free
web stats
Fornavn:
Efternavn:

Greve Iven Eduard Reventlow

Greve Iven Eduard Reventlow

Mand 1926 - 2003  (77 år)Search using:
  
Udvid alle   |   Fold alle sammen  
Personlige oplysninger    |    Medie    |    Begivenhedskort    |    Alle    |    PDF

 • Navn Iven Eduard Reventlow 
  Titel Greve 
  Født 2 jun. 1926  Rudbjerggård, Lollands Sønder Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Rudbjerggaard.
  (Mindst én nulevende person er knyttet til dette - Detaljer er udeladt.)
  Køn Mand 
  Uddannelse
  • Cand. psyk., mag. art., dr. phil.
  Beskæftigelse
  • Lektor
  Family Line IV. Den danske grevelige linje af 1673 
  Det grevelige reventlowske våbenskjold af 1673
  Det grevelige reventlowske våbenskjold af 1673
  Storkansler Conrad Reventlow (1644-1708) blev i 3. juli 1673 optaget i den danske grevestand. Hans våbenskjold blev udformet som de fleste af den tids nydannede våbenskjolde som 4-delt med hjerteskjold, 3 hjelme med hjelmtegn samt skjoldholdere.
  Våbenskjoldet er dannet ved sammensætning af en række eksisterende våbener, som så tilsammen danner eet nyt skjold.
  Skjoldet er firdelt med grevekronet hjerteskjold, tværdelt ved et vandret tindesnit af sølv og rødt (slægtsmærket):
  1. felt: 3 sølv spurve (2,1) i blåt (Sperling);
  2. felt: delt af sølv og rødt (Rantzau);
  3. felt: en kronet guldbevæbnet, sort dobbeltørn i sølv (Below);
  4. felt: en med 3 røde roser belagt sølv skråbjelke i blåt (von Halle)
  På skjoldet 3 grevekronede hjelme (I,II og III):
  I: to jernbeklædte arme holdene dobbeltørnen.
  II: et guldrandet rundt skjold mellem et sølv og rødt vesselhorn, stukne gennem en krone.
  III: 6 med skråbjelken belagte påfuglefjer bag 2 røde vesselhorn.
  Skjoldholdere: 2 vildmænd med løftede køller i indadvendt hånd, under skjoldet rager frem to jernklædte arme holdende to, hinanden krydsende sværd.
  Død 20 jul. 2003 
  Begravelse 25 jul. 2003  Theophili, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Reventlow, Iven Eduard
  Reventlow, Iven Eduard
  Søskende 3 søskende 
  Notater 
  • Iven Reventlow, greve, lektor, dr.phil., Rungsted Kyst.
   Han var søn af Otto Reventlow, der døde tidligt og flyttede med moderen Ada Reventlow til Klampenborg og gik på Ordrup gymnasium. Under 2.verdenskrig husede familien modstandsfolk, Iven Reventlow deltog bl.a. i distribution af Dansk Samlings illegale blad Morgenposten og blev sammen med resten af familien anholdt af Gestapo 1945 og indsat i Frøslevlejren, beskrev siden sine oplevelser i bogen Arresteret af Gestapo. Broderen Ludvig Reventlow blev henrettet sammen med bl.a. Kim Malthe-Bruun.

   Studerede psykologi, blev 1954 magister med speciale i dyre psykologi og fik 1956 tilkendt Københavns Universitets guldmedalje for besvarelsen af spørgsmålet: Om perceptioners udløsende virkning på handletendenser og indstillinger hos mennesker og dyr. Blev tilknyttet A/S Medicinalcos forskningslaboratorium, undersøgte bl.a. psykofarmakologisk inducerede motivationsændringer hos dyr og skrev 1970 sin doktorafhandling, Studier af komplicerede psykobiologiske fænomener.

   Reventlow var lektor ved Psykologisk Laboratorium på Københavns Universitet, medstifter af og siden formand for Stipendiatforeningen, medstifter af Dansk konfliktforskningsgruppe af 1962, initiativtager til amanuensisrådet ved Københavns Universitet, medlem af universitetets konsistorium og en række underudvalg, var censor ved Århus Universitet, Danmarks lærerhøjskole og Danmarks farmaceutiske højskole.

   Uden for sit centrale felt beskæftigede Iven Reventlow sig med konfliktforskning og studier af litteratur-oplevelser. Hans doktorafhandling i 1970 beskrev metoder til analyse af psykologiske helhederi menneskers og dyrs naturlige livsmønstre. Iven Reventlow har ydet en særlig indsats i en militærpsykologisk arbejdsgruppe ved udvælgelsen af kommende jagerpiloter - et arbejde, der med stor sandsynlighed har medvirket til at reducere ulykkesfrekvensen i flyvevåbnet kraftigt.
   ____________

   Mindeord i Politiken

   Med Iven Reventlows bortgang mistede denne verden ikke blot et ualmindeligt fint menneske, men også en af de fineste videnskabsmænd, som Københavns Universitet har fostret gennem de sidste 50 år.

   Iven Reventlow var nyskabende inden for det psykologiske studium af dyrs adfærd, ethologien. Ikke alene var han som sine forgængere Tinbergen og Konrad Lorenz en fremragbende observator, men han anvendte i sin disputats en helt ny statistisk analysemetode på det empiriske materiale, som endnu venter på at blive fuldt udnyttet inden for mange videnskaber. Her samarbejdede han med den geniale og farverige danske statistiker Georg Rasch og kom til at inspirere mange, blandt andet undertegnede i min disputats om metodestudiet i international politik.

   Desværre blev universitetsmiljøet i 1970'erne så politiseret, at jeg anser det for at være en væsentlig årsag til, at Iven Reventlow aldrig fik det professorat som hans videnskabelige habitus berettigede ham til.

   Han var ikke den eneste, der i de år blev offer for konfrontationen mellem konservatisme og revolutionær marxisme (noget tredje gaves ikke), men han var en af dem, der kunne have givet mest til at udvikle samfundsvidenskaberne til egentlige målevidenskaber, såfremt han havde fået lov til at præge udviklingen. Et uhyre levende, engageret og dejligt menneske er gået bort, et menneske som fuldt ud levede op til et gentlemanideal, som nu længst er forsvundet.

   Skrevet af Ib Damgaard Petersen i Politiken den 27. juli 2003.
  Person-ID I15888  Reventlow | Efterkommer efter C.D.F. Reventlow, Efterkommer efter Conrad Reventlow
  Sidst ændret 17 dec. 2015 

  DNA Tests  1 DNA-test er knyttet til Greve Iven Eduard Reventlow 

  Far Aner Otto Carl Ferdinand Reventlow
            f. 14 dec. 1887, Skelstofte, Vesterborg, Lollands Nørre Herred, Maribo Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted
            d. 2 mar. 1929, København, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Danmark Find alle personer med begivenheder på dette sted  (Age 41 år) 
  Mor Aner Ada Jessie Howard Grøn
            f. 24 aug. 1891
            d. 12 nov. 1983  (Age 92 år) 
  Familie-ID F27533  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Tove Ida Marie Branner 
  Børn 
  +1. Johan Ludvig Thomas Reventlow
  +2. Ida Benedicte Reventlow
  +3. Charlotte Marianne Ingeborg Reventlow
  Sidst ændret 25 jan. 2015 
  Familie-ID F32853  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Begivenhedskort
   = Link til Google Earth 

 • Billeder
  reventlow_iven.jpg
  reventlow_iven.jpg
  reventlow_iven_8294a.jpg
  reventlow_iven_8294a.jpg
  reventlow_iven_8294.jpg
  reventlow_iven_8294.jpg