. 1687; døde i 1769 i Oslo (Christiania), Norge.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Christian Ulrich von Storm. Christian blev født i 1684; døde den 30 mar. 1723. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 51. Caspar Herman von Storm  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 dec. 1718 i Trondheim, Trondelag, Norge,; døde den 12 mar. 1777 i Fyn, ,.

  17. 25.  Antoinette Juliane von HausmannAntoinette Juliane von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født cirka 1690.

    Familie/Ægtefælle/Partner: ? von Vieregg. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 52. Caspar Herman von Vieregg  Efterkommere til dette punkt
    2. 53. Catharina Marie von Vieregg  Efterkommere til dette punkt blev født i 1717; døde i 1764.

  18. 26.  Cathrine Ernestine von HausmannCathrine Ernestine von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 12 feb. 1692; døde den 30 maj 1760.

    Cathrine blev gift med Johan Albrecht With før 1724. Johan blev født den 23 dec. 1683 i Sværdborg, Danmark,; døde den 6 aug. 1734 i Viborg, Nørlyng Herred, Viborg Amt, Danmark . [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 54. Cathrine Frederikke Ulrike With  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 dec. 1721; døde den 21 maj 1775.

  19. 27.  Friedrich Ferdinand von HausmannFriedrich Ferdinand von Hausmann Efterkommere til dette punkt (7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 8 mar. 1693.

    Notater:

    Ble 8 år gammel fenrik ved Prins Christians regiment, og etter å ha
    gjennomgått et offiserskursus på det kgl ridderlige Akademi i Danmark
    steg han raskt i gradene. Ble kaptein ved Cicignons gevorbne regiment i
    Norge i 1710 og deltok i krigen i Norge bl a i forsvaret av Fredrikshald
    i 1718. I 1720 ble han oberstløytnant ved 1. Akershusiske nat.

    Infanteriregiment og sjef for Lierske kompani, fra 1726 for Strømsøeske
    kompani. Den 8-1-1732 ble han sjef for samme regiment, den 15-6-1742
    generalmajor til fots, 12-4-1748 generalløytnant. "Hvit ridder" 1749. Tok
    avskjed 17-4-1749. Bisatt med sin hustru i en felles sarkofag i hvelvet i
    Vor Frelsers kirke (Oslo Domkirke).

    Han bodde i den efter en senere eier, generalløytnant Johan von
    Mangelsen, oppkaldte går "Mangelsgården", som fremdeles eksisterer i
    Storgaten i Oslo. Her førte han som en av landets rikeste menn et meget
    selskapelig liv. Hausmannsgaten i Oslo er oppkalt efter ham. Han var en
    meget godt likt mann, som bl a etterlot seg betydelige legater til
    Christiania Fattigstiftelser. (NSHT XXV-4 s 334)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Hedevig Cathrine Werenskiold. Hedevig blev født den 24 okt. 1702; døde den 14 dec. 1749. [Gruppeskema] [Familietavle]


  20. 28.  Anna Hedevig von HausmannAnna Hedevig von Hausmann Efterkommere til dette punkt (8.Frederik2, 1.Margrete1) blev født i 1675; døde i 1736.

    Notater:


    [Egon Calundann.FTW]

    Gift August 2, 1695 fra Gyldenløves Hus, hvor hun var opdraget med det
    Laurvigske.

    Anna blev gift med Frederik Grüner den 2 aug. 1695. Frederik blev født i 1665; døde den 14 feb. 1741. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 55. Christian Frederik Grüner  Efterkommere til dette punkt blev født i 1698; døde den 6 aug. 1757 i Sande, Norge,.
    2. 56. Ulrich Frederik Grüner  Efterkommere til dette punkt blev født i 1698 i Sigis Storogværdal Fogderi, ,.
    3. 57. Antoinette Amalie Grüner  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 aug. 1701; døde i 1747.


Generation: 4

  1. 29.  Ulrich Friederich LøvendalUlrich Friederich Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 22 jul. 1694 i Bothkamp, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 12 jul. 1754 i Paris, Frankrig.

    Ulrich blev gift med Wilhelmine Ferdinanda Elisabeth von Creutzen den 5 dec. 1720 i Elsterwerda, ,. Wilhelmine døde den 27 nov. 1727 i Barselseng I Dresden, ,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 58. Wilhelmine Ferdinanda Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født den 11 nov. 1727; døde den 12 feb. 1766.

  2. 30.  Hedevig LøvendalHedevig Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1695; døde i 1725.

    Familie/Ægtefælle/Partner: ? von Schmettow. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 59. Herman Valdemar von Schmettow  Efterkommere til dette punkt blev født den 26 maj 1719 i Sachsen, Tyskland; døde den 24 okt. 1785 i Plön, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  3. 31.  Kai Bertram LøvendalKai Bertram Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1696; døde i 1707.

  4. 32.  Sophia Margaretha LøvendalSophia Margaretha Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1697; døde i 1718.

  5. 33.  Ulrich Friederich Valdemar LøvendalUlrich Friederich Valdemar Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1700; døde den 27 maj 1755.

    Notater:


    Inntrådte i den sachsiske hær i sitt 14. år og fikk ensærdeles god utdannelse både i teoretisk og praktisk retning. I 1715 deltok han i den danske flåte ved Rügen, men tålte ikke sjøen og gikk tilbaketil sachsisk tjeneste. I 1717 ble han løytnant, gikk i keiserlig tjeneste og kjempet med utmerkelse i Serbia og på Sicilien. Ved sin hjemkomst i 1721 ble han utnevnt til oberst, deltok så i de følgende år i en rekke felttog, en tid på Korsika i genuesisk tjeneste , i den polske tronfølgekrig 1732-35, da han bl e utnevnt til generalmajor og førte høyere kommando under kamper i Polen og ved Rhinen.I 1737 gikk han i russisk tjeneste med rang av generalløytnant og deltok medberømmelse i krigen mot tyrkerne. I 1740 bl e han "general-en- chef" og guvernør i Estland. Som øverstkommanderende for artilleriet deltok han i 1742 i det finske felttog og ledet til slutt de underhandlinger som førte til svensk kapitulasjon i Helsingfors . Men dette varbare innledningen til hans event yrlige karriere. I1743 ble han ansatt som generalløytnant i den franske hær og kom som militær sjef til å spille en fremtredende rolle i den østerrisk e arvefølgekrig. Seieren ved Fontenoy skyldtes i ikke liten grad hans fremragende ledelse. Senere inntok han festningene Gent, Oudenarde, Ostende og Namur og satte kronen på sine bedrifter ved erobringen av Bergen op Zoom.Etter denne ganske enestående rekke av glimrende bedrifter ble han utnevnt til marskalk av Frankrike.

    Ulrich blev gift med Theodora Eugenie von Schmettow den 23 jan. 1722. Theodora blev født i 1705; døde i 1768. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Ulrich blev gift med Barbara Magdalene Elisabeth Szembeck den 13 nov. 1736 i St. Petersburg, Rusland,. Barbara blev født i 1701; døde i 1762 i Frankrig,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 60. Benedicta Sophia Antoinetta Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1741 i Tallinn (før: Reval), Estland.
    2. 61. Francois Xavier Joseph Danneskiold-Løvendal  Efterkommere til dette punkt blev født i 1742; døde i 1808.

  6. 34.  Ulrika Antoinette LøvendalUlrika Antoinette Løvendal Efterkommere til dette punkt (11.Ulrich3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født i 1701; døde i 1778.

  7. 35.  Frederikke Louise, Grevinde Danneskiold-SamsøeFrederikke Louise, Grevinde Danneskiold-Samsøe Efterkommere til dette punkt (13.Charlotte3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 2 okt. 1699 i Akershus, Oslo, Norge,; døde den 2 dec. 1744 i Sønderborg, Danmark,.

    Frederikke blev gift med Christian August, Hertug Holstein-Sønderborg den 21 jul. 1720 i Egholm Slot, Sæby Sogn, Voldborg Herred, Roskilde Amt, Danmark. Christian (søn af Friedrich Wilhelm, Hertug af Augustenborg og Sophie Amalie, Grevinde Ahlefeldt) blev født den 4 aug. 1696 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 28 jan. 1754 i Sønderborg, Danmark,; blev begravet i Sønderborg Slotskirke, Sønderborg, Danmark,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 62. Frederik Christian af Augustenborg  Efterkommere til dette punkt blev født den 6 apr. 1721 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 14 nov. 1794 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.
    2. 63. Emil August, Prins af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 3 aug. 1722 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 6 dec. 1786.
    3. 64. Sofie Charlotte, Prinsesse Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 31 maj 1725 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 7 okt. 1752.
    4. 65. Christine Ulrike, Prinsesse Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 15 mar. 1727 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 23 dec. 1794.
    5. 66. Magdalene, Prinsesse af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 23 maj 1731 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 2 jul. 1799.
    6. 67. Charlotte Amalie, Prinsesse Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 jan. 1736 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 22 mar. 1815.
    7. 68. son, Prins af Holstein  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 jan. 1736 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark.

  8. 36.  Frederik von AhlefeldtFrederik von Ahlefeldt Efterkommere til dette punkt (14.Ulrikke3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 29 dec. 1702 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 18 apr. 1773 i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Officer
    • Family Line: XV. Greverne Ahlefeldt til Langeland og Laurvigen
    • Ordner: 1770; Ordenen “de l’union parfaite”

    Notater:

    Ahlefeldt, Frederik Greve, 1702-73, Officer. F. A., Lensgreve til Langeland m. m., født 29. Dec. 1702, var ældste Søn af Carl A. Efter Faderens Død 1722 bleve de store slesvigske Godser bortsolgte, og han overtog Grevskabet Langeland og de andre rige Besiddelser i Kongeriget.

    Hans militære Karriere falder først efter Krigene i Aarhundredets Begyndelse, i det han 1724 blev Kapitajn og Kompagnichef ved Kronprinsens Regiment og 1728 Kapitajn ved Livgarden til Fods.

    28. April 1730 blev han gift med Birthe Holstein, f. 28. April 1705, som døde 9. Nov. 1735, og som var en Datter af Geheimeraad Christian Frederik H. og Enke efter Gesandten, Generallieutenant Johan Frederik Bothmer.

    A., som i Aarenes Løb blev Kammerherre 1723 og Ridder af Danebrog 1729, opnaaede efterhaanden de forskjellige Grader i Hæren, idet han 1730 blev Oberstlieutenant ved Generalmajor Schubarts Regiment og 1747 Generalmajor i Rytteriet, indtil han 1754 blev Generallieutenant og begav sig som saadan til Armeen, der i Anledning af Stridighederne med det holsten-gottorpske Fyrstehus var samlet i Slesvig og Holsten 1758.

    I Aaret 1760, 10. Okt. giftede han sig for anden Gang med Maria Elisabeth Ahlefeldt, der var født 25. Dec. 1719, og som var Hoffrøken hos Prinsesse Louise; hun var en Datter af Benedict A. til Haselau og døde 23. Jan. 1769.

    1761 blev A. udnævnt til General, og da Hæren 1762 rykkede i Felten under Kommando af General St. Germain, fik A. Kommandoen over dens Reserve, hvoraf han detacherede en Del ind i Meklenborg og lejrede sig med Resten i Nærheden af Lybek. Da Felttoget kort efter blev opgivet, afgav han Kommandoen og trak sig tilbage til sine Godser.

    22. Avg. 1765 oprettede han af Godserne paa Langeland Stamhuset Ahlefeldt for sig og sine Efterkommere, saaledes at Stamhuset og Grevskabet Langeland stedse skulle følge hinanden og arves i hans Slægt. I Aaret 1770 fik han Enkedronningens Orden de l’union parfaite. Han tilbragte sine sidste Aar paa Tranekjær Slot, som han ombyggede, og døde 18. April 1773.

    Frederik blev gift med Bertha von Holstein den 28 apr. 1730. Bertha (datter af Christian Frederik Holstein og Berta Scheel von Schack) blev født den 28 apr. 1705 i Cathrineberg, Sengeløse Sogn, Smørum Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 nov. 1735. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 69. Christian Ahlefeldt-Laurvigen  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 maj 1732 i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark; døde den 9 okt. 1791 i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark.

    Frederik blev gift med Marie Elisabeth von Ahlefeldt den 10 okt. 1760 i Uetersen, Pinneberg, Slesvig-Holsten, Tyskland. Marie (datter af Bendix von Ahlefeldt og Charlotte Amalie Reventlow) blev født den 25 dec. 1719 i Haselau, Pinneberg, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 24 jan. 1769 i Tranekær Slot, Langelands Nørre Herred, Svendborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  9. 37.  Ulrich Carl Greve AhlefeldtUlrich Carl Greve Ahlefeldt Efterkommere til dette punkt (14.Ulrikke3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 27 nov. 1704 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 nov. 1757 i Vordingborg, Danmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: XV. Greverne Ahlefeldt til Langeland og Laurvigen

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Kammerherre, General (Cavalleriet), Hæren


  10. 38.  Christian Anton Greve AhlefeldtChristian Anton Greve Ahlefeldt Efterkommere til dette punkt (14.Ulrikke3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 15 feb. 1706 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde i 1740 i Flensborg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: XV. Greverne Ahlefeldt til Langeland og Laurvigen

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Oberstløjtnant, Hæren


  11. 39.  Conrad Wilhelm Greve AhlefeldtConrad Wilhelm Greve Ahlefeldt Efterkommere til dette punkt (14.Ulrikke3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 21 sep. 1707 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 26 jul. 1791.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Family Line: XV. Greverne Ahlefeldt til Langeland og Laurvigen

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Kammerherre, General (Cavalleriet), Hæren, Kommandant for København, Guvernør i Rendburg

    Conrad blev gift med Vilhelmine Jedevig Antoinette von Gram i 1739. Vilhelmine blev født i 1711. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 70. Christina Sophie Charlotte Comtesse Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 nov. 1739 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 21 jul. 1747 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 71. Frederik Carl Christian Ulrich Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 nov. 1742 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 25 jun. 1825 i Itzehoe, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    3. 72. Ludvig Emil Ferdinand Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 dec. 1743 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 18 jul. 1747 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    4. 73. Vilhelm Adolph Anton Erhard Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 mar. 1745 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 7 jul. 1753.
    5. 74. Sophie Amalie Marie Eleonora Comtesse Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 mar. 1745 i Augustenborg, Als Sønder Herred, Sønderborg Amt, Danmark; døde den 24 sep. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    6. 75. Ferdinand Anton Christian Greve Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 9 maj 1747 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 28 sep. 1815 i Prag, Tjekkiet.
    7. 76. Christiane Sophie Charlotte Comtesse Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 okt. 1749 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 22 jun. 1750 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    8. 77. Louise Christine Frederikke Comtesse Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 dec. 1751 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 13 mar. 1809.
    9. 78. Juliane Marie Comtesse Ahlefeldt  Efterkommere til dette punkt blev født den 17 mar. 1753 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland; døde den 21 mar. 1759 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  12. 40.  Marie Antoinette AhlefeldtMarie Antoinette Ahlefeldt Efterkommere til dette punkt (14.Ulrikke3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 25 apr. 1711 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 12 apr. 1764 i Uetersen, Pinneberg, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Family Line: XV. Greverne Ahlefeldt til Langeland og Laurvigen

    Notater:

    Beskæftigelse:
    1741 hofdame hos Dronning Sophie Magdalene , 1748 Hofmesterinde hos prinsesse Louise, 1753 priorinde i Uetersen

    Titel:
    1750 Dame de l'Union parfaite


  13. 41.  Frederik Ludvig Danneskiold-LaurvigFrederik Ludvig Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (15.Ferdinand3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 15 maj 1717; døde den 12 aug. 1762 i Lübeck, Slesvig-Holsten, Tyskland.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Ordner: Ordenen “de l’union parfaite”
    • Bopæl: Grevskabet Laurvigen Skjoldnæsholm Og Merløsegård

    Notater:

    Frederik Ludvig lensgreve Danneskiold-Laurvig (eller -Laurwigen) (15. maj 1717 – 12. august 1762 i Lübeck) var en dansk officer, greve til Grevskabet Laurvig, herre til Dorwerth, Herzhorn, Varel, Kniphausen, Skjoldenæsholm, Merløsegård mm.

    Han var en søn af Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Kun 18 år gammel blev han 1735 udnævnt til kammerherre og kaptajn ved Grenaderkorpset, men blev året efter forsat til Garden til Fods. Den unge greve levede meget ved hoffet og avancerede efterhånden fremad, samtidig med at han modtog mange kongelige nådesbeviser. 1738 blev han oberstløjtnant af infanteriet, 1743 hvid ridder, 1746 generaladjudant hos kongen og premiermajor ved garden, 1747 oberst af infanteriet, 1749 fik han rang med gehejmeråder og blev chef for Kongens Livregiment i København, indtil han endelig 1753 blev udnævnt til kommandør for Livgarden efter Heinrich Sigismund Castoniers afgang. Da hans fader døde 1754, blev han desuden overstaldmester og arvede grevskabet og godserne. Året efter blev han generalmajor og fik 1757 ordenen l'union parfaite.

    Under de store udrustninger i de påfølgende år, der truede stærkt med krig for Danmark, var Danneskiold-Laurvig meget beskæftiget med at tilvejebringe heste til hæren, og da krigen endelig udbrød 1762, blev han udnævnt til generalløjtnant og fulgte hæren som chef for 1. brigade af 1. division, da den under Claude Louis de Saint-Germain rykkede ind i Mecklenburg. Få måneder efter, at armeen havde fået ordre til at rykke tilbage, døde greven i Lübeck, 12. august 1762.

    Han blev gift 25. august 1744 med Anna Joachimine Ahlefeldt, dame de l'union parfaite, datter af gehejmeråd Hans Adolph Ahlefeldt. Da de ingen børn efterlod sig, gik grevskabet og godserne over til broderen, admiral Christian Conrad Danneskiold-Laurvig. En temmelig betydelig stiftelse, Larvik Hospital, som var blevet stiftet af deres fader, blev ombygget og udvidet af Frederik Ludvig, og han efterlod den ved sin død en lige så stor sum penge, som i sin tid var den tillagt af stifteren.

    Titel:
    Greve

    Frederik blev gift med Anna Joachimine Ahlefeldt den 26 aug. 1744. Anna (datter af Hans Adolph von Ahlefeldt og Dorothea Krag) blev født den 5 maj 1717; døde den 15 feb. 1795 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  14. 42.  Christian Conrad Danneskiold-LaurvigChristian Conrad Danneskiold-Laurvig Efterkommere til dette punkt (15.Ferdinand3, 2.Ulrik2, 1.Margrete1) blev født den 12 maj 1723 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 10 apr. 1783 i Roligheden, Larvik, Norge; blev begravet i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

    Notater:

    Christian Conrad lensgreve Danneskiold-Laurvig (eller -Laurwigen) (12. maj 1723 i København (?) – 9. april 1783 på Rolighed ved Larvik) var en dansk lensgreve, godsejer og søofficer.

    Baggrund

    Han var søn af greve Ferdinand Anton Danneskiold-Laurvig. Allerede 17 år gammel blev han fra kadet udnævnt til kaptajn, nærmest på foranledning af marinens daværende mægtige bestyrer, greve Frederik Danneskiold-Samsøe, og uagtet der kort forinden var truffet den bestemmelse, at hensynet til dygtighed skulle være den eneste adkomst til avancement. Danneskiold-Laurvigs karriere, der egentlig mere skyldtes fødsel og indflydelsesrige forbindelser end evner og smuk karakter, var lige så hurtig som glimrende: 1744 forfremmedes han til kommandørkaptajn, 1746 til kommandør, 1755 til schoutbynacht, 1758 til viceadmiral, 1767 til admiral, ja i april 1783 udfærdigedes der endog bestalling som generaladmiral-løjtnant for ham, men han var da få dage forinden afgået ved døden.

    I året 1744 udnævntes Danneskiold-Laurvig til militær assessor i Admiralitets- og General-Krigskommissariatskollegiet og 1761 til deputeret i samme kollegium; 1749 blev han marinens generaladjudant, hvilken bestilling han beholdt under hele Frederik V's regering. Foruden disse bestillinger hædredes han desuden 1743 med titlen af kammerherre, 1747 dekoreredes han med Dannebrogsordenen, 1758 med enkedronningens orden, 1764 erholdt han rang med gehejmeråder og 1769 Elefantordenen.

    Af større kommandoer har Danneskiold-Laurvig haft følgende: 1748 var han chef for en eskadre på 4 fregatter i Nordsøen; 1762 under den bevæbnede neutralitet førte han en eskadre på 6 linjeskibe og 2 fregatter, med hvilke der overførtes 2700 mand tropper til Slesvig; 2 år senere var han endelig øverstkommanderende for en øvelseseskadre af småfartøjer på Københavns Red.

    Skandalen om greven og jomfru Rose

    I året 1760 oprettedes det første privatteater i hovedstaden, væsentlig på foranledning af Danneskiold-Laurvig. En skuespillerinde, jomfru Mette Marie Rose, blev herved bekendt med greven, hvis udsvævende tilbøjeligheder førte ham til i marts 1765 at forsøge et bortførelsesattentat mod hende, hvori kommandørkaptajn Ole Stephansen også deltog. Hendes fader tog imidlertid sagen så alvorlig, at den til sidst kom kongen for øre. Danneskiold-Laurvig faldt i unåde og fik befaling til ufortøvet at begive sig til sine godser i Norge. Her forblev han indtil 1766 efter flere gange forgæves at have bønfaldet kongen om tilgivelse; først på hans foran nævnte mægtige slægtnings, greve Frederik Danneskiold-Samsøes, forbøn lykkedes det ham at erholde kongens nåde igen, hvorefter han ilede tilbage til hovedstaden efterladende sig et alt andet end godt eftermæle i Norge, hvis befolkning han på grund af sit usædelige levned og sine lidet hæderlige pengeforhold havde opirret i høj grad.

    Inkompetent ledelse af Søetaten

    I Danmark havde Frederik Danneskiold-Samsøe med titel af overintendant imidlertid med megen dygtighed, men tillige med streng myndighed bestyret marinens anliggender. På grund af sidstnævnte egenskab havde han erhvervet sig en del uvenner, der tragtede efter at styrte ham. Uagtet det just ikke er bevist, synes dog meget at tyde på, at Danneskiold-Laurvig ved at slutte sig til disse væsentlig har bidraget til, at hans tidligere forsvarer og trofaste støtte blev fjernet fra bestyrelsen, hvilket skete i oktober 1767. Danneskiold-Laurvig overtog hans embede, først med titel af overkrigssekretær og deputeret i General-Krigskommissariatet, senere (14. juni 1769) som intendant over Søetaten, alt til liden både for marinen, der herved kom i hænderne på en dårlig og upålidelig administrator. Følgerne viste sig snart. Flåden kom i forfald, og en ekspedition, som under schoutbynacht F.C. Kaas udsendtes til Algier for at tugte barbarerne, mislykkedes ganske, da de medgivne bombardérfartøjer viste sig at være ubrugelige. Danneskiold-Laurvig fik i den anledning en irettesættelse af kongen. 18. september 1770 afskedigedes han endelig af aktiv tjeneste, og hans embeder inddroges. Han trak sig da atter tilbage til Norge og døde 9. april 1783 på sin ejendom Rolighed ved Larvik. Han er begravet i Vor Frue Kirke i København.

    Danneskiold-Laurvig blev 5. september 1743 gift med Dorthe Sophie von Holstein (15. oktober 1713 – 9. juli 1766), datter af stiftamtmand Christian Frederik von Holstein (d. 1747) og Birte Scheel f. von Schack.

    Frimurer

    Danneskiold-Laurvig var en fremtrædende frimurer. Den 3. juni 1744 blev han optaget i den københavnske frimurerloge St. Martin, der hører under Den Danske Frimurerorden, og blev samtidig udvalgt til mester for denne logeorganisation.[1] Derudover blev han i 1749 udvalgt til stormester over Den Dansk-Norske Provinsial-Storloge, og han oprettede flere loger, deriblandt den første norske loge St. Olaus. Men på grund af sagen om bortførelsen af jomfru Rose måtte Laurvig efterhånden træde i baggrunden i sin rolle som frimurer, og overlod i stedet denne til sin svigersøn baron Bülow.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Ingeborg Akeleye. Ingeborg blev født den 13 maj 1741; døde i 1804. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Christian blev gift med Dorothea Sophie von Holstein den 15 sep. 1743 i Christiansborg Slotskirke, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. Dorothea (datter af Christian Frederik Holstein og Berta Scheel von Schack) blev født den 15 okt. 1713 i Cathrineberg, Sengeløse Sogn, Smørum Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 9 jul. 1766 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 79. Juliane Sophie Danneskiold-Laurvig  Efterkommere til dette punkt blev født den 12 jan. 1757 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; døde den 11 jan. 1790 i Kiel, Slesvig-Holsten, Tyskland.

  15. 43.  Ulrich Friederich RosingUlrich Friederich Rosing Efterkommere til dette punkt (17.Margrethe3, 4.Friedrich2, 1.Margrete1) blev født i 1693 i Odalen, Hedmark, Norge; døde før 21 aug. 1764 i Da Han Ble Begravet, ,.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Catharina Sophie Sundt. [Gruppeskema] [Familietavle]


  16. 44.  Friedrich Daniel RosingFriedrich Daniel Rosing Efterkommere til dette punkt (17.Margrethe3, 4.Friedrich2, 1.Margrete1) blev født den 2 sep. 1703; døde den 1 sep. 1785 i Frederikshald, (nu: Halden), Norge.

    Friedrich blev gift med Marie Margrethe von Koppelow den 23 aug. 1737. Marie døde den 13 jan. 1800. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 80. Michael Rosing  Efterkommere til dette punkt blev født i 1752.

  17. 45.  Elisabeth Antoinette RosingElisabeth Antoinette Rosing Efterkommere til dette punkt (17.Margrethe3, 4.Friedrich2, 1.Margrete1) blev født i 1714; døde i 1765.

    Elisabeth blev gift med Niels Stockfledt i 1733. Niels blev født i 1701; døde i 1760. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 81. Thomas Rosing de Stockfledt  Efterkommere til dette punkt blev født i 1742; døde i 1808.
    2. 82. Christopher Stockfledt  Efterkommere til dette punkt blev født den 24 apr. 1744; døde den 26 jun. 1804 i Gevninge, Lejre, Danmark.

  18. 46.  Sophie Amalie HolstSophie Amalie Holst Efterkommere til dette punkt (19.Cathrine3, 6.Sophie2, 1.Margrete1) blev født i 1692; døde i 1740.

    Sophie blev gift med Peter Abelsted i 1721 i Toten, Oppland, Norge. Peter blev født den 30 jul. 1694 i Holmen I Asker, ,; døde den 16 aug. 1757 i Sørum,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 83. Hans Abelsted  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 aug. 1724 i Toten, Oppland, Norge; døde den 3 sep. 1791 i Eidsvoll, Akershus fylke, Norge.

  19. 47.  Ulrik Frederik CicignonUlrik Frederik Cicignon Efterkommere til dette punkt (20.Karen3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født i 1699; døde den 8 jun. 1772 i Sønderborg, Danmark,.

    Notater:

    Offiser og embetsmann.

    Foreldre: Generalmajor Frederik Christoph de Cicignon (ca. 1667–1719; se NBL1, bd. 3) og Karen Hausmann (1682–1744).

    Gift 14.8.1733 på Fyn med Nicoline Antoinette Brüggemann (14.7.1717–april 1759), datter av oberstløytnant Gotske Hans Brüggemann og Margrethe Wilhelmine Hausmann. Sønnesønn av Johan Caspar de Cicignon (ca. 1625–1696); dattersønn av Caspar Herman von Hausmann (1653–1718); svigerfar til Fredrik Georg Adeler (1736–1810).

    Ulrik Frederik de Cicignon var stiftamtmann i Bergen 1749–66 og gjorde en betydelig innsats for byen. Hans opptreden under “strilekrigen” 1765 var sterkt omdiskutert, men han fikk likevel avskjed i nåde.

    Etter å ha studert ved det franske Académie des Chevaliers i Strasbourg og det hertuglige Académie de Lorraine i Nancy, ble Cicignon 1718 premierløytnant i Søndenfjeldske gevorbne infanteriregiment. Han ble kaptein 1720 og steg deretter i gradene til han 1746 var oberst og sjef for 2. Vesterlenske nasjonale infanteriregiment, som han kjøpte av generalmajor J. F. von der Lühe for 6500 riksdaler. Han stod som regimentssjef til januar 1750, men høsten 1749 var han blitt utnevnt til stiftamtmann i Bergen. Han ble ridder av Dannebrogordenen 1754 og fikk tittel av generalmajor og ble geheimeråd 1764.

    En av Cicignons regimentssjefer betegnet ham som en offiser av “middelmaadig Statur, dog af en smuk Exterieur. Aldeles ikke til laster hengiven, men til det, som roesværdigt og dydig være kan. Er af en meget hurtig og god Begreb, applicerer sig med al optænkelig Flid paa Tjenesten, hvorfor han og kan vente fuldkommen Fremgang og Progress ...”. En annen av han sjefer uttalte “... joli homme, har rejst meget, gode Studia, overflødig Ambition”. Han har derfor sikkert vært en utmerket offiser, men det ble ikke der han kom til å sette spor etter seg.

    Som stiftamtmann la han betydelige administrative evner for dagen. Både som embetsmann og privatmann utførte han en samfunnsgagnlig virksomhet som gav ham et hedret navn. Han fikk mudret opp Bergen havn. Samtidig ble det anlagt ny havn ved tollboden, og det ble oppført ny tollbod. Han fikk også bygd opp igjen Nykirken etter den store brannen 1756. Av egen kasse betalte han utbedringer og forskjønnelse av byens rådhus og skjenket 1754 nye klokker til Domkirken. Han var også meget godgjørende mot dem som trengte hjelp i sykdom og nød. Han omtales som “denne roesværdige Mand, som i saa mange Ting haver gjort sig saa højt fortjent for Bergens By”.

    Likevel ble han 18. april 1765, under den såkalte “strilekrigen”, angrepet og mishandlet av allmuen. Årsaken til opptøyene var en ekstraskatt (til dekning av utgiftene ved krigen i Holstein) som fra 1762 var pålagt alle innbyggere, og som ble inndrevet med til dels ganske hardhendte metoder. Folk klaget til stiftamtmannen, som i mars 1765 lovte å ta saken opp med myndighetene i København. Da det i april samme år ble kunngjort en del selektive lettelser i skatten, samlet en stor folkemengde seg i Bergen og lot sin vrede over forskjellsbehandlingen gå ut over stiftamtmannen, som gav ordre om at en del skattytere skulle få sine penger tilbake. En kommisjon som ble nedsatt for å granske hendelsen kritiserte Cicignon for hans opptreden. Men de som hadde skrevet ut ekstraskatten uten tanke på hvor vanskelige forholdene var i Norge på den tiden, kan også kritiseres. Myndighetene kom da også senere på andre tanker; 1772 ble ekstraskatten opphevet.

    At Cicignon etter dette ville søke seg bort fra Bergen er vel rimelig nok. Men først etter at det var blitt rolige forhold igjen, søkte han og fikk avskjed i mai 1766. Han flyttet til Sønderborg på Als, hvor han døde 1772.

    Cicignon skal ha interessert seg for bergverksdrift. Sammen med sin bror og en del andre danske og norske var han medinteressent i malmverkene i Jarlsberg, Konnerudkollen ved Drammen og flere andre gruver i Eiker prestegjeld.

    Slekten Cicignon var gammel adel fra Luxembourg, hvor de mannlige medlemmer av slekten valgte offisersyrket. Ulrik Frederik var selv utdannet offiser, men må ha vært en fredens mann. Da hans farfar ble ridder av Dannebrogordenen, valgte han et krigersk valgspråk, hvor siste linje lyder: “Conduite sans courage. Est un pauvre personnage” ('dannelse uten mot, er en ynkelig person'). Ulrik Frederiks motto som dannebrogsridder var mer på det jevne: “Middelvey fejler ey”.

    Kilder og litteratur
    H. J. Huitfeldt-Kaas: biografi i DBL1, bd. 3, 1889
    O. von Munthe af Morgenstierne: “En udenlandsk Adelsslægt i Danmark og Norge: de Cicignon”, i PHT, rk. 7, bd. 5, 1921, s. 230–239
    S. H. Finne-Grønn: biografi i NBL1, bd. 3, 1926
    S. Steen i NFLH, bd. 6, 1932, s. 131 og 390–408
    biografi i Ovenstad, bd. 1, 1948, s. 210
    A. Coldevin: Enevoldstiden, bd. 5 i A. Coldevin m.fl. (red.): Vårt folks historie, 1963, s. 326–331
    O. Feldbæk: Nærhed og adskillelse 1720–1814, bd. 4 i Danmark-Norge 1380–1814, Oslo/København 1998, s. 100–103
    H. Nissen: “Johan Caspar Cicignon of Oberwampach. A Luxembourg immigrant in Norway”, i Association Luxembourgeoise de Généalogie et d'Héraldique. Annuaire 1995, 1999, s. 73–90

    kilde: Harald Nissen. (2009, 13. februar). Ulrik Frederik De Cicignon. I Norsk biografisk leksikon. Hentet 26. juni 2018 fra https://nbl.snl.no/Ulrik_Frederik_De_Cicignon.

    Beskæftigelse:
    Gehejmeraad, Oberst ( Hæren - Forsvaret ), Stiftamtmand over Bergen

    Ulrik blev gift med Nicoline Antoinette von Brüggemann den 14 aug. 1733. Nicoline (datter af Godske Hans von Brüggemann og Margrethe Wilhelmine von Hausmann) blev født den 14 jul. 1717; døde i apr. 1759. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 84. Frederik Godske Cicignon  Efterkommere til dette punkt døde i 1815.
    2. 85. Erica Christine Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født i 1744; døde i 1792.
    3. 86. Juliane Ernestine Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født i 1744; døde den 22 jun. 1799.
    4. 87. Ulrica Helena Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1746; døde i 1781.

  20. 48.  Johan Frederik CicignonJohan Frederik Cicignon Efterkommere til dette punkt (20.Karen3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 13 dec. 1701; døde den 15 dec. 1765.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Bopæl: Nakkebølle

    Notater:

    Beskæftigelse:
    Oberstløjtnant ( Hæren - Forsvaret )

    Familie/Ægtefælle/Partner: Sophie Amalie Sehested. Sophie (datter af Niels Sehested og Elisabeth Skeel) blev født den 17 aug. 1721 i Mullerup, Gudbjerg, Danmark; døde den 1 maj 1793 i Nakkebølle, Aastrup Sogn, Sallinge Herred, Svendborg Amt, Danmark; blev begravet den 13 maj 1793 i Aastrup, Sallinge Herred, Svendborg Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  21. 49.  Christiane Frederikke von BrüggemannChristiane Frederikke von Brüggemann Efterkommere til dette punkt (23.Margrethe3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 26 maj 1712 i Ulriksholm, Kølstrup Sogn, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark; døde den 28 feb. 1760 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark; blev begravet den 11 mar. 1760 i Holmens Kirke, København, Danmark.

    Christiane blev gift med Adam Gottlob Moltke-Bregentved den 9 sep. 1735 i Ulriksholm, Kølstrup Sogn, Bjerge Herred, Odense Amt, Danmark. Adam (søn af Joachim von Moltke og Magdalene Sophia von Cothmann) blev født den 11 nov. 1710 i Walkendorf, Mecklenburg-Vorpommern, Tyskland; døde den 25 sep. 1792 i Bregentved, Haslev Sogn, Ringsted Herred, Sorø Amt, Danmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 88. Catharine Sophie Wilhelmine Caroline Moltke  Efterkommere til dette punkt blev født den 14 okt. 1737 i Stege, Mønbo Herred, Præstø Amt, Danmark; døde den 15 apr. 1806 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    2. 89. Ulrikke Augusta Vilhelmine Moltke  Efterkommere til dette punkt blev født den 30 apr. 1740 i Bregentved, Haslev Sogn, Ringsted Herred, Sorø Amt, Danmark; døde den 7 apr. 1763 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    3. 90. Christian Magnus Frederik Moltke  Efterkommere til dette punkt blev født den 16 okt. 1741 i Stege, Mønbo Herred, Præstø Amt, Danmark; døde den 23 nov. 1813 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.
    4. 91. Lensgreve Joachim Godske Moltke  Efterkommere til dette punkt blev født den 4 jul. 1746; døde den 5 okt. 1818 i København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark.

  22. 50.  Nicoline Antoinette von BrüggemannNicoline Antoinette von Brüggemann Efterkommere til dette punkt (23.Margrethe3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 14 jul. 1717; døde i apr. 1759.

    Nicoline blev gift med Ulrik Frederik Cicignon den 14 aug. 1733. Ulrik (søn af Frederik Christopher von Cicignon og Karen von Hausmann) blev født i 1699; døde den 8 jun. 1772 i Sønderborg, Danmark,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 84. Frederik Godske Cicignon  Efterkommere til dette punkt døde i 1815.
    2. 85. Erica Christine Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født i 1744; døde i 1792.
    3. 86. Juliane Ernestine Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født i 1744; døde den 22 jun. 1799.
    4. 87. Ulrica Helena Cicignon  Efterkommere til dette punkt blev født cirka 1746; døde i 1781.

  23. 51.  Caspar Herman von StormCaspar Herman von Storm Efterkommere til dette punkt (24.Helene3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 9 dec. 1718 i Trondheim, Trondelag, Norge,; døde den 12 mar. 1777 i Fyn, ,.

    Notater:


    Oppdratt ved Sorø Akademi, sekondløytnant 1735, kaptein og kompanisjef
    1740ved oberst de Ulrichsdals regiment, deltok i utenlandsk krigstjeneste
    under kampene ved Rhinen, var fra 1742 med permisjon i tjeneste i
    Frankrike og ble i 1752 tersmajor i Norge, i 1755 sekondmajor, i 1756
    premiermajor, men søkte så avskjed fra militærtjeneste 29-6-1757, knapt
    39 år gammel.
    I 1763 ble han stiftamtmann i Christiania og geheimeråd. Han hadde efter
    sin mor arvet en betydelig formue, besatt omfattende kunnskaper, utviste
    stort initiativ og forretningstalent og var en utpreget
    kulturpersonlighet. I "det Stormske Pal‚" i Tollbodgaten 10 i Christiania
    som han bygget om og innredet omtrent i den form det har i dag, utfoldet
    han stor selskapelighet - sannsynligvis for stor! I et dertil innredet
    bibliotek i bygningen hadde han en samling sjeldne og kostbare bøker på
    9000 bind, og deler av dette bibliotek eksisterte fremdeles da bygningen
    ca 50 år efter v Storms tid ble gitt til Krigsskolen av daværende eier,
    Bernt Anker.
    Under krigen 1940-45 ble Tollbodgaten 10 okkupert av Quislings hird, og
    Krigsskolens bibliotek som da omfattet ca 20000 bind ble flyttet over til
    Paleet ved Østbanestasjonen. (Pleet var da vesentlig i militært bruk, bl
    a som kontorer for Jægerkorpset). Ved bygningens brann i 1942 gikk disse
    uerstattelige verdier opp i flammer.
    von Storms flotte levesett og tidens sviktende konjukturer bevirket at
    hanmåtte "gjøre oppbud" og flytte til Danmark. (NSHT XXV-4-s338)

    Caspar blev gift med Ide Sophie von Mangelsen den 14 aug. 1754. Ide blev født i 1736; døde i 1766. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 92. Helene Margrethe von Storm  Efterkommere til dette punkt blev født i 1755; døde den 20 okt. 1808 i Slesvig, Slesvig-Holsten, Tyskland.
    2. 93. Cathrine von Storm  Efterkommere til dette punkt blev født den 5 nov. 1756; døde den 12 apr. 1802 i Esrom, Tikøb, Lynge-Kronborg Herred, Danmark.

    Caspar blev gift med Margrethe von Heinen i 1767. Margrethe blev født i 1730; døde i 1805. [Gruppeskema] [Familietavle]


  24. 52.  Caspar Herman von ViereggCaspar Herman von Vieregg Efterkommere til dette punkt (25.Antoinette3, 7.Caspar2, 1.Margrete1)

    Notater:


    Druknet i Bjørvigen i Christiania.

    Druknet i Bjørvigen i Christiania.


  25. 53.  Catharina Marie von ViereggCatharina Marie von Vieregg Efterkommere til dette punkt (25.Antoinette3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født i 1717; døde i 1764.

    Catharina blev gift med ? von Hein før 1746. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Catharina blev gift med Volrath August Von Der Lühe i 1747. Volrath blev født i 1705; døde i 1778. [Gruppeskema] [Familietavle]


  26. 54.  Cathrine Frederikke Ulrike WithCathrine Frederikke Ulrike With Efterkommere til dette punkt (26.Cathrine3, 7.Caspar2, 1.Margrete1) blev født den 24 dec. 1721; døde den 21 maj 1775.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Carl Rudolph von Bertouch. Carl blev født den 12 sep. 1709; døde den 10 maj 1765. [Gruppeskema] [Familietavle]


  27. 55.  Christian Frederik GrünerChristian Frederik Grüner Efterkommere til dette punkt (28.Anna3, 8.Frederik2, 1.Margrete1) blev født i 1698; døde den 6 aug. 1757 i Sande, Norge,.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Oberstløjtnant
    • Link: 6 aug. 1757
    • Link: 6 aug. 1757, Sande,

    Notater:


    Oberstøytnant (EC)

    Familie/Ægtefælle/Partner: Cathrine Winge. Cathrine blev født i 1703; døde den 26 jan. 1763 i Sande, Norge,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 94. Frederik Grüner  Efterkommere til dette punkt blev født i 1728; døde i 1797.

    Christian blev gift med ? Xdotter cirka 1728. ? blev født den 1 jan. 1700. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 95. Gerhard Grüner  Efterkommere til dette punkt døde i 1794.
    2. 96. Johanne Kr. Grüner  Efterkommere til dette punkt
    3. 97. Ulrikke Christiane Grüner  Efterkommere til dette punkt
    4. 98. Jacob Grüner  Efterkommere til dette punkt blev født i 1743; døde i 1805.

  28. 56.  Ulrich Frederik GrünerUlrich Frederik Grüner Efterkommere til dette punkt (28.Anna3, 8.Frederik2, 1.Margrete1) blev født i 1698 i Sigis Storogværdal Fogderi, ,.

  29. 57.  Antoinette Amalie GrünerAntoinette Amalie Grüner Efterkommere til dette punkt (28.Anna3, 8.Frederik2, 1.Margrete1) blev født den 19 aug. 1701; døde i 1747.

    Antoinette blev gift med Christen Simonsen Calundan den 2 mar. 1718 i Hedrum, ,. Christen blev født den 10 feb. 1693 i Kallundborg, ,; døde den 16 apr. 1732 i Sandefjord Præstegård, Norge,. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Børn:
    1. 99. Charlotte Eleonora Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 3 mar. 1719.
    2. 100. Frederik Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 21 aug. 1720 i Laurvigen, Sandefjord,; døde den 17 sep. 1783 i Sønderhå, Thy, Danmark.
    3. 101. Inger Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 1 dec. 1721.
    4. 102. Anna Hedvig Hausman Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 8 mar. 1723; døde i 1770.
    5. 103. Margrethe Sophie Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 20 aug. 1724; døde den 10 dec. 1724.
    6. 104. Ferdinand Ulrich Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 18 aug. 1725; døde den 20 sep. 1726.
    7. 105. Margrethe GrNer Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 13 okt. 1726.
    8. 106. Leonhard Severin Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 nov. 1727; døde den 13 jan. 1728.
    9. 107. Simon Christian Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 27 nov. 1727.
    10. 108. Ulrich Christian Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 25 mar. 1729.
    11. 109. Anna Margrethe Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 19 sep. 1730; døde den 3 jan. 1731.
    12. 110. Christian Simon Calundan  Efterkommere til dette punkt blev født den 7 jul. 1732.